Aldona pasakoja, kad kai pernai atrado šį agurkų marinavimo su garstyčiomis receptą, kitų jau nebereikia.

„Tai nėra mano receptas – juo pasidalijo tinklaraščio „Spalvotas daržas“ kūrėja. Kai šeima paragavo su garstyčiomis marinuotų agurkų, dabar kitokių ir neprašo. O vyriausiajam sūnui taip patiko, kad išvykdamas studijuoti išsivežė kone visus agurkų stiklainius ir šiemet paprašė gaminti tik pagal šį receptą“, – pasakoja tris sūnus auginanti Aldona.

Tiesa, aštrumo nemėgstančiam jos vyrui iš pradžių agurkai pasirodė kiek per pikantiško skonio, tad kitą kartą juos marinuodama brolienė dėjo šiek tiek mažiau garstyčių ir tada jau jie tiko visų skoniams.

„Receptas puikus dar ir tuo, kad pagal jį galima marinuoti net ir peraugusius agurkus – jie bus traškūs, macnoki. Man patinka ir recepto paprastumas, kai nereikia kaitinti, nupilti, užpilti. Beje, nors jis skirtas marinuoti pjaustytus agurkus, pabandžiau konservuoti ir nedidelius nepjaustytus. Rezultatas buvo puikus – tokie pat skanūs ir traškūs“, – sako Aldona ir kviečia išbandyti.

Agurkų marinavimas su garstyčiomis

Reikės:

1 l vandens

1,5 v. š. druskos

1,5 stiklinės cukraus

1,5 stiklinės acto

2 v. š. garstyčių

Gaminimas:

  • Pirmiausia reikia nublanširuoti agurkus – apipilti verdančiu vandeniu ir palikti, kol vanduo pravės.

  • Tuo metu iškaitinti stiklainius.

  • Į stiklainį Aldona deda pjaustytą česnako skiltelę, vyšnių lapų, krapų stiebų ar žiedynų, kelis pipirus.

  • Į stiklainius sudėti griežinėliais pjaustytus agurkus – apie 1,5–2 centimetrų storio.

  • Iš nurodytų produktų išvirti marinatą ir jį užvirusį supilti ant agurkų.

  • Stiklainius užsukti, apversti ir šiltai uždengus palikti, kol visiškai atvės, arba per naktį.

Na o jei jums norisi išbandyti dar kitokius agurkų marinavimo receptus, net aštuonis rasite šiame tekste: 8 marinuotų agurkų receptai: nuo patikimiausio būdo iki naujoviško, nuo marinavimo be vandens iki ruoštų saldžiarūgščiame padaže.

Norintiems agurkus valgyti greitai, tiks šis receptas – ragausite jau po valandos: Neįtikėtino pasisekimo sulaukę rauginti agurkai – galima valgyti po valandos, bet skaniausi po 2 dienų