111
Kitas

Trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis

Tradicinis rabarbarų pyragas

Rabarbarų plokštainis

Reikės:

250 g kvietinių miltų,

300 g rabarbarų,

150 g kambario temperatūros sviesto,

150 g cukraus,

4 kiaušinių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės esencijos ir šiek tiek druskos.

Gaminimas:

  • Visų pirma sumaišykite miltus su kepimo milteliais – tuomet viską atsakingai persijokite per kiaurą indą. Vėliau į maisto plakiklį sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir paprastą bei vanilinį cukrų – viską gerai suplakite, kol masė taps puri. Šalia įmuškite vieną kiaušinį ir dar kartą viską suplakite – pakartokite šią procedūrą su likusiais 3 kiaušiniais.

  • Tada į suplaktą masę po truputį berkite persijotus miltus ir viską tuo pat metu maišykite šaukštu. Kuomet tešla taps vientisa, leiskite jai šiek tiek „pastovėti“.

  • Dabar galite pasiruošti rabarbarus – juos nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai supjaustykite. Be to, dalį rabarbarų galite supjaustyti jums gražia stambesne forma ir vėliau panaudoti pyrago papuošimui.

  • Vėliau į sviestu pateptą kepimo formą supilkite maždaug pusę tešlos ir ant jos suberkite smulkintus rabarbarus. Tuomet juos užpilkite likusią tešlą ir ant viršaus norimais ornamentais išdėliokite stambiau pjaustytus rabarbarų gabalėlius.

  • Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Prieš ištraukiant pyragą iš orkaitės patikrinkite, ar šis jau spėjo iškepti. O tam panaudokite seną ir laiko patikrintą būdą: į pyrago vidurį įsmeikite pagaliuką – jeigu ištraukus nepastebite ant jo tešlos gabalėlių, galite būti užtikrinti, jog pyragas jau iškepęs.

    Receptu dalijasi „Maxima“

111
Kitas

Trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)