13
Kitas

Pernakt raugti agurkai su citrina

Verti 10 balų

„Prasidėjus šiltajam sezonui, kai jau pasirodo švieži agurkai, kartą ar du į savaitę būtinai jų užsiraugiu. Mūsų šeima labai mėgsta silpnai raugtus agurkėlius. Užsiraugiu po nedaug, po 4–5 vnt. – tik tam kartui suvalgyti. Darbo nedaug, o rezultatas išties labai geras,“ – pasakoja vilnietė.

Rauginti agurkai

Maisto tinklaraštininkė atvirauja, kad anksčiau raugdavusi sausuoju būdu – tokiu būdu agurkai paruošiami labai greitai ir būna skanūs. Beje, pastebi Audronė, sausuoju būdu galima raugti ir pomidorus arba galima miksuoti agurkus su pomidorais.“Esu gaminusi visaip, bet kai tik pabandžiau agurkus raugti su mineraliniu vandeniu, jie tapo mūsų šeimos favoritu. Agurkai gaunasi gardūs ir traškūs, drąsiai galiu sakyti: verti 10 balų“, – neabejoja „Gamink su Audrone“ puslapio tinklaraštininkė ir dalijasi receptu.

Mineraliniu vandeniu raugti agurkai

Rauginti agurkai

Reikės:

4–5 agurkų,

3 skiltelių česnako,

5–7 juodų pipirų (žirnelių),

pundelio šviežių krapų,

1.5–2 a. š. druskos,

250–300 ml mineralinio gazuoto vandens (tiks bet koks)

Rauginti agurkai

Gaminimo eiga:

* Agurkus nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu ir nupjauti galiukus.

* Krapus ir česnakus supjaustyti.

* Į indą, kuriame raugsite agurkus (indas turi būti su dangteliu), sudėti dalį pjaustytų krapų, tada – agurkus ir likusius krapus, česnakus, juodų pipirų žirnelius.

* Į puodelį su mineraliniu vandeniu įdėti druskos ir išmaišyti (vanduo suputoja, taip ir turi būti).

* Paruoštu mineraliniu vandeniu užpilti agurkus (jie turi būti apsemti), uždengti ir palikti stovėti virtuvėje parą laiko.

* „Viskas labai greitai, lengvai pagaminama ir agurkėliai gaunasi superiniai, svarbiausia, – pačių ruošti“, – sako tiklaraštininkė.

Skanaus.

13
Kitas

Pernakt raugti agurkai su citrina