Nors tikra artėjančių gražiausių žiemos švenčių nuotaika užplūsta vos žiemai prasidėjus, verslo atstovai nesnaudžia jau dabar – visi žino, kad kalėdinėmis dovanomis darbuotojams, klientams bei verslo partneriams reikia pasirūpinti iš anksto. Šiemet dėl geriausios Kalėdų dovanos tikrai neteks sukti g...
pyragas
504 straipsnių
Pyragas – kepinys, priklausantis vienam iš dviejų kepinių tipų:
- pyragai iš tešlos su saldžiu ar mėsišku arba kitokiu įdaru. Tokie pyragai anksčiausiai pyragai paminėti XII a. Anglijos šaltiniuose.
- pyragai iš pagerintos tešlos su cukrumi ir riebalais.
Prasidėjus vyšnių ir trešnių sezonui, puiki proga išbandyti naujus receptus ir pamaloninti savo gomurį. Desertai su vyšniomis gali būti stebėtinai įvairūs: ledai, putėsiai, panakota, sūrio pyragai, parfė.
Šiluma džiuginančiomis vasaros dienomis norisi pasilepinti burnoje tirpstančiu gaiviu desertu. Purus kaip debesėlis citrusinis tiramisas, spalvingas želė tortas, o gal plombyrinis uogų pyragas – pasigaminti paprasčiau nei paprasta, todėl bent kartą paskanauti tikrai verta kiekvieną.
Iškepti šakočio pyragą, liaudyje vadinamą šakočio „pusbroliu“ laiko prireiks, tačiau jei norite artimuosius nustebinti ypatingai skaniu desertu, verta! Kiekvienas, kas tik šio skanumyno paragauja, nuoširdžiai nustemba – šio pyrago skonis labai primena šakotį.
Kviečiame pasigaminti pyragą iš vis labiau populiarėjančios filo tešlos. Paruošite gana nesudėtingai ir greitai, o skonis vertas 10 balų! Skaniausias filo tešlos pyragas, kol karštas.
Sultingas rabarbarų plokštainis su traškiu karamelės skonio papločiu. Maloni rūgštelė suteikia pyragui su niekuo nesupainiojamą skonį. Prieš patiekdami rabarbarų plokštainį apibarstykite cukraus pudra.
Kada, jei ne dabar! Kai pats rabarbarų sezonas, būtent dabar reikia mėgautis skinti šio augalo stiebus ir gaminti gardžius patiekalus su malonia rūgštelės nata. Šiame tekste rasite šiuos receptus: tradicinis rabarbarų pyragas, trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis, obuolių ir rabarbarų pyragas su...
„Mamų virtuvėje“ apsilankiusi tikra reivo motina Giedrė Kilčiauskienė įrodė, kad kūrybiškumas įmanomas kiekvienoje gyvenimo srityje – net ir gaminant sūrų pyragą! Dainininkė prisipažino, kad namų virtuvėje paprastai sukiojasi jos vyras, tad teko gerokai pasukti galvą sulaukus pakvietimo nusifilmuoti...
Kai pagalvoji, juk keksiukai daug patogiau nei pyragas. Dozė – optimali, o ir skonis nedideliame gabalėlyje labiau atsiskleidžia. Ir dar ką smagu žinoti – šituos keksiukus su obuoliais pagaminsite labai greitai.
Tinginį mėgsta dauguma. Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė turi ne vieną tinginio receptą. „Apie šį paprastai nepaprastą skanėstą turiu tokį pasakymą: „Kai tingėti tingisi, gaminkite tinginį! Ir ne veltui jis taip vadinamas. Paruošiamas greitai ir paprastai – mūsų šeimoje be...
Nostalgiją keliantys lietuviški patiekalai – šie 10 receptų ne vienam sukels pačius geriausius prisiminimus (5)
Šie patiekalai niekada nenusibosta, o norint juos gaminti nereikia ypatingos progos. Tad šiandien dalijuosi nostalgiškais lietuviškų patiekalų receptais. Kai kuriems tai bus proga prisiminti senus gerus skonius, o kai kam – puiki galimybė praturtinti savo valgiaraštį. Tekste rasite šiuos patiekalus:...
Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
Sutikite – kai patiekalu „rūpinasi“ orkaitė, daug patogiau. Lieka laiko poilsiui ar kitai veiklai. Tad šiandien dalijuosi 13 orkaitėje pagaminamų receptų – ir karštų patiekalų, ir pyragų. Tekste rasite šiuos: vištienos kulšelės „Apsimetėlės“, nugarinės kepsniai, Velingtono kepsnys su lašiša, bulvių ...
Tokio pyrago receptas – tikra palaima nuolat skubantiems žmonėms. Kaip teigia recepto autorė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė, šis varškės pyragas pagaminamas labai greitai ir paprastai. O yra labai gardus, purus ir minkštas biskvitinis sluoksniuotas varškės pyragas. Belieka...
Minkštas, purus rikotos sūrio pyragas negali nepatikti. Gaivumo suteiks mėlynių uogos. Iškepusį rikotos sūrio pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Kokios šv. Velykoms be desertų. Paprašyta pasidalyti gardžiomis rekomendacijomis, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė siūlo išbandyti šiuos desertus: „Paukščių pieno“ pyragas, karališkas varškės pyragas, rageliai su zefyru, prancūziškas pyragas su migdoliniu kremu, šokoladinis...
Įvairūs namuose ruošti kepiniai – toli gražu ne tik šaltojo sezono palydovai. Lietuviai tikrai mėgsta namuose tapti kepėjais, konditeriais, o ypač tai išryškėja artėjant šventėms. Tekste rasite gardžiausiu praėjusiais metais išrinktą pyragą, šokoladinį pyragą su razinomis, šokoladinį burokėlių pyrag...
12 gardžių Kristinos idėjų šv. Velykų stalui – nuo populiariausių mišrainių iki burnoje tirpstančių pyragų (1)
Šis tekstas tikrai patiks tiems, kas jau dėlioja Velykų stalo valgiaraštį. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi net 12 receptų, kurių kiekvienas išbandytas ir valgytojų patvirtintas – labai gardu! Beje, visi patiekalai gana nesudėtingai paruošiami. Tekste rasite šiuos r...
Puikus tradicinis graikų virtuvės patiekalas – graikiškas špinatų pyragas „spanakopita“. Gana nesudėtingai pagaminamas. O iškeps graikiškas pyragas per 40–50 minučių.