Kada, jei ne dabar! Kai pats rabarbarų sezonas, būtent dabar reikia mėgautis skinti šio augalo stiebus ir gaminti gardžius patiekalus su malonia rūgštelės nata. Šiame tekste rasite šiuos receptus: tradicinis rabarbarų pyragas, trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis, obuolių ir rabarbarų pyragas su...
patiekalai iš rabarbarų
4 straipsnių
Rabarbaras – daugiametis žolinis augalas. Turi storus, sumedėjusius šakniastiebius ar šaknis bei aukštus lapuotus stiebus (iki 2 m aukščio). Lapai dideli, prie stiebo pamato sudaro skrotelę. Žiedai smulkūs, balsvi, sutelkti varpos arba šluotelės pavidalo žiedynuose.
Jauni rabarbarų stiebai ir lapai valgomi švieži, virti, kepti, konservuoti. Iš rabarbarų kepami pyragai, kiti konditerijos gaminiai.
11 idėjų, ką pagaminti iš rabarbarų – liežuvį galima nuryti
7 idėjos, ką gaminti iš rabarbarų: nuostabiai skanūs keksiukai ir saldžiarūgštė uogienė jūsų tikrai nenuvils
Vitaminų, antioksidantų ir skaidulų šaltinis: 3 gardžiausi kepiniai su rabarbarais
Vaikystės skonis – rabarbarai: kodėl negalima valgyti jų lapų ir ką skanaus iš jų pasigaminti?
Prasidėjo lietuviškų rabarbarų derlius: nepraleiskite progos išsikepti pavasarinį pyragą
Mama iškepė neminkytą rabarbarų pyragą pagal tetos iš Žemaitijos receptą
Rabarbarai aprūpina organizmui itin naudingomis medžiagomis, tad juos tikrai verta įtraukti į mitybos racioną.
Rūgštieji rabarbarai – ne tik ypatingo skonio, bet ir sveikatai naudinga gėrybė. Nors rabarbarai priskiriami daržovėms – jie dažnai naudojami ruošiant įvairiausius saldėsius: pyragus, uogienes, čatnius ar kitus desertus, rašoma pranešime spaudai.
Parduotuvių lentynose jau pasirodė pirmieji lietuviško derliaus rabarbarai. Su vasaros pradžia siejami augalai dažnam lietuviui primena nuo vaikystės pamėgtus desertus – pyragus, rūgščias uogienes ar tiesiog cukruje mirkytus rabarbaro stiebus.