Restorano vadovė Eglė Kislovski kviečia Velykas švęsti be kiaušinių – kam save teršti! (7)
+ veganiškų keksiukų receptasJau ne iš vieno girdėjau, kad šiemet, kai oras toks nuostabiai saulėtas ir šiltas, Velykos persikels į lauką. Žmonės džiaugsis kasdien vis labiau žaliuojančia gamta, o tuo pat metu mėgausis galimybe ruošti maistą ant grilio. Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė dalijasi savo v...
Restorano vadovė Eglė Kislovski kviečia Velykas švęsti be kiaušinių – kam save teršti! (7)
+ veganiškų keksiukų receptasDaugelis neįsivaizduojame šv. Velykų be kiaušinių, tačiau ši šventė yra kur kas prasmingesnė ir turinti gilesnes tradicijas nei vien margučių valgymas. Augalinio restorano „Holigans“ vadovė, trijų vaikų mama Eglė Kislovski ragina pažvelgti plačiau ir į Velykas, ir iki jų vedantį pasninkavimo laikota...
Patikimiausi, kūrybiškiausi, lanksčiausi ir originaliausi – taip mobilų kokteilių barą „Trendy Bar“ apibūdina pirmaujanti renginių organizavimo agentūra Lietuvoje. Per 10 veiklos metų gėrimų tendencijas šventėse diktuojantys profesionalūs barmenai sukaupė išties puikios patirties ir vis nesiliauja s...
Velykos – jau netrukus, ir gražiausia pavasario šventė vėl suburs ne tik džiaugtis artimųjų draugija, bet ir mėgautis skaniausiu maistu. O juo gausiai bei gardžiai nukrauti velykinį stalą kviečia sostinės šeimų traukos centras „Vilnius Outlet“. Velykos čia atkeliauja su nauja maisto kampanija „Ragau...
Ukrainietė Natalya kviečia šventėms pagaminti zrazus su sūriu – pagal šį receptą jie yra labai gardūs (1)
Kone 7 metus Lietuvoje gyvenanti ukranietė Natalya nepaliauja auginti savo sekėjų skaičiaus, mat nuolat ne tik pasakoja naujienas iš savo kavinės Kaune gyvenimo, bet ir dalijasi gardžių patiekalų receptais. Artėjant Velykoms Natalya su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi receptu ir video pamoka, kai...
Virtų kiaušinių valgytojai dažnai mėgsta tam tikro minkštumo kiaušinius. Kaip teisingai juos išvirti, kad būtų norimos konsistencijos? Kaip virtas kiaušinis – sveikiausias? Taip pat, su kokiu maistu juos tinka derinti? Artėjant Velykoms, svarbiausiais patarimais apie kiaušinių valgymą bei gaminimą d...
Iššūkis augintojams, bet nauda pirkėjams – dietistas rekomenduoja rinktis lietuvišką kiaulieną, užaugintą be antibiotikų (1)
Atsižvelgdama į besikeičiančius vartotojų poreikius, didžiausia mėsos perdirbimo įmonių grupė Baltijos šalyse „BIOVELA Group“ pirmoji šalyje pristatė lietuvišką kiaulieną, užaugintą be antibiotikų. Dietistas Jonas Lapinskas teigia, kad tokią mėsos produkciją verta įtraukti į įvairaus amžiaus žmonių ...
„Well Done“ mini dvejų metų gimtadienį – kaip „Maximos“ privačiam prekių ženklui pavyko užtikrinti reikšmingą vietą pirkinių krepšeliuose? (5)
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ sukurtas privatus prekių ženklas „Well Done“ jau dvejus metus „Maximos“ pirkėjams padeda pasirūpinti puikios kokybės kasdieniais maisto produktais už visada gerą kainą. Antrąjį savo gimtadienį „Well Done“ pasitinka gausiu asortimentu, išaugusiu iki daugiau nei 800...
Kaip pastebi Žemaitijoje gyvenanti maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė, šiandien, turėdami galybę įvairiausių produktų ir pažindami net pačias egzotiškiausias virtuves, dažnai užmirštame tėvų ir senelių papročius, tai, ką jie dėdavo ant švenčių stalo. Tad šiandien ir dalijuosi t...
Geriausia Lietuvos jaunąja virėja tapusi Lina dalijasi sėkmės receptu: barščius gaminau gal kokį 100 kartų, kol jie tapo tobuli
+ salotų su lašišos kroketais receptasNors augo šalia visą gyvenimą virtuvėje dirbusios močiutės, ne jos pavyzdys paskatino virtuvės šefę Liną Koniuchovaitę pirmą kartą peržengti restorano virtuvės slenkstį. Būdama vos penkiolikos, kaip ir draugai, norėjo turėti savo pinigų. Vis tik, priešingai nei į virtuvę atvedę, bet joje nelikę drau...
