„Eurostat“ duomenys skelbia prastas naujienas – kas antras tautietis turi antsvorio, o kas trečias – serga nutukimu. Be to, lietuviai užima penktą vietą pagal antsvorį vyresnių nei 16 metų amžiaus žmonių kategorijoje.
maistas
2671 straipsnių

Maistas yra bet kuri substancija, vartojama gyvų organizmų kaip pagrindinis energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis ir dažniausiai yra augalinės arba gyvulinės kilmės.
Dietistė atskeidė TOP 10 sveikiausių maisto produktų pasaulyje – ar juos valgote?
Nekritikuojama rožinė. O gal jau užteks tos šaltibarščių anarchijos?
Valgome ne maistą, o naftą: energija, kurią išmetame
Kepsninė turi tapti svarbiausiu jūsų vasaros projektu
Pasakė, kiek ilgai maistą galima ruošti subraižytoje keptuvėje ir kas nutinka kaitinant ją tuščią
Maisto vagonėlių miestelyje – skonių įvairovė ir dėmesys lankytojų augintiniams
3 makaronų receptai vakarienei – nebrangūs naujo skonio patiekalai netruks tapti mėgiamiausiais
Šie 5 dalykai trumpina jūsų gyvenimą – Vaidos Kurpienės pateikti faktai nustebino ne vieną
Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą
Riebus
katinas pajūryje rado valgyklą, kur 7 eurų pakaks privalgyti iki soties
– jaučiantieji nostalgiją sovietmečiui bus nusivylę
Užsisakė maistą į namus ir įvertino jį balais: deja, ne visada gauni tai, ko tikiesi
Panevėžys garsus ne tik Čičinsko kepsniu, Raseiniai – ne tik Viduklės koldūnais, Trakai – ne tik kibinais, o Telšiuose skanaujami ne tik žemaičių blynai. Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ kartu su turizmo informacijos centrais pristato patiekalų, kurie yra tapę savotiška...
Dietistė sako, kad iki vasaros dar spėsite numesti svorio: įvardijo pagrindines mitybos taisykles ir akcentavo didžiausią daromą klaidą (2)
Dietistė Laura Panavė sako, kad dar nevėlu suimti save į rankas – pradėti formuoti sveikus mitybos bei sporto įpročius ir iki vasaros patobulinti kūno linijas. Anot specialistės, reikia visai nedaug – peržiūrėti racioną, jei reikia, į mitybą įtraukti daugiau baltymų bei gerųjų riebalų, taip pat nepa...
Prancūzė Jeanne Calment mirė 1997 metais, jai tuomet buvo 122 metai ir 164 dienos. Ji pasiekė rekordą ir tapo ilgiausiai išgyvenusiu žmogumi pasaulyje. Skelbiama, kad moteris mėgo saldumynus, nemažai rūkė, o jos sveikata iki pat mirties išliko pakankamai gera. Jeanne kėlė klausimų ir mokslininkams –...
Tobulų pusryčių meniu: padės išsaugoti psichologinę sveikatą, padidinti raumenų balansą ar numesti svorio (1)
Ar ne šaunu, kad kiekviena išaušusi diena suteikia šansą per žingsnį priartėti prie išsvajoto tikslo? Svarbus vaidmuo čia tenka pusryčiams – reikšmingam dienos ritualui, duodančiam toną visai dienai ir iš dalies lemiančiam produktų pasirinkimą per vėlesnius valgymus. Tačiau ką būtent jūs turėtumėte ...
Prieš kelis šimtmečius Lietuvos valdovai valgė ne tik alyvuoges ar apelsinus – patiekalus gardino ir šafranu: istorikė įvardijo, kuo ypatingas buvo tų laikų paštetas (1)
Istorikė Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė sako, kad 16–17 a. vidurio Lietuvos ir Lenkijos valdovų virtuvė buvo soti, gausi ir tarptautinė. Sunku patikėti, bet jau prieš kelis šimtus metų valdovai mėgavosi alyvuogėmis, gamindavo paštetus, o patiekalus gardino šafranu. Italų, vengrų, prancūzų virtuvės...
Vyriausybė iki metų pabaigos žada įtvirtini žemės ir maisto ūkį kaip strategiškai svarbų šalies sektorių, būtiną nacionaliniam saugumui užtikrinti bei susitarti dėl didesnių Europos Sąjungos (ES) tiesioginių išmokų Lietuvos žemdirbiams.
Riebus katinas užsuko į Kauno valgyklą ir liko priblokštas: žmonių pilna, o maistas tragiškas – jie tyčiojasi iš klientų (18)
Po šios apžvalgos net nemėginkit komentaruose klausti, kaip aš randu tokias vietas, ir iš kur manyje atsiranda drąsos jose dar ir maistą paskanauti. Kaip randu, tiksliai neatsakysiu, greičiausiai tai dėka geros Katiniškos uoslės – iš tolo užuodžiu valgyklas. Na o nebijau skanauti, nes vis dar tikiu ...
Pastaraisiais metais augintinių mitybos rinka išgyvena reikšmingą transformaciją – vis daugiau šeimininkų ieško ne tik kokybiškų, bet ir sveikatai naudingų maisto produktų savo keturkojams draugams. Ypatingas dėmesys skiriamas gyvūnų alergijoms, kurios, remiantis naujausiais tyrimais, tampa vis dažn...
Keliaudami link Everesto bazinės stovyklos, Gerda ir Žygimantas susidūrė su šiokiais tokiais nesklandumais. Apgavus gidui bei laiku nesulaukus skrydžio bilietų, jie dar vienai dienai turėjo likti Katmandu. Visgi nuotaikos tai nesugadino – dar geriau susipažino su miestu ir paragavo tradicinio maisto...
Ko gero, jauniausios šalyje maisto tinklaraštininkės populiarumas auga kaip ant mielių – jos receptai renka tūkstantines peržiūras (4)
Ir ko tam populiarumui neaugti – molėtiškių šeimoje auganti dvimetė Patricija noriai ragauja maisto produktus, maišo juos, plaka, visus savo veiksmus palydėdama švepluojančiais komentarais. Mama Irma, kuriai maisto gaminimas teikia ypatingą malonumą, viliasi, kad tokiu būdu augs dukters pomėgis pači...
Kulinarinis turizmas – ne vienam tampa papildoma motyvacija leistis į kelionių nuotykius. Naujus kraštus smagu pažinti ne tik lankant istorinius ir kultūrinius objektus, grožintis užburiančiais gamtovaizdžiais, bet ir ragaujant vietinės virtuvės patiekalų, tokių kaip graikiškas suvlakis (orig. souvl...
Mada yra ne tik aprangos, bet ir mitybos pasaulyje. Keto dieta, baltyminė dieta, maitinimas pagal spalvų įvairovę, sezoninė mityba, intuityvusis valgymas. Visų nei neišvardinsi. Apie visas šias dietas nežinojo mūsų protėviai. Ar tikrai jie valgė riebiai, kaloringai ir netinkamai? Dietistė įvertino s...
Vieni nuo minties apie sveiką mitybą pašiurpsta, kiti – stengiasi parduotuvių lentynose medžioti kuo palankesnius sveikatai maisto produktus. Vienaip ar kitaip, tiek mitybos specialistų, tiek gydytojų bendruomenė nuolat pabrėžia tai, kad sveika mityba yra tarsi tiltas į kokybišką ir ilgaamžį gyvenim...
Lietuviška maisto pramonė yra viena iš svarbių valstybės saugumo strategijos dalių. Vietiniai gamintojai sudarinėja planus – kaip, kur ir kokiais kiekiais galėtų pristatyti maistą gyventojams, pavyzdžiui, dienos X atveju. Verslai drauge su valstybe ruošia atsargas, numato galimus veiksmų planus ir s...
Nevyriausybininkai ir verslas – apie augalinės mitybos tendencijas: Baltijos tautos gali tapti pavyzdžiu? (8)
Nevyriausybinis sektorius apžvelgia augalinio sausio iniciatyvų rezultatus. Atstovai įsitikinę – yra kur tobulėti, kryptingai siekiant teigiamų pokyčių. Tačiau ambicingai tęsiant pradėtus darbus regione gali įsivyrauti gili žmogui ir planetai draugiškos augalinės mitybos kultūra. Tam tikras tendenci...
Tyrimai rodo, kad egzistuoja ryšys tarp socialinių tinklų naudojimo ir valgymo sutrikimų atsiradimo rizikos.
Nepaliautojai. Besitęsianti lietuvių kelionė Nepale: miesto dydžio oro uostas bei pirmosios gastronominės patirtys (1)
Besitęsianti kelionė į Katmandu per pusę pasaulio - Stambulą ir Dohą, kurioje stūkso miesto dydžio oro uostas, turintis net traukinį. Pagaliau įvykęs Nepaliautojų susitikimas ir pirmosios nedrąsios eksperimentinės maisto patirtys Nepale.
Kompensacijos dėl pernai liepos pabaigoje kilusios audros bus išmokėtos 35,5 tūkst. elektros vartotojų, kuriems elektros tiekimas buvo atnaujintas vėliau nei per 72 val., tai ketvirtadienį paskelbė reguliuotojas. Kompensacijos turėtų vidutiniškai siekti iki 40 eurų.
Skaičiuojama, kad per metus Lietuvoje išmetama beveik 400 tonų maisto. „Maisto banko“ skaičiavimais, viešojo maitinimo įstaigų, svetingumo sektoriaus atliekos sudaro tik 1 proc. viso maisto, tačiau pripažįstama, kad skaičius gali būti ir ženkliai didesnis, nes paskutinis vertinimas atliktas pandemij...