„Super greitai pamarinuoti agurkiukai. Jie niekada nevaidina pagrindinio vaidmens, bet yra tas cinkelis, kuris padeda gražiau atsiskleisti svarbiausiam veikėjui – ar sumuštiniams, ar kiaušiniams, ar kepsniukui, ar kotletukui“, – teigia tinklaraštininkė.
Kai Egidija instagrame pasidalijo receptu, jį išbandžiusieji sekėjai rašė, kad rauginti agurkai yra išties nuostabūs – patiko visiems valgytojams be išimties, tad nekeista, kad buvo bematant suvalgyti.
Greitai marinuoti agurkai
Reikės:
trumpų agurkų
1 šaukštelio druskos
50 ml abuolių acto
4 skiltelių česnako
1 cm imbiero šaknies arba 1 šaukštelio džiovinto imbiero
pundelio krapų
Gaminimas:
Agurkus supjaustyti kuo ploniau. Egidija naudojo mandoliną.
Česnaką ir imbierą (jei naudosite šaknį) taip pat suraikyti.
Krapus susmulkinti.
Viską dėti į stiklainį, ant viršaus užberti druską, supilti actą.
Tada uždaryti ir labai gerai pakratyti. Padėti į šoną.
Po 15 minučių vėl pakratyti. Ir taip kelis kartus.
Tada dėti į šaldytuvą. Galima valgyti už valandos.
„Bet skaniausi bus po 2–3 dienų“, – tikina Egidija Smilingienė.
Na o norintiems pasiruošti agurkų ir žiemai, verta atsiversti tekstą, kur maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė dalijasi net ne vienu, o 8 receptais: 8 marinuotų agurkų receptai: nuo patikimiausio būdo iki naujoviško, nuo marinavimo be vandens iki ruoštų saldžiarūgščiame padaže
O štai dar vienas receptas žiemai – paprastas ir puikus tuo, kad pagal jį galima marinuoti net ir peraugusius agurkus – jie bus traškūs, macnoki: Šis agurkų marinavimo būdas jau tapo interneto sensacija – išbandžiusieji kitų receptų ir nebeieško