patiekalai

312 straipsnių

Patiekalas (angl. dish; rus. блюдо) – valgis, paruoštas iš kelių ingredientų, ir paprastai skirtas valgyti prie stalo kaip pusryčių, pietų, vakarienės dalis. Patiekalai paprastai patiekiami stalo induose – lėkštėse, dubenyse, puodeliuose, salotinėse ir kt. Kai kurie patiekalai gali būti valgomi laikomi rankose ar užmauti ant iešmo (pvz., šašlykas).

Mažmeninės prekybos parduotuvių tinklas „Norfa“

Vasarą neišsikepti gardžių ir burnoje tirpstančių šašlykų būtų didelė nuodėmė. Tačiau norint išties idealių šašlykų, reikia rinktis tik kokybišką ir šviežią mėsą bei žinoti keletą gaminimo gudrybių.

Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su...

Roma Macijauskaitė

Kada, jei ne dabar! Kai pats rabarbarų sezonas, būtent dabar reikia mėgautis skinti šio augalo stiebus ir gaminti gardžius patiekalus su malonia rūgštelės nata. Šiame tekste rasite šiuos receptus: tradicinis rabarbarų pyragas, trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis, obuolių ir rabarbarų pyragas su...

Roma Macijauskaitė

Motinos dienai paruoškite šventinį stalą. Ant kurio būtų ir įvairiausių užkandžių, ir karštų patiekalų ir gardžių desertų. Būtent tokį valgiaraštį ir sudarė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Tekste rasite šių patiekalų receptus: pikantiška užtepėlė, brusketos su rikotos sūri...