Vieno kąsnio užkandžiai – geriausias sprendimas ruošiant švenčių stalą. Ir kuo įvairesnių bus užkandžių, tuo laimingesni valgytojai. Jūsų dėmesiui – 10 idėjų užkandžių stalui. Tekste rasite šiuos receptus: lašišos vėrinukai, agurkai su krevetėmis, įdaryti pomidoriukai, vieno kąsnio sumuštiniai su rū...
vasaros receptai
63 straipsnių
Vasarą norisi lengvesnio maisto, kad nebūtų apkrautas virškinimas. Tad gaminame patiekalus iš daržovių, kruopų, vaisių.
Nekeptas rikotos tortas su trešnėmis – pasakiškai skanus
Keptos cukinijos su vištiena – idealiausias vasaros patiekalas pietums ar vakarienei
Ekspertas patarė, kaip namuose iškepti restorano vertą jautienos kepsnį, – nereikės net marinuoti
Cezario salotų suktinukas – ne tik malonumas gomuriui, bet ir neabejotina nauda figūrai
11 receptų Tėvo dienai – bus taip išskirtinai gardu, kad net širdis dainuos
Nekasdieniškas vištienos šašlykas – sunkiausia išlaukti, kol mėsa pasimarinuos
Legendiniai bulviniai blynai – Irena sako dar nesutikusi tokių, kurie jiems liktų abejingi
Paskaičiavo, kiek atsieis grilio patiekalai keturiems, – vieno patiekalo kaina labai nustebino
Mėsos technologas pataria, kaip
sužinoti, ar mėsa tikrai šviežia: vertinkite pagal šiuos 4
kriterijus
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi
2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima
praryti
3 skaniausi būdai, kaip iškyloje
paruošti bulves, – nuo šiol gaminsite tik šitaip
Gaminame iš tortilijų: 10 pačių
gardžiausių užkandžių ir 1 desertas – sužavėti bus visi
7 receptai iš vištienos – bus nė
kiek ne prasčiau kaip restorane
Pats geriausias
užkandis prie šašlykų – pagaminti taip paprasta, kad net gėda
receptu vadinti
15 gardžiausių patiekalų iš varškės: ar esate ragavę kažką minkštesnio ir puresnio?
Daivos Žeimytės-Bilienės kopūstienė – į mėgiamiausią sūnaus sriubą deda ir neįprastų priedų
Vaida Kurpienė dalijasi 5 sveikesnio apkepo receptais – valgys net tie, kurie nemėgsta varškės
Audronės šaltsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške – apsivalgymas ir ne kitaip
Pirmąkart paragavo dilgėlių pesto ir nustebo dėl skonio: teko tramdyti save, kad visko nesuvalgyčiau
Kur kas mažiau kalorijų – Audronė dalijasi tiramisu receptu su desertine varške ir be kiaušinių
Traškūs karameliniai batonėliai – tokie gardūs, kad kitai dienai niekada nelieka
Mažai angliavandenių turintys sūrio ir kumpelio sausainiai, kuriuos triaukš ir maži, ir dideli
Audronės šeimoje rūgštynių sriuba yra viena mėgiamiausių – papasakojo, kuo ją gardina
2 būdai, kaip marinuoti svogūnus, – rinkitės švelnų ar pikantišką skonį
Rabarbarų plokštainis – labai sultingas pyragas
Kuskuso salotos su daržovėmis – tikras gardumėlis
Baklažano ir kitų daržovių troškinys – neįtikėtinai skanu prie mėsos ar žuvies
Ilonos Juciūtės
riestainių receptas tiesiog tobulas – gaminkite orkaitėje ar
kepsninėje
Gaivios krevečių salotos su avokadu – paruošite greitai ir labai lengvai
Pistacijų ir maskarponės sūrio desertas – vos per 10 minučių
3 geriausi būdai, kaip raugti agurkus, – jau kitą dieną valgysite ypatingai traškius ir gardžius
Baklažanų suktinukai – vasaros užkandžių stalui
Jautienos iešmeliai – geriausias pasirinkimas grilio vakarienei
Nuo plovo iki tailandietiško šašlyko – 7 receptai, ką galima pagaminti iš kiaulienos nugarinės
Lašišos sriuba duonos kubilėlyje – išskirtinis patiekalas, kurį pagaminti itin paprasta
Patarė, kaip taip tradicinius šaltibarščius pagaminti sveikiau – tinka ir netoleruojantiems glitimo
Sūrio rutuliukai – vieni skaniausių užkandžių
Traškūs marinuoti svogūnai – taip paruoštas garnyras šaldytuve išsilaikys visą vasarą
Kruasanai su vaisiais – vasariškiausias iškylų desertas
Keptas kamemberas gamtoje – nepakartojamo skonio užkandis
Užkandis su pomidorais ir mocarelos sūriu – įspūdingas vasaros skonis
Prancūziškas batonas su rozmarino aliejumi – iškylose nepamainomas
Varškės pyragas su braškėmis – dieviškai skanus
Bananiniai keksiukai su braškėmis – kvepės visi namai
Grilinta vištienos krūtinėlė su apelsinų marinatu – norėsite kartoti
Užkandžių lentelė – visiems skoniams
Sumuštinių lazanija – gamtoje viskas įmanoma
Vieno kąsnio užkandžiai – pats populiariausias iškylų patiekalas
Keptas kamemberas gamtoje – nepakartojamo skonio užkandis
Užkandis su pomidorais ir mocarelos sūriu – įspūdingas vasaros skonis
Prancūziškas batonas su rozmarino aliejumi – iškylose nepamainomas
Tortilija su kiaulienos šašlyku – išskirtinio skonio karštas užkandis
10 vieno kąsnio užkandžių šventėms – šito gėrio niekada nebus per daug
Desertu su jogurtu ir šokoladu mėgaukitės ryte, perpiet ar vakare ar vaišinkite užsukusius draugus. Jis yra gaivaus, sodraus skonio ir maloniai traškiu šokolado apvalkalu. Desertą su jogurtu ir bananais mielai valgys ir vaikai.
