„Kadangi ši vasara mus lepina orais, tai maisto gamyba persikėlė į lauko terasą. Mūsų, kaip ir daugelio lietuvių, pamėgtas neatsiejamas pagalbininkas – lauko grilis: jis leidžia išbandyti įvairias maisto ruošimo idėjas; be įprastų, tradicinių grilyje ruošiamų patiekalų, kepėme net ir trupininį rabarbarų pyragą, jis, beje, pavyko puikiai“, – pasakojo maisto entuziastė.
Pasak Sandros, chačapuriui paruošti ir iškepti sugaišite tik apie 40 minučių.
Kad savaitė būtų užbaigta tinkamai, – chačapuris
Receptas: 600 g miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus. Viską išmaišome, viduryje padarome duobutę, į ją įpilame 2 v. š. aliejaus ir 500 ml kefyro. Suminkome tešlą, padalijame į 5 lygias dalis. Šiek tiek pakildiname.
Įdarui (apie 1 kg): varškės, sūrių (mocarelos, fetos), druskos, prieskonių, 3 kiaušinių ir daug prieskoninių žolelių.
Imame dalį tešlos, iškočiojame maždaug 1 cm storio apskritimą, dedame 1/5 įdaro. Tešlos kraštus suimame į viduriuką ir suspaudžiame (kaip formuojant bandeles). Tada blyną apverčiame ir švelniai pakočiojame nuo viduriuko į kraštus – turėtų pavykti tarsi storas blynas su įdaru viduje.
Kepame 230 laipsnių temperatūros grilyje tiesioginėje kaitroje. Iškepus aptepame tirpintu sviestu.
Skanaus!