maistas

2671 straipsnių

Maistas yra bet kuri substancija, vartojama gyvų organizmų kaip pagrindinis energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis ir dažniausiai yra augalinės arba gyvulinės kilmės.

Dietistė atskeidė TOP 10 sveikiausių maisto produktų pasaulyje – ar juos valgote?

Nekritikuojama rožinė. O gal jau užteks tos šaltibarščių anarchijos?

Valgome ne maistą, o naftą: energija, kurią išmetame

Kepsninė turi tapti svarbiausiu jūsų vasaros projektu

Pasakė, kiek ilgai maistą galima ruošti subraižytoje keptuvėje ir kas nutinka kaitinant ją tuščią

Greitam vartojimui – 12 raugintų agurkų ir kitų daržovių receptų: yra tokių, kur nieko panašaus dar neragavote

Jurkevičienė papasakojo, kodėl italės cukinijų žiedus perka kilogramais, – jų pavyzdžiu ragina pasekti ir lietuves

Maisto vagonėlių miestelyje – skonių įvairovė ir dėmesys lankytojų augintiniams

Riebus katinas paskaičiavo, kiek kainuoja vienam asmeniui poniškai pavalgyti Palangoje, – ir tai tikrai nebrangu

3 makaronų receptai vakarienei – nebrangūs naujo skonio patiekalai netruks tapti mėgiamiausiais

Šie 5 dalykai trumpina jūsų gyvenimą – Vaidos Kurpienės pateikti faktai nustebino ne vieną

Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą

Riebus
katinas pajūryje rado valgyklą, kur 7 eurų pakaks privalgyti iki soties
– jaučiantieji nostalgiją sovietmečiui bus nusivylę

Užsisakė maistą į namus ir įvertino jį balais: deja, ne visada gauni tai, ko tikiesi

Reda Barkauskaitė

Dietistė Laura Panavė sako, kad dar nevėlu suimti save į rankas – pradėti formuoti sveikus mitybos bei sporto įpročius ir iki vasaros patobulinti kūno linijas. Anot specialistės, reikia visai nedaug – peržiūrėti racioną, jei reikia, į mitybą įtraukti daugiau baltymų bei gerųjų riebalų, taip pat nepa...

2025.03.10 20:22
Reda Barkauskaitė

Istorikė Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė sako, kad 16–17 a. vidurio Lietuvos ir Lenkijos valdovų virtuvė buvo soti, gausi ir tarptautinė. Sunku patikėti, bet jau prieš kelis šimtus metų valdovai mėgavosi alyvuogėmis, gamindavo paštetus, o patiekalus gardino šafranu. Italų, vengrų, prancūzų virtuvės...

2025.03.08 12:24
Riebus Katinas

Po šios apžvalgos net nemėginkit komentaruose klausti, kaip aš randu tokias vietas, ir iš kur manyje atsiranda drąsos jose dar ir maistą paskanauti. Kaip randu, tiksliai neatsakysiu, greičiausiai tai dėka geros Katiniškos uoslės – iš tolo užuodžiu valgyklas. Na o nebijau skanauti, nes vis dar tikiu ...

2025.02.28 05:45
Parengė Kaivana

Pastaraisiais metais augintinių mitybos rinka išgyvena reikšmingą transformaciją – vis daugiau šeimininkų ieško ne tik kokybiškų, bet ir sveikatai naudingų maisto produktų savo keturkojams draugams. Ypatingas dėmesys skiriamas gyvūnų alergijoms, kurios, remiantis naujausiais tyrimais, tampa vis dažn...

2025.02.25 10:07
Roma Macijauskaitė

Ir ko tam populiarumui neaugti – molėtiškių šeimoje auganti dvimetė Patricija noriai ragauja maisto produktus, maišo juos, plaka, visus savo veiksmus palydėdama švepluojančiais komentarais. Mama Irma, kuriai maisto gaminimas teikia ypatingą malonumą, viliasi, kad tokiu būdu augs dukters pomėgis pači...

2025.02.19 06:15