Diana apie tortus Anglijoje ir milijoną peržiūrų sulaukusį desertą – tokie receptai tiesiog sprogdina internetą
+ interneto sensacija tapusio deserto receptasPrieš 14 metų į Angliją išvykusios Dianos Bulanovos ir jos vyro istorija – kitokia nei daugelio. Tuo laiku mažametį sūnų auginusi šeima Lietuvoje turėjo sėkmingą verslą ir poreikio ieškoti, kur užsidirbti pinigų pragyvenimui, nebuvo. Tačiau noras pakeisti aplinką ir veiklą buvo toks gundantis, kad p...
Kazimiero Likšos balta daržovių sriuba: receptą sugalvojo pats norėdamas, kad valgytų ir išrankusis jo sūnus (1)
Laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankęs dainininkas Kazimieras Likša papasakojo, kad sukiotis prie puodų jam labai patinka, tik yra viena bėda – svarbiausias ragautojas, trejų metų jo sūnus, yra be galo išrankus. Prieš kameras stojęs dainininkas laidos žiūrovams nutarė parodyti, kaip pagaminti sriubą, ku...
Nuo šio pyrago neįmanoma atitraukti akių, o skonis – ypatingas. Kaip sako maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė, tai tikrai ne kasdieninių pietų patiekalas. Jis skirtas išskirtinai šventiniam stalui, ypač Velykoms ar Kalėdoms. O jo gamyba, laikantis visų reikalavimų, užtruks nei d...
Atominės elektrinės mieste paskutinį kartą buvau prieš dešimtmečius, kai buvau jaunas ir nelabai patyręs žurnalistas, Lietuva dar tik tapo nepriklausoma, kai Valstybės kontrolierius buvo Kazimieras Uoka (žurnalistai tada smaginosi, vadindami jį K.Uoka, toks buvo tų filadelifijų humoro lygis tuomet, ...
Sakoma, kad sviestu košės nepagadinsi, bet ar nepagadinsi sviestu sveikatos? Daugelis, kas domisi sveika mityba, dažnai sviestą keičia augaliniais riebalais, nes „žino“, kad sviestas nėra sveikas. Bet ar iš tiesų šiame produkte nėra nieko vertingo ir prancūzai, kasdien suvalgydami po kruasaną, kasas...
Kiaušiniai – bene svarbiausias šv. Velykų atributas. Vieni perka jau dažytus, tačiau dauguma margina kiaušinius namuose ir ieško vis naujų būdų, kaip išgauti neįtikėtinas ir visus grožiu stebinančias spalvas. Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė kasmet siekia sužinoti vis kito...
Mitybos specialistai prancūzų žurnalui „Marie Claire“ suminėjo 8 produktus, kuriuos drąsiai galima valgyti net vėlyvos vakarienės metu ir negalvoti apie kalorijas.
Dažno vartojimo prekių krepšelis „Lidl“ – pigiausias: jame esantys produktai pravers ir velykiniam stalui (2)
Rinkos tyrimų įmonė „SeeNext“ 2025 m. balandžio 8 d. atliko tyrimą, kuris parodė, kad tądien dažno vartojimo prekių krepšelis pigiausias buvo prekybos tinkle „Lidl“. Tyrimo metu paaiškėjo, kad balandžio 8 d. dažno vartojimo prekių krepšelis „Lidl“ kainavo 37 eurus ir buvo pigiausias tarp penkių didž...
Riebus katinas atliko eksperimentą – palygino trijų greitojo maisto restoranų patiekalus: skiriasi ir porcijų dydis, ir kokybė (11)
Ką valgo jūsų vaikai? Kaip ir aš, taip ir jūs dar galite kontroliuoti tai, kuo jie maitinasi namie. Taip vadinamą „namų racioną“ pildome mes – kas kartą sudėdami produktus į šaldytuvą ir vėliau iš jų gamindami maistą šeimynai. Su tuo viskas kaip ir aišku. O ką valgo mūsų vaikai, dažniausiai žino tik...
Maisto kultūros vizionierius, dviejų Kauno restoranų ir gastrobaro įkūrėjas ir vadovas Laurynas Šauklys labai mėgsta naujoves, dažnai išbando įvairius, gal kiek netikėtus skonių derinius, ieško, kaip galėtų nustebinti visko mačiusius ir ragavusius draugus bei restorano svečius. Tačiau šventės jam – ...
Velykos – jau ant nosies, ir ant stalų, šventei atėjus, vėl dėsime margučius, įvairiausius kepinius, bei, žinoma, gardžiausius pyragus. O jų pasidairyti kviečia sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Ogmios miestas“ kiekvieną penktadienį vykstantis ūkininkų turgus. Čia įsikuriančių prekybininkų g...
Margučiai per Velykas – visiems priimtina tradicija. Tačiau visi kiti valgiai priklauso nuo šeimos – vieni kurs dienos išskirtinumą sekdami tradicija, kiti – jos nepaisydami. Geriausia jungianti grandis: estetika, patiekalų kokybė ir gera atmosfera. Apie Velykų stalą pasakoja premium klasės supermar...
Dr. Edita Gavelienė išvardijo, koks maistas kokį vėžį sukelia – net trečdalis ligos atvejų siejama su netinkama mityba (6)
Ne kartą skaityta ar girdėta, kad mityba gali turėti įtakos onkologinių ligų išsivystymui. Pasiteiravus mokslų daktarės, gydytojos dietologės, įmonės „Dietos sistema“ įkūrėjos ir vadovės Editos Gavelienės, kokia maisto svarba kalbant apie vėžį, atsakymas nustebina ir pribloškia. Mokslų daktarė įvard...
Artėjanti vasara jau tuoj tuoj pradžiugins šviežių daržovių derliumi, bet kol kas, deja, dienos daržovių normą reikia užpildyti kitokiais įmanomais būdais. O tų būdų yra įvairių – nuo šaldytų iki raugintų ar marinuotų. Koks tarp jų skirtumas, kuriose yra išlikę daugiau vitaminų ir maistinių medžiagų...
Vytaras Radzevičius dalijasi legendiniais grybų receptais Velykų stalui – vienas jų anksčiau buvo laikomas tikru delikatesu (2)
„Oi grybai grybai, jūs patieka mano, kas jūsų nevalgo – nieko neišmano“: taip linksmai dainuodavo dzūkai, krepšiais nešini grybų rinkti. Nors iki grybavimo sezono – dar toli, ragauti juos galime visus metus. Kaip grybus paruošti ir kokie receptai gali papuošti jūsų šventinį Velykų stalą, pasakoja Dz...
Vilniuje duris atvėrė ukrainiečio įkurta kavinė „Lucky Bagel“ – kvies į lėtus pusryčius su šviežiai keptais beigeliais (5)
Vilniuje atsidarė nauja pusryčių vieta – kavinė „Lucky Bagel“, kurios pagrindiniu akcentu tapo šviežiai gaminami beigeliai. Šią idėją į Vilnių parsivežė kavinei vadovaujantis ukrainietis Dmitrijus Savočka – apsilankęs Jungtinėse Amerikos Valstijose ir įkvėptas ten ragautų beigelių įvairovės, jis nus...
Šviežiais rankų darbo makaronais, traškiomis picomis ir jaukia atmosfera vilniečius bei miesto svečius džiuginantis „Vapiano“ Vilniuje atidaro antrąjį savo restoraną. Jau balandžio 11-ąją duris jis atveria sostinės šeimų traukos centre „Vilnius Outlet“. Tačiau ne tik daugelio pamėgtu itališku maistu...
Pilvo skausmas, viduriavimas, vidurių užkietėjimas, galvos skausmai, dažnas nuovargis, varginančios odos problemos, anemija ir kitos problemos gali liudyti, kad jūsų organizmas netoleruoja glitimo – kviečiuose, miežiuose ir rugiuose esančio baltymo. Glitimo netoleravimas yra gana dažna problema. Ir ...
Įėję pro žemas duris Vilniaus Stiklių gatvėje įsikūrusiame restorane „Lokys“, išvysite didžiulį Žygimanto Augusto ir jo žmonos Barboros Radvilaitės portretą. Regis, didikai pasitinka restorano svečius ir kviečia pavakarieniauti taip, kaip kadaise puotavo LDK aukštuomenė.
Iš Italijos – tiesiai į „Maxima“ parduotuves: tautiečius per Velykas džiugins gardusis „Colomba“ pyragas (1)
Sparčiai artėjant Velykoms metas susimąstyti ne tik apie kiaušinių marginimą, bet ir vaišių stalą, kurio neatsiejama pažiba šiemet taps iš Italijos atkeliavęs „Colomba“ pyragas. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai į šį pyragą rekomenduoja dėmesį atkreipti visiems, mat jis – arti...