patiekalai

320 straipsnių

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

Mėsos mėgėjams patiks – 12 žiemiškų patiekalų, kurie visada sulaukia pačių geriausių vertinimų

Receptų knygą išleidusi tinklaraštininkė žino, kokių patiekalų žmonėms reikia labiausiai, – pigių ir greitai paruošiamų

12 Kristinos patiekalų su varške: net nesitikėjau, kad bus taip gardu

25 populiariausi praėjusių metų receptai – išskirtinio skonio patiekalais dalijasi ir žvaigždės, ir skaitytojai

Roma Macijauskaitė

Prieš penkerius metus pandemija ir paskelbtas karantinas, regis, sukaustė visa kas gyva. Užsidarę namuose gyventojai dirbo ir mokėsi nuotoliu, o kadangi turėjo daugiau laisvo laiko nei įprastai, dairėsi naujų ir gerai žinomų receptų ir gamino gardų maistą. Jūsų dėmesiui – 19 populiariausių karantino...

2025.02.27 06:15
Parengė Iki

Metų pradžia dažnam atneša naujų iššūkių. Kuriame naujus planus, stengiamės vykdyti naujamečius pažadus, papildomų pastangų reikia pasikelti ūpą žvelgiant į vis dar apniukusį dangų. Tad savaitgalį tesinori atsipalaiduoti, pasimėgauti skaniu maistu, o prekybos tinklas „Iki“ siūlo – dar ir sutaupyti.

2025.01.23 13:50
Roma Macijauskaitė

Sumaniusi rašyti maisto tinklaraštį Roma Labžentė suko galvą, kaip išsiskirti iš gausybės besidalijančių receptais. Ir jai tai padaryti pavyko, kai nutarė patiekalus gaminti vos iš 5 produktų. Taip pavadinusi ir tinklaraštį – „5produktai“, plungiškė nustebo supratusi, kad sekėjams būtent to ir reikė...

2025.01.20 14:45
Roma Macijauskaitė

Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė jau susidūrė su faktu, kad kiekvienas Kūčių stalą įsivaizduoja savaip. Vieniems svarbus griežtas tradicijų laikymasis, kiti gi žvelgia į tai lengviau ir ruošia tokius patiekalus, kurie tradiciniai, bet šiek tiek patobulinti. Pastarieji ypač...

2024.12.15 12:23
Roma Macijauskaitė

Visi žino ir yra ragavę silkę su keptomis morkomis ar silkės suktinukus su svogūnais. Jei norisi kažko naujo, jei ieškote tokių silkės patiekalų, kurių skonis maloniai ir netikėtai nustebins, jūs pataikėte ten, kur reikia. Šiame tekste rasite išskirtinius silkės receptus, tad belieka bandyti ir steb...

2024.12.10 06:00
Mažmeninės prekybos parduotuvių tinklas „Norfa“

Vasarą neišsikepti gardžių ir burnoje tirpstančių šašlykų būtų didelė nuodėmė. Tačiau norint išties idealių šašlykų, reikia rinktis tik kokybišką ir šviežią mėsą bei žinoti keletą gaminimo gudrybių.

2024.07.04 10:16