Jei galite sustabdyti senėjimą, kodėl tuo nepasinaudojus? O tam tereikia į savo mitybą įtraukti šiuos skanius ir naudingus produktus. Tokiame maiste yra antioksidantų, vitaminų ir polinesočiųjų riebalų, kurie užkerta kelią ankstyvam senėjimui. Papasakosime, ką turėtumėte valgyti, kad ilgai išsaugotu...
Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įda...
Delfi TV laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankiusi verslininkė, atlikėja Ineta Puzaraitė-Žvagulienė pasidalino receptu, kurį pamėgo visa jos šeima. Ji sako – produktus vištienai su ryžiais rasite kone kiekvienuose namuose, gaminimas neužims daug laiko, o patiekalą pamėgs net ir maistui išrankūs vaikai.
Gali atrodyti, kad tai skonio reikalas. Tačiau paaiškėjo, kad skirtingo sunokimo laipsnio bananai naudojami skirtingiems tikslams. Kurie iš jų yra naudingiausi?
Savaitgalį sostinėje, po tris dienas parodos „Taste Vilnius Horeca“ metu Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotų nacionalinių konkursų paskelbti geriausi šalies virtuvės profesionalai. Konkursą „Geriausias Lietuvos konditeris 2024“ laimėjo Miglė Galvydytė, konkursą „Geriaus...
Tinkama mityba pusryčių metu atlieka svarbų vaidmenį svorio metimo procese. Taip mano dauguma mitybos specialistų. Tačiau ar svarbu, kurią valandą pradedate valgyti pusryčius?
Kadangi mano gastronominiai rašymai yra kuo toliau, tuo labiau išmanūs ir sudėtingi, atėjo laikas pradėti apžvalgą, pacituojant poezijos posmelį.
10 receptų, kuriuos verta išbandyti.
Dietologas: varškės reikia ir siekiant apsisaugoti nuo ligų – pasakė, kiek naudinga suvalgyti per dieną
+ 5 receptai su varškeOro temperatūrai gerokai nukritus, savaime pradedama žvalgytis į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems bei pikantiškiems patiekalams. Gydytojas dietologas Edvardas Grišinas taip pat ...
Virtuvėje eksperimentuojantys žino – reikia būti nusiteikus visokiems rezultatams. Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė tai žino ir dalijasi nuostabiai pavykusio torto receptu – norisi kartoti vėl ir vėl!
Kaip kepti bulves, kad būtų gardžios, nepermirkusios riebaluose, o plutelė – itin traški
+ 4 receptai ir 3 vertingi patarimaiViliojančios apskrudusia plutele, bet dieviškai minkštos viduje gruzdintos bulvytės – patiekalas, kuriam niekas negali atsispirti. Todėl labai svarbu rasti balansą tarp to, kas gardu, o kas – sveika. Ir ieškoti šiuo atveju reikėtų orkaitėje.
Mačios latės šiandien galima rasti beveik kiekvienoje kavinėje. Ir nereikia stebėtis, kodėl – pastaraisiais metais šis gėrimas tapo populiariu kavos pakaitalu. Ir nors mačios arbata yra kilusi iš Japonijos, ji jau spėjo išpopuliarėti Europoje ir Amerikoje.
Maisto tinklaraščio „Tekstoranas“ kūrėja Virginija Pupeikytė-Džumerova atvira – didelio plano apsilankyti Armėnijoje nebuvo. „Vienintelė priežastis, kodėl mano gimtadienio proga sugalvojome skristi į Jerevaną, buvo pigus ir patogus skrydis Sofija-Jerevanas“, – sako Bulgarijoje su vyru gyvenanti liet...
Nors Joniškėlyje gyvenanti maisto tinklaraštininkė Loreta Karaliūnienė nesijaučia žvaigžde, toks jos kuklumas, ko gero, kiek perdėtas. Paprastų, nesunkiai pasigaminamų patiekalų receptais besidalinančią moterį stebi daugiatūkstantinė sekėjų auditorija, o jos tinklaraštis life.lorjus.com per metus pe...
Artritu sergančiųjų mitybą lydi galybė mitų – mokslų daktarė vardija 5 maisto produktų grupes, kurios išties palengvins simptomus (1)
Artritas – liga, kasmet pasaulyje paveikianti šimtus milijonų žmonių. Raumenis bei kaulus paveikiančios ligos yra minimos tarp dažniausių, kurios sukelia nedarbingumą. Žmonės ieško įvairiausių būdų, kaip gydyti artritą, kaip numalšinti skausmą. Nekeista, kad tokioje terpėje atsiranda įvairių teorijų...
Virtuvės šefas Andrius Kubilius apie tai, kas itin svarbu restorane, – mano komandos nepaliko nė vienas darbuotojas (1)
Kuriamo maisto skonis nėra vienintelis dalykas, kas rūpi virtuvės šefui Andriui Kubiliui, vadovaujančiam vienam iš keturių restoranų, šiemet pelniusių „Michelin“ žvaigždutę. Šefui svarbu ir rūpintis žmonėmis, jų gera savijauta. Kaip jam pavyko pasiekti, kad per trejus vadovavimo restoranui „Nineteen...
