Varškė – baltymų, kalcio šaltinis, taigi ją valgyti sveika, o patiekalai iš jos – tikrai gardūs. Būtent tokiais dalijasi Maisto tinklaraščiko „Maisto mėgėja“ Kristina Naturjevienė ir kviečia atrasti ne vieną iki šiol dar nebandytą patiekalą.
Riebus katinas paskelbė 10 geriausių 2024 metų kavinių ir restoranų: čia – skaniausi cepelinai, picos, burgeriai, kebabai ir BBQ šonkauliai (3)
Štai ir išrinkome 2024 metų „TOP 10 Lietuvos kavinių / restoranų“, gaminančių skaniausius cepelinus, picas, mėsainius, kebabus ar BBQ šonkaulius. Iš viso per du mėnesius komentaruose balsavo rekomenduodami maitinimo įstaigas 3305 skaitytojai. <...> TOP10 rasite po kiekvieno patiekalo nuotrauka.
Tinginys – toks desertas, kuris visada sulauks pripažinimo ir visada pasiseks. Žinome įvairiausių receptų – su juodu ar baltu šokoladu, karamele, net varške, tačiau rožinio matyti dar neteko. Būtent tokio tinginio receptu šiandien ir dalijasi tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė.
Įvardijo, kokių susirgimų sumažėtų, jei gyventojai atsisakytų mėsos bei pieno produktų – šių ligų statistika žiauri (19)
Pirmasis metų mėnuo ne veltui vadinamas pokyčių laiku – dažnas iškelia naujus tikslus, kuria naujus planus, keičia darbą. Tai gali tapti ir naujo gyvenimo būdo pradžia, kai keičiama mityba ir taip siekiama ne tik sustiprinti sveikatą.
Pirmą kartą receptu pasidalijusi Gema tokios reakcijos nesitikėjo – šilkiniai kukuliai sumušė visus skaitomumo rekordus (3)
Kalvarijos savivaldybėje gyvenanti Gema Vilinauskienė atvira – feisbuko grupėje „Kaimiški receptai“ savo receptu dalijosi pirmą kartą ir nė sapnuoti negalėjo, kad šilkinių kukulių receptas bus toks populiarus. Postą peržiūrėjo daugiau 7 tūkstančiai puslapio sekėjų, sulaukta arti 600 komentarų ir art...
„Bombiniai“ pyragėliai – nuodėmingai skanūs: iškepė visą kalną, tačiau buvo tiesiog nušluoti nuo stalo (1)
Slaugytojos padėjėja dirbanti Vijolė Gerlikienė labai mėgsta gaminti maistą. Tad išvydusi naują receptą ilgai negalvoja – ima ir išbando. Bandeles primenantiems pyragėliams pagaminti reikia net dviejų tešlų, tačiau, kaip tikina tinklaraščio „Vijolės išbandyti receptai“ kūrėja, gamyba tikrai nesudėti...
Patiekalus iš vištienos labiausiai mėgstanti dainininkė Vaida Genytė pasidalijo receptu, tinkančiu ir išskirtinei progai (2)
„Šeimų virtuvėje“ šeimininkavusi žinoma dainininkė Vaida Genytė parodė, kaip nesudėtingai, greitai ir labai skaniai paruošti šeimyninį patiekalą – vištieną su bulvėmis, morkomis ir obuoliais. Šis patiekalas, tikina V. Genytė, galėtų papuošti ir šventinį jūsų stalą.
Yra priežastis, kodėl kai kuriems žmonėms nereikia gaminti maisto. Mat pas juos gali užeiti maisto kritikas Užkalnis ir, neradęs beveik nieko, ką galima pavadinti maistu, parašys, ką galvoja.
Nors 2024-ieji jau nuėjo, pasiimkime iš jų kas geriausia. Todėl paprašiau maisto tinklaraštininkių pasidalyti geriausiais praėjusių metų atradimais virtuvėje. Ir gavau tokią krūvą nuostabių receptų, kad juos tiesiog privalau pasiūlyti ir jums. Tad – skanių atradimų mums visiems!
