Prieš penkerius metus pandemija ir paskelbtas karantinas, regis, sukaustė visa kas gyva. Užsidarę namuose gyventojai dirbo ir mokėsi nuotoliu, o kadangi turėjo daugiau laisvo laiko nei įprastai, dairėsi naujų ir gerai žinomų receptų ir gamino gardų maistą. Jūsų dėmesiui – 19 populiariausių karantino...
patiekalai
320 straipsnių

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).
Mėsos mėgėjams patiks – 12 žiemiškų patiekalų, kurie visada sulaukia pačių geriausių vertinimų
12 Kristinos patiekalų su varške: net nesitikėjau, kad bus taip gardu
Vėsiu oru ieškome komfortiško maisto – kad jis suteiktų šilumos, o mes pavalgę būtume sotūs ir patenkinti. Būtent tokiais receptais šiandien ir dalijuosi: jūsų dėmesiui – 11 sočių ir šildančių patiekalų, kuriuos patogiai pagaminsite viename puode ar skardoje.
Mityba šaltuoju metu laiku kitokia, nei kepinant saulei. Norisi šildančio, komfortiško maisto. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė turi ne vieną ir ne tris žiemiškus patiekalus, kurie ne tik sujungia visą šeimą, bet ir visiems be išimties – nuo mažo iki didelio – patin...
Metų pradžia dažnam atneša naujų iššūkių. Kuriame naujus planus, stengiamės vykdyti naujamečius pažadus, papildomų pastangų reikia pasikelti ūpą žvelgiant į vis dar apniukusį dangų. Tad savaitgalį tesinori atsipalaiduoti, pasimėgauti skaniu maistu, o prekybos tinklas „Iki“ siūlo – dar ir sutaupyti.
Sumaniusi rašyti maisto tinklaraštį Roma Labžentė suko galvą, kaip išsiskirti iš gausybės besidalijančių receptais. Ir jai tai padaryti pavyko, kai nutarė patiekalus gaminti vos iš 5 produktų. Taip pavadinusi ir tinklaraštį – „5produktai“, plungiškė nustebo supratusi, kad sekėjams būtent to ir reikė...
Varškė – baltymų, kalcio šaltinis, taigi ją valgyti sveika, o patiekalai iš jos – tikrai gardūs. Būtent tokiais dalijasi Maisto tinklaraščio „Maisto mėgėja“ Kristina Naturjevienė ir kviečia atrasti ne vieną iki šiol dar nebandytą patiekalą.
Dalijuosi populiariausiais praėjusių 2024-ų metų receptais. Čia rasite pačių įvairiausių receptų – nuo sriubų iki visiems puikiai žinomų kepsnių, nuo apkepų iki išskirtinių kepinių. Žvilgterkite ir praturtinkite savo valgiaraštį ne kartą išbandytais ir visada aplinkinius sužavinčiais patiekalais.
Dviejų Kauno restoranų ir gastrobaro įkūrėjas ir vadovas, maisto kultūros vizionierius Laurynas Šauklys sako, kad planuodamas didžiųjų švenčių meniu visada pasikliauja tradicijomis ir daugiau nei trisdešimt metų maitinimo srityje dirbančia mama Nijole Šaukliene. Nes jos pagaminta silkė pataluose, fa...
Turbūt Europoje nerasime turtingesnių už lietuvaičius. Tokią išvadą padariau vos grįžęs iš Italijos. Žmonės guodžiasi, kad viskas brangsta ir nėra pinigų, o restoranuose nėra kur musei nusėsti…
13 Živilės patiekalų Kūčioms – patenkinti bus ir griežtas tradicijas gerbiantys, ir ieškantys kompromisinio varianto (2)
Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė jau susidūrė su faktu, kad kiekvienas Kūčių stalą įsivaizduoja savaip. Vieniems svarbus griežtas tradicijų laikymasis, kiti gi žvelgia į tai lengviau ir ruošia tokius patiekalus, kurie tradiciniai, bet šiek tiek patobulinti. Pastarieji ypač...
Ramiai laukti gruodžio švenčių norisi daugiau laiko leidžiant su namiškiais. Pakvieskite juos drauge suktis virtuvėje ir išbandyti adventui būdingą lengvesnę augalinę mitybą. Pasitelkę profesionalaus šefo receptus, galėsite pasigaminti kelis populiarius Azijos šalių patiekalus, kurie paįvairins bemė...
9 neįprasti silkės patiekalai, kuriais tikrai nustebinsite artimuosius, – silkė mochito, kepta silkė, silkė su vaisiais ar kanapėmis (1)
Visi žino ir yra ragavę silkę su keptomis morkomis ar silkės suktinukus su svogūnais. Jei norisi kažko naujo, jei ieškote tokių silkės patiekalų, kurių skonis maloniai ir netikėtai nustebins, jūs pataikėte ten, kur reikia. Šiame tekste rasite išskirtinius silkės receptus, tad belieka bandyti ir steb...
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė kasmet ruošia Kūčių stalą, prie kurio sėda su pačiais artimiausiais. O Kūčių vakarienė neapsieina be tradicinių patiekalų – nuo įvairių silkės mišrainių iki namuose pačios Audronės keptų kūčiukų.
Makaronus valgo tiek didelis, tiek mažas. Vadinasi, belieka rasti visiems tinkamą receptą ir ruošti patiekalą, kurio visi nekantriai lauks. Receptais pasidalijusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dar priduria, kad visi patiekalai yra nesudėtingai ir greitai pagaminami.
Kai nėra laiko, dažnai renkamės gaminti orkaitėje, nes patogu ir greita. Vienos skardos patiekalai itin mėgiami, nes susijungę skoniai dovanoja išties gardžius patyrimus. Kviečiame išbandyti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėjos Kristinos Naturjevienės patiekalus, kurie gamina orkaitėje.
Miestas Europoje, garsėjantis ne tik įspūdingais statiniais, bet ir vietiniais patiekalais: porcijos pradžiugins dydžiu (1)
Pilzenas – Čekijos miestas, įsikūręs vakarinėje šalies dalyje, Bohemijoje, ir apsuptas keturių upių: Radbuzos, Mžės, Uslavos bei Ūhlavos. Vos valanda kelio automobiliu, autobusu arba traukiniu nuo Prahos ir pasieksite ketvirtą pagal dydį Čekijos miestą, kuris neatsiejamas nuo alaus kultūros bei turt...
Mėsos kukuliai ant iešmo, arba liulia kebabai – puikus pasirinkimas mėgstantiems gaminti gamtoje. Šis iš Azerbaidžano kilęs, o Turkijoje išpopuliarėjęs patiekalas šiandien dominuoja daugelyje ne tik Azijos, bet ir Europos virtuvių, o jo atsiradimo istorija verčia nusišypsoti.
Tortilijų pica yra greitai pagaminama ir turi begalę variacijų. Šis receptas yra visų sūrio mėgėjų svajonė, todėl verta išbandyti.
Vasarą neišsikepti gardžių ir burnoje tirpstančių šašlykų būtų didelė nuodėmė. Tačiau norint išties idealių šašlykų, reikia rinktis tik kokybišką ir šviežią mėsą bei žinoti keletą gaminimo gudrybių.
Visai netrukus švęsime trumpiausios nakties – Joninių – šventę. Nuo seno tikima, kad būtent tą naktį pražysta stebuklingas paparčio žiedas, o ir ištarti burtažodžiai gali išpildyti bet kokius norus. Alkio norus šventinę naktį įmanoma patenkinti magiškai gardžiais receptais, iškeptais ant laužo, rašo...