Dėžutė buvo vos uždaryta

Paskutinėmis dienomis veiklos netrūko, o kur dar alinantis karštis. Gaminti norėjau mažiausiai, taigi, atsidarau programėlę telefone, išsirenku norimą restoraną ir užsisakau maisto į namus.

Penktadienio pietums pasirinkau tortilijų suktinukus su jautiena iš restorano „iLunch“, į užsakymą taip pat pridėjau ir šviežių daržovių salotas. Už viską sumokėjau 6,40 Eur – 4,9 Eur už suktinukus ir 1,5 Eur už salotas. Man žada, kad maistą į namus pristatys per maždaug 25 minutes. Ir išties nemelavo. Kurjeris pavėlavo tik keletą minučių, tačiau lengvai rado pastatą ir pristatė maistą.

Pirmas dalykas, kas krito į akį, buvo tai, kad viena iš dviejų dėžučių vos laikėsi užsidaryta. Ne tragedija, tačiau, atrodo, žingsnis iki jos. Džiugu tai, kad dėžutėje maistas buvo sudėtas tvarkingai – pagrindinis patiekalas buvo vienoje pusėje, salotos kitoje, padažai – atskiruose indeliuose, tad juose niekas nepermirko.

Pats maistas tikrai geras. Tortilijų suktinukų skoniai puikiai subalansuoti, lengvai aštru, mėsa puikiai paruošta, gal šiek tiek pasigedau žadėtų kukurūzų jose. Tik pačios tortilijos krašteliai kelionės neatlaikė, tapo kieti, traškūs, sudžiūvę.

Taigi, šį užsakymą vertinčiau maždaug 7 balais.

Suktinukas buvo beskonis

Šeštadienį maistą užsakiau vakarienei. Keliavau namo po darbo, buvo vėlu ir be galo užsimaniau picos. Tik pamaniau, kad man visos picos bus per daug – juk vos porą gabaliukų suvalgysiu, tad labai apsidžiaugiau radus picą primenančius suktinukus (jų kaina – 8 Eur) restorane „Pizza express“.

Pasirinkau suktinukus su vištiena, pievagrybiais, sūriu bei paprikomis. Maisto pristatymas nenuvylė – buvo pristatyta per žadėtas 25–30 minutes, pristatymo vietą kurjeris rado lengvai.

Tačiau čia mano džiaugsmas ir baigėsi. Jei vakarykščiais pietums džiaugiausi, tai šeštadienio vakarienė mane stipriai nuvylė. Pirma, nesupratau, kodėl padažas buvo įdėtas kartu su suktinukais viename maišelyje – jis sušilo. Ragaujant suktinukus, deja, nesijautė nei vištienos, nei sūrio skonio, kyšojo vos keli paprikos gabaliukai, patiekalą gelbėjo tik česnakinis padažas, na, bet tuo juk gyvas nebūsi.

Apskritai, visas suktinukas buvo lyg suknežęs, jį sunku buvo išlaikyti rankoje taip, kad niekas nebyrėtų ir nebėgtų Trumpai tariant, išvaizda nuotraukos tinklapyje pateiktų suktinukų tikrai neatitiko.

Nustebino tik porcijos dydis – ją sudarė 2 suktinukai, kurio vieno tikrai užtektų vienam žmogui. Žinoma, jei tai būtų galima valgyti.

Šią vakarienę vertinu 3 balais.

Daug skonių viename

Na ir atkeliauja pirmadienis. Ryte stipriai pramiegojusi į darbą išbėgu net nepusryčiavusi. Tad pietus vėl užsisakau su pristatymu į biurą. Šį kartą pasirenku restoraną „Sushi lounge“ ir jų siūlomą „Poke Bowl“ (kaina – 13,99 Eur), kuriame turėčiau rasti ryžius, lašišą, avokadą, mangą, ananasą, ridiką, burokėlius, morkas bei padažą.

Užsakymas pristatytas laiku. Kurjeris buvo mandagus, atvyko minute anksčiau, nei rašė programėlė, palinkėjo skanių pietų ir gražios dienos.

Valgyti prisėdau paėjus dar geroms 30 minučių po pristatymo, tad ryžiai jau buvo šiek tiek sulipę, tačiau užpylus padažą ir išmaišius viskas buvo puiku. Prie patiekalo pateikta ir citrinos skiltelė, tad įspaudžiu ir ją.

Tikriausiai tiek įvairių skirtingų produktų viename patiekale dar nesu ragavusi, tačiau tikrai patiko. Skoniai puikiai subalansuoti, tarpusavyje derėjo ir vaisių saldumas, ir marinuotų produktų rūgštumas. Porcija taip pat buvo nemaža Œ– dar vakare jaučiausi soti.

Sakyčiau, jog šie pietūs buvo labiausiai pasisekę – užsakymą vertinu 9.

Taigi, apibendrinu:

  • Maisto užsakymas į namus ar kitą vietą tikrai išgelbėja ne vienu gyvenimo atveju, leidžia labiau atsipalaiduoti, išlaisvina nuo stovėjimo prie viryklės.

  • Tačiau mano situacija parodė, kad visgi ne visada galima gauti tai, ko tikėjaisi, o juk tokiu atveju restorano šefui nepasiskųsi, ką galėtum padaryti pietaudamas vietoje.

  • Gera naujiena ta, kad užsisakant maistą galima pavalgyti nebrangiai, bet skaniai – pietūs už 6,4 Eur pirmąją dieną buvo tikrai geri.

  • Pristatymo sistema skųstis negaliu, nesusidūriau, kad maistas vėluotų ar būtų avežtas šaltas. Kurjeriai taip pat mane rado nesudėtingai, buvo mandagūs.

  • Beje, rinkausi vietas, iš kurių užsakant nereikėjo mokėti už pristatymą. Sakyčiau, kad visais atvejais maistas buvo apgalvotai supakuotas.

Žinoma, galima tik pasidžiaugti, kad man pasisekė kuir kas labiau nei Povilui. Vilnietis pietus į namus užsisako keliskart per savaitę. Sako, ne visada būna juo patenkintas – dažniausiai dėl pakuotėje išsisklaidžiusio maisto, tačiau tai, ką aptiko vieną kartą, jį smarkiai nustebino: Užsisakęs pietus vilnietis liko be žado: salotose radęs netikėtą „siurprizą“ maistą turėjau išmesti.