Metai lekia, rodos tik atšventėme Riebaus katino 7 metų gimtadienį, o jau žiūrėk reikia švęsti 8-ąjį... Sunkiausia atėjus gimtadieniui ne pasakyti būsimiems svečiams, ką norėsiu dovanų, o rasti vietą, kurioje tą gimtadienį švęsime. Nors šį gimtadienį ir planavau atšvęsti mažesnėje kompanijoje, bet t...
Kiek laiko virti kiaušinius: gidas norintiems pasigaminti minkštus, vidutiniškai kietus ir kietai virtus kiaušinius (5)
Kiek laiko virti kiaušinius ir kaip virti kiaušinius – klausimas, kuris kyla ne tik tiems, kurie virtuvėje suktis nepratę, bet ir patyrusiems virtuvės virtuozams. Žemiau – trumpa atmintinė, kuri padės išvirti tobulai minkštus, vidutiniškai kietus arba kietai virtus kiaušinius.
Po Naujųjų dažnas suka galvą, ką nuveikti su maisto likučiais. Tačiau neskubėkite jų išmesti. Kulinarijos ekspertai dalijasi originaliais patarimais, ką pagaminti iš likusių patiekalų.
Dalijuosi populiariausiais praėjusių 2024-ų metų receptais. Čia rasite pačių įvairiausių receptų – nuo sriubų iki visiems puikiai žinomų kepsnių, nuo apkepų iki išskirtinių kepinių. Žvilgterkite ir praturtinkite savo valgiaraštį ne kartą išbandytais ir visada aplinkinius sužavinčiais patiekalais.
Vlada Dapkos apie skanią kavą: man sunku suprasti, kodėl Lietuvoje vis dar populiari užpilama kava (24)
Apie Stokholmo kavines ir kavas galėčiau pasakoti be sustojimo. Apie tradicijų nusėtą švediškąją fika, kuriai labai nemandagu atsakyti ir kuri yra apėmusi kiekvieno tūlo švedo egzistenciją, esu rašiusi bent keletą kartų, kaip antai čia: http://bit.ly/4gy1ext . Po tokių tekstų kartais linkčiodami gal...
Po Kūčių ir Kalėdų daugelio namus užklumpa pasiruošimas Naujųjų metų sutiktuvėms – kaip ir pralėkusioms, taip ir artėjančiai šventei tautiečiai ima ruoštis galvodami šventinio stalo meniu. Tam, kad seilę varvinti verčiančių idėjų nepritruktų, o virtuvėje nereikėtų praleisti daug laiko, dietistė Indr...
Ant šventinio naujamečio stalo visada karaliauja užkandžiai. Kuo jų daugiau ir kuo jie įvairesni, tuo vaišių stalas turtingesnis. Dar puikiau, jei jie yra pagaminami greitai ir yra draugiški piniginei. Tokiais užkandžių receptais ir dalijuosi.
Dviejų Kauno restoranų ir gastrobaro įkūrėjas ir vadovas, maisto kultūros vizionierius Laurynas Šauklys sako, kad planuodamas didžiųjų švenčių meniu visada pasikliauja tradicijomis ir daugiau nei trisdešimt metų maitinimo srityje dirbančia mama Nijole Šaukliene. Nes jos pagaminta silkė pataluose, fa...
Lietuvą ir kitas šalis užvaldė tikra „Dubajaus“ šokolado manija. Jo ieškoma Lietuvoje, parsiveža iš užsienio, yra pasiruošę stovėti eilėse tam, kad galėtų nusipirkti ir paragauti šio itin populiaraus skanėsto. Kiti jį perka dovanoms, o treti bando pasigaminti šį šokoladą namuose. Patikrinome, kur Vi...
Gal todėl, kad tarpušventis? Gal todėl, kad grįžo migrantai „an švenčių“ (tikrai, mieste automobiliai su angliškais numeriais, kur raidės ir skaičiai susideda į rusiškus keiksmažodžius ar kalėjimo folkloro leksiką) ir eina leisti pinigų? Nors, žinoma, Lietuvoje gyventojai seniai jau turtingesni, neg...