Norintiems svečius pavaišinti dar nematytu patiekalu, rekomenduojame pagaminti ryžių traškučių. Kone orinis užkandis su kreminio sūrio bokšteliais ne tik atrodo įspūdingai. Ryžių traškučiai suteiks gomuriui tikrą skonių puotą.
2 pyragai su vyšniomis ir trešnėmis – paragavęs šio klasika tapusio prancūziško deserto norėsi vėl ir vėl (1)
Vienas malonumas valgyti uogas – trešnes ir vyšnias, tačiau jos puikiai dera ir kepiniuose. Šįkart su jumis pasidalinsiu dviem prancūziško pyrago klafutis receptais. Vienas – su vyšniomis, kurio receptą siunčia puslapio „Gražu net mėlyna“ autorė Kristina Macelytė. O kitas receptas atkeliavo iš Žemai...
Jei iškyloje norite karšto patiekalo, gaminkite sumuštinių lazaniją. Ją paruošti itin paprasta – tereikia turėti paruoštų sumuštinių ir sūrio. Sumuštinių lazaniją valgykite, kol šilta.
Prasidėjusi vasara džiugina ne tik geru, šiltu oru, tačiau ir gaivių vaisių bei uogų derliumi. Vienos iš jų – daugumos mylimos braškės. Jas valgome vienas, norint gaivos – dedame į salotas, tortus, pyragus ir kitus desertus, žiemai ruošiame uogienes, kompotus. Nepaisant to, kartais norisi naujovių. ...
Tiropita yra iš graikiškos virtuvės atkeliavęs patiekalas. Tai pyragas, kurio pagrindiniai ingredientai yra filo tešla ir fetos sūris. Savąja graikiško pyrago versija dalijasi maisto tinklaraščio „Tinginiai“ autorė Egidija Smilingienė.
Ruošiantis į pikniką labai pravers prancūziškas batonas su česnakiniu sviestu. O kad būtų dar gardesnis, jį praturtinkite rozmarino aliejumi. Prancūziško batono su rozmarino aliejumi gamyba užtruks vos kelias minutes.
Šiltą savaitgalį neabejotinai dauguma atsidurs gamtoje, prie ežero ar upės ir maistą gamins ant ugnies. Surinkau 7 marinatų receptus. Tekste rasite: pikantiškas marinatas vištienai, sultingų jautienos šašlykų receptas, svogūninis marinatas kiaulienai, vyno marinatas vištienai, kefyro marinatas šašly...
Lašišos kepsnio receptas pravers planuojant savaitgalio pietus. Šis receptas geras tuo, kad galite gaminti tiek namuose, tiek lauke ant grilio. Lašišos kepsnį patiekite su salotomis.
Tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigi...
Pats metas gaminti varškė pyragą su braškėmis. Lengvas ir gaivus – jis labai tinka karštesnėmis dienomis. Skanaukite varškės pyragą, kai atvės.
„Kai reikia greitai paruošti lengvą užkandį, tuomet gaminu lavašo suktinukus, į kuriuos iš principo galima dėti viską, ką tik mėgstate. Su kuo begamintumėte, jie būna skanūs, ryškūs, gražūs ir spalvoti. Suktinukai lengvai suformuojami, svarbu jiems sustingus gražiai supjaustyti. Jie tinka ir švente...
Svarbiausia, kaip teigia maisto tinklaraščio „Tinginiai irgi verda“ autorė Egidija Smilingienė, šiems blynams kepti turėti nesvylančią keptuvę. O tada jau kepate, kur norite, namie, lauke ar iškyloje. Nepasisekti negali!
Pomidorų gaspačio sriuba – viena populiariausių pasaulyje ir, žinoma, ji ypač gardi šiltuoju metų laiku. Tai itin nebrangi ir lengvai paruošiama sriuba. Pomidorų gaspačio tiekite iškart pagaminę.
Kasdienė sriuba gali tapti kur kas šventiškesniu patiekalu, kai ji patiekiama visiškai neįprastai. O svarbiausia, kad tai padaryti itin paprasta, užtat efektas – didžiulis! Kaip tai padaryti, pasakoja maisto tinklaraščio irenakviat.tatsy kūrėja Irena Kviat.
Receptų prieš poilsio dienas niekada nebus per daug. Ypač tokių, pagal kuriuos galima gaminti tiek namuose ant viryklės, tiek lauke kepsninėje. Būtent tokiais receptais šiandien ir dalijasi maisto tinklaraščio „Skaniai ir sveikai“ autorė Indrė Denisovienė. Tekste rasite šiuos receptus: vištienos šni...
Jautienos faršu užkeptos tortilijos gali tapti itin sočiu užkandžiu ar net pagrindiniu patiekalu, ypač, jei laiką leidžiate lauke, gamtoje. Skaniausios jautienos faršu užkeptos tortilijos, kol karštos.
Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. O kad ilgai neužtruktumėte, dalijamės 7 nesudėtingai paruošiamais ir gardžiais receptais iš kiaulienos nugarinės. Tekste rasite šiuos receptus: kiaulienos nugarinės iešm...
Saulei kaitinant orą, vasaros vakarus leidžiant su draugais ir artimaisiais, daugelis ieško naujų skonių ir neretas pirmenybę teikia gaiviam, nealkoholiniam gėrimui ar kokteiliui. Ilgametė maisto, gėrimų bei restoranų sektoriaus ekspertė, vyno, vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė, dar žinoma kaip Urt...