„Ta situacija ir tie rezultatai, kurie susiklostė per šią olimpiadą, tikrai nėra šių metų rezultatai. Niekada neatsitinka, kad per vienus metus kažkas įvyksta. Tiek finansavimo, tiek galbūt praktinio rengimo klausimus reikės spręsti“, – antradienį žurnalistams Naujoje Akmenėje sakė premjerė.

Ji taip pat teigė, kad balansą tarp profesionalaus ir mėgėjiško sporto atrasti sudėtinga – apie tai, anot premjerės, diskutuota ir teikiant Sporto įstatymo pataisas.

„Aš neslėpsiu, kad yra tokia tarsi nuolatinė diskusija tarp to, kas yra svarbiau – profesionalus ar mėgėjiškas sportas, nes tarsi žmonės į sportą jungiasi iš masiškumo. Reikia užtikrinti tą mėgėjišką sportą, kad žmonės apskritai sporte pamatytų kokį nors poreikį sportuoti, dalyvauti, vaikus įtraukti. Kita vertus, rezultatus olimpiadose skina, visų pirma, profesionalūs sportininkai. Atrasti balansą tarp šitų dalių nėra labai lengva“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Lietuva šiemet vykusiose 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse laimėjo vieną medalį – šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabrą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dėkodama olimpiečiams, pridūrė, kad šiuo metu „esame duobėje“, todėl reikia kuo greičiau sutarti dėl sportininkų rengimo sistemos.

Ministrė taip pat teigė, kad reikia dar kartą įsivertinti ir strateginių sporto šakų sąrašą, su jomis būtų susieta ir sporto infrastruktūra. Anot J. Šiugždinienės, Lietuvoje trūksta tarptautinio lygio sporto bazių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)