Traškus filo tešlos užkandis, kuriame puikiai dera įvairūs skoniai. Patiekiamas tiek karštas, tiek vėsus. Filo tešlos užkandis neabejotinai patiks ir gurmanams.
vasaros užkandžiai
8 straipsnių
Vasarą ieškome ar gaminame kiek kitokius užkandžius – lengvesnius, gaivesnius.
Žaliasis kokteilis su kefyru – ne tik skanus, bet ir pagerins žarnyno veiklą
Braškių galetė be glitimo – neliks akimirksniu
Pesto padažas – virtuvės šefas kviečia pasigaminti kitokį: tokio sodraus dar neragavote
Užkandžių lėkštė su čeburekais ir daržovėmis – bus tikra puota
Keptų daržovių iešmeliai su sumuštiniais – paruošite greitai ir paprastai
Spurgų ir ledų desertas – tikras išsigelbėjimas karštą vasaros dieną
Spurgų ir kreminio sūrio desertas – dangiško skonio gardumynas
Daržovių ir jautienos užkandis – kaip čeburekas, bet kur kas mažiau riebalų
Avinžirnių salotos su tunu – nekaloringos, bet itin maistingos
Mini užkepėlės su pievagrybiais – ir pusryčiams, ir į gamtą
Traškūs avinžirniai – pikantiško skonio užkandis
3 geriausi būdai, kaip raugti agurkus, – jau kitą dieną valgysite ypatingai traškius ir gardžius
Traškūs marinuoti svogūnai – taip paruoštas garnyras šaldytuve išsilaikys visą vasarą
3 geriausi būdai, kaip raugti agurkus, – jau kitą dieną valgysite ypatingai traškius ir gardžius (1)
Kokia gi vasara be greitam valgymui paraugtų agurkų. Jie tinka prie kepsnio, į salotas, o ir vienus triaukšti be galo skanu! Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė raugtų agurkų sezoną pradeda dar net vasarai neprasidėjus vasarai. O ko gi laukti – juolab kai turi laiko iš...
Šiam žaliajam kokteiliui su kefyru tereikia 5 ingredientų.Pasigaminkite ir mėgaukitės. Žaliasis kokteilis su kefyru naudingas tiek vasarą, tiek žiemą.
Šis pesto padažas – kitoks nei mums įprastas. Tai virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus receptas. Pesto padažas praturtintas riešutais, parmezano sūriu ir kitais priedais, tad imkite ir bandykite.
Šis daržovių ir jautienos užkandis pravers daugeliu atvejų – jį galima patiekti pietums ar vakarienei, įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką. Sotų pyragą pjaustykite gabalėliais – tai bus lyg čeburekas, tik be riebalų. Daržovių ir jautienos užkandis gardus ir karštas, ir atvėsęs.
Šias avinžirnių salotas ruošiame, kai nėra laiko, o norisi gaivaus, lengvo ir gardaus patiekalo. Pusryčiams ar vakarienei jis labai tinka. Avinžirnius salotoms galima išsivirti ir patiems.
Nuostabus dalykas tos mini užkepėlės su grybais – tinka tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką gamtoje. Užkepėlės minkštos ir itin turtingo skonio, tad abejonių nėra – tikrai patiks!
Vasarą užkandžių niekada nebus per daug, tad kviečiame pagaminti traškių avinžirnių. Šitaip paruoštos itin maistingos ir naudingos daržovės tiks užkandžių stalui ar salotoms pagardinti. Traškūs avinžirniai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.