maisto tinklaraštininkai

27 straipsnių

Maisto tinklaraštininkai yra kelių kategorijų. Vieni domisi maisto gamyba, kuria receptus ir juos išbando savo virtuvėje. Kiti tiesiog mėgsta gaminti ir paruoštais patiekalais dalytis su kitais. Dar kitai kategorijai priklauso maisto tinklaraštininkai, kurie lankosi maitinimo įstaigose ir paragavę jose patiekto maisto aprašo savo įspūdžius, dalijasi rekomendacijomis bei vertinimais. Delfi portale rasite visą aibę maisto tinklaraštininkų. Čia: Riebus katinas, Andrius Užkalnis, Vlada Dapkos, „Table club“ kurianti Ugnė Vedeikaitė, tinklaraščių „Zinos virtuvėje“, „Valgė spalvė“, „Gamink su Audrone“, „Maisto mėgėja, „5produktai“, „Takemetosainttropez“, „Simonalub“, „Irenakviat.tasty“, „Receptų kolekcionierė“, „Tinginiai irgi verda“, „NerLin virtuvės džiazas“, „Skanios istorijos“ ir kitų kūrėjų receptai, patarimai ir apžvalgos.

Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos

Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas

Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks

Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi
2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima
praryti

Audronės šaltsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške – apsivalgymas ir ne kitaip

Kur kas mažiau kalorijų – Audronė dalijasi tiramisu receptu su desertine varške ir be kiaušinių

Traškūs karameliniai batonėliai – tokie gardūs, kad kitai dienai niekada nelieka

Mažai angliavandenių turintys sūrio ir kumpelio sausainiai, kuriuos triaukš ir maži, ir dideli

Audronės šeimoje rūgštynių sriuba yra viena mėgiamiausių – papasakojo, kuo ją gardina

Nekasdieniškas vištienos šašlykas – sunkiausia išlaukti, kol mėsa pasimarinuos

Legendiniai bulviniai blynai – Irena sako dar nesutikusi tokių, kurie jiems liktų abejingi

Pats geriausias
užkandis prie šašlykų – pagaminti taip paprasta, kad net gėda
receptu vadinti

Pakeitė legendinės duonos mišrainės receptą ir sulaukė stulbinančio rezultato –
tai kur kas skaniau nei originalas

3 geriausi būdai, kaip raugti agurkus, – jau kitą dieną valgysite ypatingai traškius ir gardžius

8
daugelį nustebinsiantys vasaros desertai – tortas be miltų, kiaušinių
ir cukraus, snikers skonio ledai ir cukinijų šokoladinis keksas

Palygino maistą Graikijos ir Turkijos viešbučiuose: trūksta žodžių, o apie lietuviškas kainas išvis patyliu

Kainos Palangoje tiek išaugo, kad šokiruoja ir pačius pardavėjus: nepatikėsite, kiek teko sumokėti

Šis kioskelis yra kažkas naujo – atrasti labai sunku, bet, kas randa, išeina su pilnais maišais maisto

Šią pakelės užeigą netoli Palangos Riebus katinas atrado dar pernai – iki šiol atsimena tas gigantiškas porcijas

Nustebino ir užeiga, ir jos šeimininko elgesys: liepė susidėti maistą ir vežtis namo

Šią pakelės užeigą netoli Palangos Riebus katinas atrado dar pernai – iki šiol atsimena tas gigantiškas porcijas

Gera Riebaus katino žinia keliaujantiems po Lietuvą – dėl šio restorano net labai verta išsukti iš kelio

Dėl šio deserto iki kavinės Riebus katinas važiavo 60 kilometrų: lūkesčiai buvo labai dideli

Maisto
tinklaraštininkė Kristina dalijasi mėgiamiausiu receptu iš Azijos
virtuvės: noriu visiems parodyti, kaip paprasta tai pagaminti namuose

Prieš kelis metus supeiktame restorane šįkart Riebaus katino laukė krūva staigmenų: permainos – akivaizdžios

Justė Sereckytė

Populiaraus kulinarinio tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė teigia, kad maisto gaminimas – tai ne tik poreikių patenkinimas, bet ir kūrybinė išraiška, bendrystės ritualas ir šiltų emocijų šaltinis. Ji dalijasi savo mintimis apie meilę maistui, maisto gaminimo ga...

Roma Macijauskaitė

Vasara – švenčių, gimtadienių ir susibūrimų metas, tad desertai juose laukiami visada. Maisto tinklaraščio „takemetosainttropez“ autorė Viktorija Vaičekauskytė vasarą juos gamina dažnai ir, žinoma, renkasi tokius, kurie būtų lengvesni, neapsunkintų virškinimo ir savijautos. Savo ne kartą išbandytais...

Roma Macijauskaitė

Jau pati pažinties su tinklaraščio „Gurmano dienoraštis“ autoriumi pradžia buvo neįprasta. Kai paprašiau vyro prisistatyti, atsisakė. „Matote, tinklaraštį tam ir sukūriau, kad likčiau anonimas. Nes noriu, kad skaitytojai vertintų mano kuriamą turinį, pateikiamą informaciją, o ne mane“, – telefonu at...