Receptu dalijasi maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman. Estijoje gyvenanti tinklaraštininkė pasakoja, kad šakočio pyrago receptą turėjo jau seniai – rado internete. O pyragą kepa jau keleri metai.

Pyragas ypatingas, kiekvieną ragavusį nustebina skoniu, itin panašiu į visų mėgstamą šakotį.

„Žinoma, norint jį pagaminti, laiko užtrunka, tačiau kai užsimanau gardaus pyrago, manęs niekas nesustabdys“, – sako Neringa ir kviečia išbandyti. Tikina: komplimentų šis pyragas visada sulaukia begalės.

Šakočio pusbrolis

Šakočio pyragas

Reikės:

• 7 kiaušinių

• 350 g sviesto

• 350 g cukraus

• 3 v. š. grietinės

• 200 g miltų

• 150 g krakmolo

• 1 a. š. vanilinio cukraus

Visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Gaminimas:

* Trynius atskirti nuo baltymų.

Minkštą sviestą maišytuvu išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, po to po vieną sudėti kiaušinio trynius ir plakti, kol sunaudosite visus.

* Sudėti grietinę, išmaišyti.

* Miltus bei krakmolą išsijoti, sudėti dalimis į sviesto-trynių masę ir išmaišyti mentele.

* Baltymus išplakti iki standžių putų. Dalimis sudėti į tešlą, atsargiai išmaišyti.

* Orkaitėje nustatyti kepimo režimą iš viršaus ir įkaitinti iki 220 laipsnių.

* Į pasirinktą formą (Neringos buvo 24 cm skersmens) dėti po kelis šaukštus tešlos, plonai paskleisti iki kraštų ir kepti, kol įgaus auksinį atspalvį – maždaug 10 minučių.

Šakočio pyragas

* Ant apkepusio pirmojo sluoksnio vėl paskleisti tešlos ir kepti.

Šakočio pyragas

* Procesą kartoti, kol neliks tešlos.

* Atvėsinti ir mėgautis.

Šakočio pyragas

Neringos pastabos:

• 24 cm skersmens kepimo formai padengti Neringa kaskart sudėdavo po 2,5 v. š. tešlos.

• Pirmąjį sluoksnį paskleisti sunkiausia, po to, ant karšto pagrindo bus daug paprasčiau.

• Įdomumo dėlei į vidurį Neringa įdėjo folija apsuktą skardinę – tokiu būdu norėjo pyragui suteikti panašią į šakočio formą.

• Neringos orkaitėje tešlos sluoksnis įgaudavo auksinę spalvą po 10 min.

• Iš viso supylė 10-imt sluoksnių.

P. S. Neringa gamino iš 5-ių kiaušinių, atitinkamai pasiskaičiavo ir kitus produktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją