Avokadai
Avokadai

Džiugi žinia visiems avokadų mėgėjams – einate tinkama linkme, o amžina jaunystė – jums pasiekiamas tikslas. Avokaduose gausu vitamino E, antioksidantų, kurie nepamainomi, norint turėti sveiką odą ir vešlius plaukus. Juose taip pat yra folio rūgšties, kuri būtina odos ląstelių regeneracijai ir jaunatviškos būklės palaikymui.

Mėlynės

Mėlynės – tikras lobis, nes jose daug vitamino C, jos gerina kraujotaką, padeda organizmui pristabdyti senėjimo procesus. Mėlynėse gausu ir kalio, kuris reguliuoja skysčių balansą ląstelėse, t. y. neleis atsirasti tinimui, kuris neretai atsiranda bėgant metams.

Brokoliai

Brokoliai aprūpins organizmą ląsteliena, vitaminu C ir beta karotinu. Ši daržovė normalizuoja kūno svorį ir padeda išlaikyti pastovų svorį, liovusis laikytis kokios nors dietos, taip pat stiprina širdį ir saugo šį svarbų organą nuo ligų.

Cinamonas

Cinamono kvapas šalina nuovargį, sužadina energiją. Užberkite ant rytinės košės cinamono ir būkite tikri – dieną jausitės žvalūs ir gerai nusiteikę.

Juodasis šokoladas

Įsidėmėkite – šokoladas naudingas sveikatai, tiesa, tik tokiu atveju, jeigu jame – ne mažiau nei 70 proc. kakavos. Kelios plytelės šio gardėsio pagerins virškinimą, oda spindės, o plaukai sveikai žvilgės.

Topinambai

Labai gaila, kad topinambai per mažai vertinami. Iš tiesų juose gausu kalio, kuris, kaip žinoma, reikalingas širdžiai ir apskritai yra naudingas sveikatai. Topinambai mažina cukrus lygį kraujyje, tad ypač naudingi sergantiems diabetu.
Raudonieji kopūstai

Violetinės spalvos maisto produktai yra antioksidantų šaltinis, jie ne tik saugo nuo vėžio, bet ir stabdo raukšlių atsiradimo procesą. Galiausiai tai – puiki daržovė gardžioms ir sveikoms salotoms.

Pupelės

Pupelės mažina cholesterolio lygį organizme, saugo nuo širdies ligų. Jose didelis kiekis baltymų: vienoje saujoje džiovintų pupelių baltymų yra tiek, kiek mėsos kepsnyje, o naudos – gerokai daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)