„Tikriausiai daugelis atsimenate šią duonos mišrainę – prekybos centruose vis dar galima įsigyti panašios. Mano šiek tiek kitokia, nes orginalaus recepto nežinau, tad gaminau pagal save. Varškės sūrį pakeičiau rūkytu sūriu, rūkytas dešreles pakeičiau vytintomis, o viską sumaišiau savo mėgstamiausiu padažu su garstyčiomis! Išėjo labai skaniai ir – net nebijau sakyti – skaniau už orginalias!“ – dalijasi tinklaraštininkė.
Mišrainė tokia gardi, kad moteris kviečiu visus išbandyti šį receptą. Indrė naudojo šviesią duoną su sėklomis, bet, sako, tikrai tiks ir tamsi.
„Ir drąsiai eksperimentuokite su ingredientais – tada gimsta patys geriausi skoniai“, – ragina I. Denisovienė.
Duonos mišrainė
Reikės:
• 1 skardinės konservuotų pupelių
• 4 riekių šviesios duonos su sėklomis
• 1/2 raudonosios paprikos
• 1/2 poro
• saujos krapų
• saujos svogūno laiškų
• 50 g vytintų dešrelių
• 50 g rūkyto sūrio
• aliejaus kepimui
Padažui :
• 1/2 citrinos
• 1 v. š. garstyčių su grūdeliais
• 2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus
• druskos pagal skonį
• juodujų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
1. Duoną supjaustykite mažais kvadračiukais. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepkite duonos gabaliukus iš visų pusių. Leiskite duonai atvėsti ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
2. Smulkiai supjaustykite papriką, porą, krapus, svogūno laiškus, dešreles ir sūrį. Nupilkite vandenį nuo pupelių ir nusausinkite jas. Paberkite šiek tiek druskos ant jų.
3. Pasiruoškite padažą: iš citrinos išspauskite sultis. Visus padažo ingredientus gerai išmaišykite dubenėlyje.
4. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, apipilkite padažu, išmaišykite!
Skanaus!