111
Kitas

Trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis

Tradicinis rabarbarų pyragas

Rabarbarų plokštainis

Reikės:

250 g kvietinių miltų,

300 g rabarbarų,

150 g kambario temperatūros sviesto,

150 g cukraus,

4 kiaušinių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės esencijos ir šiek tiek druskos.

Gaminimas:

  • Visų pirma sumaišykite miltus su kepimo milteliais – tuomet viską atsakingai persijokite per kiaurą indą. Vėliau į maisto plakiklį sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir paprastą bei vanilinį cukrų – viską gerai suplakite, kol masė taps puri. Šalia įmuškite vieną kiaušinį ir dar kartą viską suplakite – pakartokite šią procedūrą su likusiais 3 kiaušiniais.

  • Tada į suplaktą masę po truputį berkite persijotus miltus ir viską tuo pat metu maišykite šaukštu. Kuomet tešla taps vientisa, leiskite jai šiek tiek „pastovėti“.

  • Dabar galite pasiruošti rabarbarus – juos nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Be to, dalį rabarbarų galite supjaustyti jums gražia stambesne forma ir vėliau panaudoti pyrago papuošimui.

  • Vėliau į sviestu pateptą kepimo formą supilkite maždaug pusę tešlos ir ant jos suberkite smulkintus rabarbarus. Tuomet juos užpilkite likusią tešlą ir ant viršaus norimais ornamentais išdėliokite stambiau pjaustytus rabarbarų gabalėlius.

  • Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Prieš ištraukiant pyragą iš orkaitės patikrinkite, ar šis jau spėjo iškepti. O tam panaudokite seną ir laiko patikrintą būdą: į pyrago vidurį įsmeikite pagaliuką – jeigu ištraukus nepastebite ant jo tešlos gabalėlių, galite būti užtikrinti, jog pyragas jau iškepęs.

    Receptu dalijasi „Maxima“

111
Kitas

Trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis