ką gaminti iš rabarbarų

4 straipsnių

Rabarbaras – daugiametis žolinis augalas. Turi storus, sumedėjusius šakniastiebius ar šaknis bei aukštus lapuotus stiebus (iki 2 m aukščio). Lapai dideli, prie stiebo pamato sudaro skrotelę. Žiedai smulkūs, balsvi, sutelkti varpos arba šluotelės pavidalo žiedynuose.

Jauni rabarbarų stiebai ir lapai valgomi švieži, virti, kepti, konservuoti. Iš rabarbarų kepami pyragai, kiti konditerijos gaminiai.

11 idėjų, ką pagaminti iš rabarbarų – liežuvį galima nuryti

7 idėjos, ką gaminti iš rabarbarų: nuostabiai skanūs keksiukai ir saldžiarūgštė uogienė jūsų tikrai nenuvils

Vitaminų, antioksidantų ir skaidulų šaltinis: 3 gardžiausi kepiniai su rabarbarais

Vaikystės skonis – rabarbarai: kodėl negalima valgyti jų lapų ir ką skanaus iš jų pasigaminti?

Prasidėjo lietuviškų rabarbarų derlius: nepraleiskite progos išsikepti pavasarinį pyragą

Mama iškepė neminkytą rabarbarų pyragą pagal tetos iš Žemaitijos receptą

Roma Macijauskaitė

Kada, jei ne dabar! Kai pats rabarbarų sezonas, būtent dabar reikia mėgautis skinti šio augalo stiebus ir gaminti gardžius patiekalus su malonia rūgštelės nata. Šiame tekste rasite šiuos receptus: tradicinis rabarbarų pyragas, trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis, obuolių ir rabarbarų pyragas su...