Turbūt Europoje nerasime turtingesnių už lietuvaičius. Tokią išvadą padariau vos grįžęs iš Italijos. Žmonės guodžiasi, kad viskas brangsta ir nėra pinigų, o restoranuose nėra kur musei nusėsti…
patiekalai
312 straipsnių
Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).
13 Živilės patiekalų Kūčioms – patenkinti bus ir griežtas tradicijas gerbiantys, ir ieškantys kompromisinio varianto (2)
Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė jau susidūrė su faktu, kad kiekvienas Kūčių stalą įsivaizduoja savaip. Vieniems svarbus griežtas tradicijų laikymasis, kiti gi žvelgia į tai lengviau ir ruošia tokius patiekalus, kurie tradiciniai, bet šiek tiek patobulinti. Pastarieji ypač...
Ramiai laukti gruodžio švenčių norisi daugiau laiko leidžiant su namiškiais. Pakvieskite juos drauge suktis virtuvėje ir išbandyti adventui būdingą lengvesnę augalinę mitybą. Pasitelkę profesionalaus šefo receptus, galėsite pasigaminti kelis populiarius Azijos šalių patiekalus, kurie paįvairins bemė...
9 neįprasti silkės patiekalai, kuriais tikrai nustebinsite artimuosius, – silkė mochito, kepta silkė, silkė su vaisiais ar kanapėmis (1)
Visi žino ir yra ragavę silkę su keptomis morkomis ar silkės suktinukus su svogūnais. Jei norisi kažko naujo, jei ieškote tokių silkės patiekalų, kurių skonis maloniai ir netikėtai nustebins, jūs pataikėte ten, kur reikia. Šiame tekste rasite išskirtinius silkės receptus, tad belieka bandyti ir steb...
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė kasmet ruošia Kūčių stalą, prie kurio sėda su pačiais artimiausiais. O Kūčių vakarienė neapsieina be tradicinių patiekalų – nuo įvairių silkės mišrainių iki namuose pačios Audronės keptų kūčiukų.
Makaronus valgo tiek didelis, tiek mažas. Vadinasi, belieka rasti visiems tinkamą receptą ir ruošti patiekalą, kurio visi nekantriai lauks. Receptais pasidalijusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dar priduria, kad visi patiekalai yra nesudėtingai ir greitai pagaminami.
Kai nėra laiko, dažnai renkamės gaminti orkaitėje, nes patogu ir greita. Vienos skardos patiekalai itin mėgiami, nes susijungę skoniai dovanoja išties gardžius patyrimus. Kviečiame išbandyti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėjos Kristinos Naturjevienės patiekalus, kurie gamina orkaitėje.
Miestas Europoje, garsėjantis ne tik įspūdingais statiniais, bet ir vietiniais patiekalais: porcijos pradžiugins dydžiu (1)
Pilzenas – Čekijos miestas, įsikūręs vakarinėje šalies dalyje, Bohemijoje, ir apsuptas keturių upių: Radbuzos, Mžės, Uslavos bei Ūhlavos. Vos valanda kelio automobiliu, autobusu arba traukiniu nuo Prahos ir pasieksite ketvirtą pagal dydį Čekijos miestą, kuris neatsiejamas nuo alaus kultūros bei turt...
Mėsos kukuliai ant iešmo, arba liulia kebabai – puikus pasirinkimas mėgstantiems gaminti gamtoje. Šis iš Azerbaidžano kilęs, o Turkijoje išpopuliarėjęs patiekalas šiandien dominuoja daugelyje ne tik Azijos, bet ir Europos virtuvių, o jo atsiradimo istorija verčia nusišypsoti.
Tortilijų pica yra greitai pagaminama ir turi begalę variacijų. Šis receptas yra visų sūrio mėgėjų svajonė, todėl verta išbandyti.
Vasarą neišsikepti gardžių ir burnoje tirpstančių šašlykų būtų didelė nuodėmė. Tačiau norint išties idealių šašlykų, reikia rinktis tik kokybišką ir šviežią mėsą bei žinoti keletą gaminimo gudrybių.
Visai netrukus švęsime trumpiausios nakties – Joninių – šventę. Nuo seno tikima, kad būtent tą naktį pražysta stebuklingas paparčio žiedas, o ir ištarti burtažodžiai gali išpildyti bet kokius norus. Alkio norus šventinę naktį įmanoma patenkinti magiškai gardžiais receptais, iškeptais ant laužo, rašo...
Užsisakai maistą iš vieno restorano, o iš tiesų atkeliauja iš žinomo tinklo virtuvės: kodėl slapukaujama? (5)
Per pandemiją išplito veiklos modelis, kai veikti negalėję kavinių tinklai ėmė kurti virtualias virtuves, kurios maistą gamino tik išsinešti. „Delfi“ pasidomėjo, kaip dažnai tokia praktika taikoma dabar ir ar verslininkai ją vertina kaip pasiteisinusią.
Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su...
Nesuk galvos dėl sumos: kaip kasdien maitintis sveikatai palankiai ir sutaupyti – 3 TOP receptai (1)
Žuvies ir ispaniško kumpio gerbėjai dažniau juos perka šventinėms vakarienėms, kai laukia svečių, tačiau dabar yra puiki proga įsigyti mėgstamų produktų gerokai pigiau ir pradžiuginti šeimą gardžiais patiekalais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėži...
Enčilados – tai tortilijų suktinukai, įdaryti mėsos (gali būti malta mėsa arba keptos vištienos gabalėliai) ir pupelių įdaru, aplieti aromatingu pomidorų padažu bei pagardinti kalnu skanių priedų: čederio sūriu, jogurtu, avokadais, pomidorais, kalendra. Patikėkite, pagaminti šį patiekalą visai nesud...
Kada, jei ne dabar! Kai pats rabarbarų sezonas, būtent dabar reikia mėgautis skinti šio augalo stiebus ir gaminti gardžius patiekalus su malonia rūgštelės nata. Šiame tekste rasite šiuos receptus: tradicinis rabarbarų pyragas, trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis, obuolių ir rabarbarų pyragas su...
Vėsesniu metu norisi sotesnių ir šildančių patiekalų. Nuo užkandžių iki karštų valgių ir desertų – visa rasite šiame tekste.
Motinos dienai paruoškite šventinį stalą. Ant kurio būtų ir įvairiausių užkandžių, ir karštų patiekalų ir gardžių desertų. Būtent tokį valgiaraštį ir sudarė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Tekste rasite šių patiekalų receptus: pikantiška užtepėlė, brusketos su rikotos sūri...
Šiandien tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dalijasi receptais, kurie dar niekada nieko nenuvylė. Pagal juos paruošti patiekalai patinka ne tik šeimos nariams, bet ir tinklaraščio kūrėjos sekėjams. Kviečiu išmėginti ir jus. Tekste yra šių patiekalų receptai: sultinga ir minkšt...