Jei per Kalėdas valgėte pametę saiką, kaip vėl pradėti maitintis tinkamai? O juk dar ir Naujųjų naktis laukia. Dietistė Vaida Kurpienė pataria, kaip grįžti prie įprastos mitybos ir norintiems siūlo vienos iškrovos dienos meniu.
Mokslininkai padarė svarbų atradimą: pasirodo, verdant arbatą su polimeriniais arbatos maišeliais į puodelį gali išsiskirti milijardai mažyčių plastiko dalelių.
Visi mėgstame šokoladą ir esame įpratę jį kaupti savo spintelėse ar stalčiuose. Kiekvienas esame susidūrę su nemalonia situacija: pasiėmę ilgą laiką „taupytą“ šokolado plytelę pastebime, kad ji padengta tarsi baltomis apnašomis. Tai gali atsitikti su bet kokiu šokoladu – juodu, pienišku ar net baltu...
Tinklaraštininkei Amelijai Kuzmarskei maisto gaminimas yra ir buitis, ir darbas, ir hobis, tačiau kartą metuose tai tampa šiuo tuo daugiau – buvimo su brangiausiais žmonėmis, šeimos tradicijų puoselėjimo forma ir Kalėdų dvasią bene labiausiai įkūnijančia veikla. Receptų kūrėja pasakoja, kad jai niek...
Artėjant didžiausioms metų šventėms, daugelis mūsų ima svarstyti, kaip nustebinti šeimą ir draugus, kokį šventinį stalą paruošti. Kalėdos – tai ne tik tradicijos, bet ir proga atrasti naujus skonius.
Paklaustas, ar per Kūčias galima gerti vyną, kunigas prisiminė: esu dalyvavęs pačiose įvairiausiose vakarienėse... (1)
Socialiniame tinkle užmačiau iškeltą klausimą: ar galima gerti vyną Kūčių vakarienės metu? Kadangi Kūčios – sena krikščioniška šventė, turinti gilias tradicijas, nutariau nuomonės pasiteirauti Vilniaus Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios kunigo Vytauto Rapalio.
Kisielius – vienas iš 12 ant Kūčių stalo skaičiuojamų patiekalų. Dažniausiai verdamas iš spanguolių, tačiau jį gamina ir iš braškių, serbentų, agrastų, aviečių, vyšnių, rabarbarų ar gaminamas iš paruošto koncentrato. Lietuvos Sporto Universiteto (LSU) docentė, Kauno Kolegijos Medicinos fakulteto kos...
Jau visai greit sukaktis, kuri svarbi visai Lietuvai ir pasauliui. Ateinančiais metais sueis dešimtmetis, kai didžiausias ir geriausias šalies portalas „Delfi“ publikuoja žymiausio šalies maisto apžvalgininko (manęs) apžvalgas, pakeitusias šalies gastronominius lūkesčius ir nuostatas labiau, negu ti...
Kūčių stalo valgiais dalijasi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė. Paprastai Kristina su šeima Kūčias sutinka brolio namuose. Kur ant stalo deda suneštas vaišes, dėl kurių susitaria iš anksto – kad būtų įvarovės. Vis tik keli patiekalai visada būna ant šeimos Kūčių stalo: silkė...
Artėjančios šventės – puiki proga palepinti savo artimuosius ypatingais patiekalais. Daugelis Kalėdoms renkasi šventinius mėsos patiekalus. „Michelin“ gide įvertinto restorano šefas Justinas Kapkovičius dalijasi patarimais, kaip išsirinkti bei paruošti antį, kad ji taptų tikra šventinio stalo pažiba...
Ruošiate Kūčių stalą ir dairotės, kokius patiekalus įtraukti į valgiaraštį? Kviečiu išsirinkti, išbandyti ir galbūt šiemet paragauti kitokių nei esate įpratę patiekalų.