„Super greitai pamarinuoti agurkiukai. Jie niekada nevaidina pagrindinio vaidmens, bet yra tas cinkelis, kuris padeda gražiau atsiskleisti svarbiausiam veikėjui – ar sumuštiniams, ar kiaušiniams, ar kepsniukui, ar kotletukui“, – teigia tinklaraštininkė.

Rauginti agurkai

Kai Egidija instagrame pasidalijo receptu, jį išbandžiusieji sekėjai rašė, kad rauginti agurkai yra išties nuostabūs – patiko visiems valgytojams be išimties, tad nekeista, kad buvo bematant suvalgyti.

Rauginti agurkai

Greitai marinuoti agurkai

Reikės:

trumpų agurkų

1 šaukštelio druskos

50 ml abuolių acto

4 skiltelių česnako

1 cm imbiero šaknies arba 1 šaukštelio džiovinto imbiero

pundelio krapų

Rauginti agurkai

Gaminimas:

  • Agurkus supjaustyti kuo ploniau. Egidija naudojo mandoliną.

  • Česnaką ir imbierą (jei naudosite šaknį) taip pat suraikyti.

  • Krapus susmulkinti.

  • Viską dėti į stiklainį, ant viršaus užberti druską, supilti actą.

  • Tada uždaryti ir labai gerai pakratyti. Padėti į šoną.

  • Po 15 minučių vėl pakratyti. Ir taip kelis kartus.

  • Tada dėti į šaldytuvą. Galima valgyti už valandos.

  • „Bet skaniausi bus po 2–3 dienų“, – tikina Egidija Smilingienė.

Na o norintiems pasiruošti agurkų ir žiemai, verta atsiversti tekstą, kur maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė dalijasi net ne vienu, o 8 receptais: 8 marinuotų agurkų receptai: nuo patikimiausio būdo iki naujoviško, nuo marinavimo be vandens iki ruoštų saldžiarūgščiame padaže

O štai dar vienas receptas žiemai – paprastas ir puikus tuo, kad pagal jį galima marinuoti net ir peraugusius agurkus – jie bus traškūs, macnoki: Šis agurkų marinavimo būdas jau tapo interneto sensacija – išbandžiusieji kitų receptų ir nebeieško