„Maisto gaminimas man teikia didžiausią malonumą. Kaskart stengiuosi pagaminti vis kažką naujo, atrasti naujų skonių“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė. Ir sako, kad šaltasis sezonas neabejotinai pakoreguoja šeimos maisto racioną.
O kadangi šeima itin mėgsta kotletus, A. Zemenskienė juos kepa gana dažnai. Tarkime, vyras dievina žmonos pagamintus „čigoniškus“ kotletus, vaikams ir Audronės anūkams mielesni „mamuko“ kotletai – taip meiliai vadina mamos ruoštą maistą.
„Kotletams renkuosi įvairią mėsą ar faršą, priklausomai nuo to, ką gaminsiu. Jei ruošiuosi kepti švediškus kukulius, naudoju jautienos faršą, o jei kotletai skirti anūkams, renkuosi pačios šviežiai maltą vištienos mėsą“, – sako pašnekovė.
„Viriau sriubą, liko truputis kopūsto, tai ir nusprendžiau jį sunaudoti tinginių balandėliams. Tai buvo vienas geriausių sprendimų. Pagaminami tinginių balandėliai gana greitai – kepimo laiko neskaičiuoju, nes tai atlieka orkaitė – ir nesudėtingai, yra labai gardūs, prie jų tinka bet koks garnyras“, – sako A. Zemenskienė. Ji atkreipia dėmesį ir į tai, kad pagaminti šį patiekalą nėra brangu.
„Nebijokite eksperimentuoti virtuvėje, gaminkite su meile ir jūsų patiekalai visada bus gardūs“, – pokalbį baigia tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja ir kviečia išbandyti jos receptą.
Reikės:
700 g kiaulienos faršo,
100 g ryžių,
1- 2 kiaušinių,
šviežio kopūsto,
svogūno,
maltos mėsos prieskonių,
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos.
Padažui:
0.5 l vandens,
3 - 4 v. š. pomidorų padažo,
2 v. š. grietinės,
1.5 v. š. miltų,
žiupsnelio drusko.
Gaminimo eiga:
* Smulkiai pjaustytus kopūstus ir virtus ryžius sudėjau į faršą.
* Paskui į faršą įmušiau kiaušinius, sudėjau smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau (galite dar įtarkuoti morką – bus puresni).
* Iš masės formavau apvalius kukulius ir juos sudėjau į kepimo skardą.
* Padažui skirtus ingredientus išmaišiau ir supyliau į kepimo skardą su kukuliais.
* Kukulius uždengiau folija ir pašoviau kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 45 - 50 min. Foliją nuėmusi dar pakepiau ~ 7- 10 min.
* Tinginių balandėliai pagaminti, o jau garnyrą rinkitės pagal save (aš patiekiau su grikiais ir raugintais agurkėliais).
Skanaus!