Kai nėra laiko, dažnai renkamės gaminti orkaitėje, nes patogu ir greita. Vienos skardos patiekalai itin mėgiami, nes susijungę skoniai dovanoja išties gardžius patyrimus. Kviečiame išbandyti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėjos Kristinos Naturjevienės patiekalus, kurie gamina orkaitėje.
Nors virtuvės šefas Karolis Narušis kilęs iš kulinarų šeimos, apie darbą virtuvėje nesvajojo. Vis tik, išvykęs savęs išbandyti į Londoną, nepraėjus nė metams atsidūrė „Michelin“ žvaigžde įvertinatme japonų restorane ir neilgai suprato, kad tai — tikrasis jo pašaukimas. Po 10 metų grįžęs į Lietuvą Na...
Rauginti kopūstai laikomi labai sveiku produktu, ypač šaltuoju metų laiku, nes stiprina imunitetą. Gydytojai rekomenduoja raugintus kopūstus valgyti visiems, kurie neturi sveikatos kontraindikacijų.
Helovinas arba šiurpnaktis – smagi ir siautulinga šventė, kur skraido raganos, vaikšto numirėliai, šliaužioja įvairūs gyviai. Šiurpą turi kelti ne tik kostiumai, bet ir stalas, tad pasistenkite, kad ant jo būtų padėti bjaurūs pažiūrėti, bet gardūs ragauti patiekalai. Siūlome išbandyti 7 receptus.
Ši universali daržovė seniai verta būti pakylėta virš barščių ir konservuotų mišrainių.
Vienas – kariškis, kita – pasienietė. Jis kilęs nuo Pakruojo krašto, ji – žemaitė iš Plungės. Gavę darbus Klaipėdoje, ieškojo vietos aplink įsikurti. Ramybės uostą atrado Kretingos rajone esančiuose Rūdaičiuose, kur nusipirko, savaip įsirengė sodybą ir jau planuoja verslą, kokio kaime dar nebuvo.
Maisto tinklaraščio „Pipirai piene“ kūrėja Aistė Vadlūgaitė Strelčiūnė pripažįsta: maisto gaminimas yra pati geriausia meditacija, padedanti atitrūkti nuo rutinos ir rūpesčių. Prieš kelerius metus pati užsiauginusi duonos raugą ilgainiui atrado, kad jį galima naudoti ir saldiems kepiniams – bandelėm...
Kretingos muziejaus Vandens malūne įsikūrusią kavinę „Dvaro saldaininė“ jos šeimininkai Justė ir Lukas Jasinskai neseniai gerokai praplėtė. Modernumo renovuotai senovinei malūno aplinkai suteikia erdvė per du aukštus, raudono mūro dermė su dominuojančia ruda interjero spalva, savitas dekoras, o ypač...
Ženklas, po kuriuo gimėte, gali parodyti, koks maistas jums tinka labiausiai, kad kiekvieną dieną jaustumėtės energingai. O jei esate linkęs išbandyti ką nors naujo, esate gurmanas/ė, šis horoskopas pasufleruos, ką dar galite paragauti.
Laidoje „Mamų virtuvė“ sudalyvavusi Delfi vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė pastebėjo, kad nors virtuvėje dažniausiai sukasi ji, puikiai gamina ir vyras, ir dvylikametė jų dukra: „Kotryna dažnai ruošia alternatyvią vakarienę, kai netinka tai, ką gaminu aš ar vyras.“
Restorane Monai (Klaipėdoje, prie Laikrodžių muziejaus – kaip gera mano bendraamžiams paaiškinti; gatvių pavadinimų juk nežino, tai tradicinė lietuviška liga, tačiau pasakai apie seną muziejų, kuris per kelis namus nuo restorano, ir visi iškart linkčioja galva) esu buvęs prieš keletą metų, bet tada ...
„Orams rudeniškėjant vis labiau norisi jaukaus maisto. Rudens derliaus sriubos yra būtent tai, kas sušildo, suteikia sotumo, pagaminamos greitai ir lengvai. Šios sriubos dažniausiai gaminamos iš šviežių daržovių, tokių kaip moliūgai, morkos, burokėliai, bulvės, taip pat gali būti praturtintos ankšti...
Planavo tęsti profesionalaus lengvaatlečio karjerą, bet patirta trauma apvertė gyvenimą aukštyn kojomis. Dabar restorano „Flow“ virtuvės šefas Lukas Gaudutis ruošia įmantrius patiekalus ir džiaugiasi gyvenimu Plungėje.
Jeigu mėgstate konservuoti, ir svarbiausia – turite ką, tačiau senieji patiekalai jau pabodo, išbandykite kartveliškus užkandžius iš virtų pupelių su svogūnais, česnakais, įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Tai šią žiemą galėtų tapti jūsų stalo pažiba. Juos galima gardinti grybų, mėsos patiekalus,...
Rudenį, žiemą beveik kiekvienam gali pristigti vitamino D. Net vasarą mūsų kraštų žmonėms ne visada pavyksta gauti reikiamą šio vitamino kiekį, tad ką jau kalbėti apie šaltąjį sezoną. Vis dėlto išeitis yra, nes vitamino D šaltinis – ne tik saulė, bet ir tam tikras maistas. Sužinokite, kokiuose produ...
Jogurtas – produktas, kurį aptiksime ant dažnos šeimos stalo: kas valgo su uogomis, dribsniais, kas gardina salotas ar mėgaujasi vienu. Tačiau ar visi natūralūs jogurtai yra geri, ar palankūs sveikatai? Dietistė, puslapio sulieknėk.lt autorė Vaida Kurpienė išnagrinėjo 15 natūralių jogurtų etikečių s...