Koks gi ruduo be kopūstų raugimo? Prasidėjus šaltajam metų laikui daugelis šeimininkių žiemai ruošia šį skanų, sveiką ir nebrangų produktą. Jis iki pavasario aprūpins žmones reikalingais probiotikais, skaidulomis, vitaminais ir mineralais. Be to, rauginant sunaudojama labai mažai druskos, o galutinė...
Vėsesniu metų laiku ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik sotūs, bet ir šildytų. Būtent tokio patiekalo receptu ir dalijasi maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
Lietuviai turi rimtų emocinių problemų, vadindami įstaigas, kuriose galima valgyti. Žodžio „restoranas“ bijo ir jau trisdešimt metų burba, kad „McDonald’s – ne restoranas“, ir aiškina, kad ten nėra žvakidžių ir baltų staltiesių, tai todėl.
Makaronus valgo tiek didelis, tiek mažas. Vadinasi, belieka rasti visiems tinkamą receptą ir ruošti patiekalą, kurio visi nekantriai lauks. Receptais pasidalijusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dar priduria, kad visi patiekalai yra nesudėtingai ir greitai pagaminami.
5 produktai, kuriais nuolat maitiname savo vaikus, gali tapti ir augančio sergamumo cukriniu diabetu priežastimi (1)
Kai kurie vaikų mėgstami maisto produktai gali padaryti daug žalos augančiam organizmui, ir ji gali pasireikšti gana greitai. Daugelis tyrinėtojų nurodo ryšį tarp gausiai vartojamo rafinuoto cukraus ir didėjančio vaikų sergamumo 2 tipo diabetu. Susižavėjimas greituoju maistu ir maisto produktais, ku...
Yra vienas gaminys, kuris pastaruoju metu itin išpopuliarėjo. Tai vadinamasis Dubajaus šokoladas. Vieniems jis – „visiška palaima“, kitiems jis pernelyg saldus ir nesuvokiamai brangus. Kas daro šį šokoladą tokį ypatingą, kad žmonės pasiruošę mokėti iki 50 JAV dolerių (apie 45 eurus) už nedidelį gaba...
Dukrytę auginanti vilnietė Marija Nenachova puikiai supranta, ką reiškia kiekvieną dieną vis sukti galvą, ką pagaminus šeimai. Todėl savo tinklaraštyje „Marijazilii“ noriai dalijasi receptais mažyliams ir visai šeimai, kurie palengvina kitų moterų gyvenimą – mamos nepaliauja dėkoti už lengvai pagami...
Restorano „iiUmekk“ virtuvės šefas Mihkelis Heinmetsas ir svetainės „Hiiu Leht“ vyriausiasis redaktorius Raulis Vinni sumąstė pradėti siūlyti patiekalus iš kormoranų, rašo Estijos žiniasklaida.
Gal galima daugiau pozityvo? Paskutiniu metu susilaukiu panašių skaitytojų klausimų. Žinokit labai sunku išlaikyti tekste pozityvą kai maistas tą pozityvą nužudė po pirmo jo kąsnio.
Vlada Dapkos pagaliau Vilniuje rado nepretenzingos aplinkos kavinę: bandelės – tobulos, bet kur dingo tualetas? (1)
Jūsų mėgstama ir truputį (arba stipriai) pasiutusi kavų apžvalgininkė tęsia išdykavimus. Vieną mažai Edisono išradimo apšviestą apniukusį šeštadienį Vilniuje su sūnumi paklusniai spūdinam į stoties rajone esančią kepyklą premijos už originalumą nusipelniusiu pavadinimu „Boulangerie“.
Kartu su visa Lietuva „Delfi“ kolektyvas dalyvavo Pyragų dienoje – skanavo kolegų gamintus gardėsius ir dosniai aukojo Krizinio nėštumo centrui. Tai nevyriausybinė organizacija, įkurta padėti moterims, išgyvenančioms neplanuotą, krizinį nėštumą, vaikelio netektį dėl persileidimo, priešlaikinio gimdy...
Šiandien – Pyragų diena. Tad pyragais kvepia ne tik namai, bet ir biurai, įstaigos, mokyklos. Visi dalijasi gardžiais kepiniais ir aukoja pinigus tiems, kam reikia pagalbos. Pyragų dienos proga maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė dalijasi skaniausiais šeimos pyragais ir kvieč...
Jeigu keičiantis ir taip nepastoviems rudeniniams orams sąnariai pradeda skųstis, pabandykite juos tinkamai pamaitinti. Sąnariams – tiksliau, jungiamajam kremzliniam audiniui, kurį sudaro kolagenas, – kaip ir visam organizmui būtina taisyklinga mityba. Ypač kai su amžiumi kremzlinis audinys pradeda ...
Vaida Kurpienė papasakojo, kaip lieknėjo tris kartus, – kai kuriuos gyvenimo momentus skaudu prisiminti iki šiol (3)
Gal kam ir bus keista, bet žinoma dietistė Vaida Kurpienė kažkada intensyviai kovojo su antsvoriu ir ne visada sėkmingai. Vaidos kova prasidėjo prieš maždaug 20 metų. Dėl ligos ir vartojamų vaistų kūnas kaupė kilogramus, kurių Vaida panoro atsikratyti, kai ruošėsi tekėti. Ir jai pavyko, tiesa, gana ...