Vieną tokį receptą – cezario salotų suktinuko – L. Panavė siūlo išmėginti ir Delfi Maistas skaitytojams.

Lura Panavė

„Šis patiekalas ne tik labai skanus, bet ir palankus sveikatai bei figūrai. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę“, – rekomenduoja dietistė.

Cezario salotų suktinukai

Lura Panavė

Reikės:

120 g vištienos filė;

4-5 didelių „Iceberg“ salotų lapų;

40 g kietojo sūrio;

vištienos ar mėgiamų prieskonių;

1/3 morkos;

1 nedidelio agurko;

Padažui:

1 skiltelės česnako;

4 v. š. graikiško jogurto

šiek tiek druskos;

šiek tiek pipirų.

Gaminimas:

  • Supjaustyti vištieną gabaliukais, pagardinti prieskoniais ir kepti 10–12 min. 190 laipsnių karšto oro gruzdintuvėje ar orkaitėje. Mėsa turi likti sultinga.

  • Daržoves nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. „Iceberg“ salotos lapus nusausinti. Agurką ir morką supjaustyti šiaudeliais, sūrį pasmulkinti morkų skutuku.

  • Atskirame inde sumaišyti padažo ingredientus.

  • Iš „Iceberg“ salotos lapų padaryti „dubenėlį“, į jį sudėti pjaustytas daržoves, gabaliukais supjaustytą vištieną, užpilti padažo.

  • Viską susukti į suktinuką. Patogiau susuksite, jei naudosite maistinį popierių.

  • Skanaus!