Ieškokit skaidulų daržovėse, o ne viso grūdo produktuose, ankštiniuose ar bulvėse – už tokį teiginį jau galite man pradėti kurti pasmerkimo laužą. Manau, kad užtruks, kol pakankamai anglių prirusens. Betgi lėtai kepta mėsa skanesnė už greitai paskrudintą? O gal persigalvosite, perskaitę straipsnį ik...
Eksperimentuodama virtuvėje Kristina pagamino bulvių vyniotinį su mėsa – receptas iškart pavergė internautus (1)
Kaunietė Kristina Binkienė žinoma daugeliui, kurie socialiniuose tinkluose ieško receptų, domisi maisto gaminimo naujienomis. Pedagogė feisbuke nuolat dalijasi pačios ruoštais patiekalais ir kaskart nustebina išradingu jų pateikimu. Apie tai rašiau tekste Tai ne kasdien išvysi – pedagogė Kristina ma...
Šis produktas – investicija į sveikatą: pasakė, kaip atskirti išties gerą alyvuogių aliejų, ir kuo jis naudingas (3)
Kasmet rudenį rašau, kad Italijoje spalio pabaiga tai – nacionalinė šventė. Ne, trykšta ne nafta, o naujai išspaustas sezono alyvuogių aliejus. Šį spalį buvau paprašyta sukurti kitokį straipsnį. Pažintinėje Italijos kelionėje jį įkvėpė garsios Plungės klinikos medikė.
10 požymių, kad cukraus suvartojate per daug, – dietistė Laura Panavė nerekomenduoja staigaus jo nutraukimo (3)
Atrodytų, saldumynais ypatingai nepiktnaudžiaujate ir į kavą ar arbatą nededate 3 cukraus šaukštelių, tačiau kaip žinoti, ar vis tik jo kasdienėje mityboje nėra per daug? Dietistė Laura Panavė pastebi: net jei negalite pasverti ir paskaičiuoti, kiek – daug ar mažai – kasdien suvartojate cukraus, tai...
Renata Jampolskė pasidalijo legendinio patiekalo receptu – gaminu jau 20 metų ir niekada neatsibosta (3)
Aktoriaus ir atlikėjo Mariaus Jampolskio žmona Renata mėgsta sukinėtis virtuvėje, tačiau, kaip pati prisipažįsta, gamina „buitinius“ patiekalus, kurie paklausūs kiekvieną dieną. Ir kurie patinka poros aštuonmetei dukrai Viltei. Vieno tokio patiekalo receptu Renata pasidalijo apsilankiusi Delfi lai...
„Kodėl juos vadini gruzinais, reikia gi sakyti kartvelai“, kalba man neišmanėliai. Ne reikia. Galima. Jeigu nori. Abu žodžiai: Gruzija ir Sakartvelas yra teisėti lietuvių kalboje.
Šaltuoju metų laiku dažnoje virtuvėje ruošiami bulvių patiekalai. Ieškantiems idėjų, ką gaminti iš bulvių, į pagalbą skuba tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė. Šiandien tinklaraštininkė dalijasi net 10 gardžių bulvių patiekalų receptais – išbandykite!
Prieskoninės žolelės gali būti kur kas naudingesnės, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio, – jos ne tik suteikia patiekalams įvairaus skonio, bet ir gali būti naudojamos kaip natūralios priemonės sprendžiant įvairias sveikatos problemas. Be to, šios žolelės yra mažai kaloringos ir lengvai virškinamos. Štai...
Slaugytojos padėjėja Vijolė Gerlikienė, pildanti tinklaraštį „Vijolės išbandyti receptai“ žino tiek receptų, kad užsimanius deserto toli ieškoti recepto netenka. Pakanka perversti tinklaraščio užrašus ir išsirinkti geidžiamą patiekalą.
Tai paprastas receptas, pagal kurį pasigaminsite įspūdingas bandeles. Šios bandelės labai dekoratyvios, panašios į mažus moliūgėlius – tikra stalo puošmena. Jos patinka vaikams, nes skanios ir dailios. O dabar kaip tik moliūgų sezonas. Taigi galima jas išsikepti su vaikais ir įdėti kaip sveiką užkan...
Vaida Kurpienė pataria, kaip be vaistų kontroliuoti cholesterolio lygį – svarbu, kad racione būtų šie 3 produktai
+ 3 gardūs receptaiVyrauja mitas, kad cholesterolį galima sumažinti tiesiog pašalinus iš mitybos raciono riebalus. Netiesa, nes riebalų organizmui būtinai reikia, tik svarbu atsirinkti, kokių ir kiek. Nepakanka žinoti, kokius produktus valgyti, svarbus jų apdorojimas ir tai, kuriuo dienos metu juos valgome. Dietistė V...
Nesuvalgytas maistas, tarkime, virti ryžiai, gali kelti nemenką galvos skausmą. Išmesti nesinori, tačiau reikia gerai pasukti galvą, kur juos panaudoti. Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė sugalvojo puikų būdą, kaip sunaudoti vakarykščius ryžius. Ši idėja netruko sužavėti ir sekėju...
Nesuklysime teigdami, kad rudenį viena populiariausių daržovių – moliūgas. Ši skani, maistinga, nebrangi ir sveikatai naudinga daržovė yra labai universali — ją galima kepti, virti, troškinti, rauginti, įvairiai konservuoti ar net valgyti žalią. Moliūguose gausu gyvybiškai svarbių medžiagų — vitamin...
Jei staiga užsimanote namuose raugintų kopūstų, o iki kaimo – toli, maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ kūrėja Jurga Medžionienė kviečia jų pasigaminti patiems. Svarbiausia, kad visada pasiseks, o valgysite jau po trijų dienų.