Loretos specialybė – muzikos pedagogė. Sėkmingai karjeros laiptais lipusi Loreta užėmė Kėdainių darželio direktorės pareigas, kai įstaiga staiga buvo uždaryta.

Našlė nutarė ieškoti darbo užsienyje ir išvyko į Vokietiją, įsidarbino kavinėje. Nors pradžia buvo nelengva, drąsi ir komunikabili moteris atkreipė į save dėmesį ir netrukus jau patarinėjo vokiečiams, kaip gražiau pateikti maisto patiekalus, kaip juos dekoruoti ir panašiai.

Per 12 metų Loreta dirbo ne viename restorane, gamino maistą net pasaulinio garso menininkei Rebeccai Horn, dirbo Unesco saugomos salos restorane, o apie jos gabumus, meistriškumą ir meilę maistui garsas sklido iš lūpų į lūpas.

Loreta Čereškevičienė, Vokietija

„Man taip puikiai sekasi, kad šiandien ne aš darbą renkuosi, o jis mane“, – džiaugiasi pašnekovė.

Ir nors virtuvės šefe tapusi moteris iki šiol sukinėjasi vokiškuose restoranuose, ji nepamiršo ir lietuviškos virtuvės. Keliskart per metus Į Lietuvą grįžtanti Loreta Čereškevičienė sutiko su Delfi Maistas skaitytojais pasidalyti kugelio vištienos odelės apvalkale receptu, kuris feisbuko maisto gamintojų grupėje tiesiog sprogdino internetą – buvo perskaitytas beveik 1000 kartų.

„Mano mamytė taip kugelį vištienos odelių apvalkale gamindavo. Manau, kai anksčiau žmonės neturėjo didelės produktų pasiūlos parduotuvėse, tai ir prigalvodavo įvairiausių receptų. Vasarą mano tėveliai augindavo daug vištų, tad ir sumąstė, kaip panaudoti vištienos odeles. Iš biednumo atsiradęs receptas šiandien daug kam atrodo itin įdomus ir patrauklus. Kai šiuo receptu pasidalijau feisbuke, sulaukiau labai daug reakcijų ir prašymų papasakoti, kaip gaminti“, – pasakoja Loreta.

Ji pasakoja, kad vištienos odelę galima panaudoti gaminant ne tik su tarkiais.

„Galima ja tiesiog apsukti žalią nuskustą bulvę ir pašauti į orkaitę. Bus gardi bulvė traškiame vištienos apvalkale. Tokią galima patiekti kaip garnyrą ar valgyti vieną“, – rekomenduoja.

Arba galima į vištienos odelę įsukti kotletą ir kepti orkaitėje.

„Ruošiant maistą man patinka, kad būtų greitai ir skaniai. Labai paprastas yra ir šis kugelio vištienos apvalkale receptas“, – sako virtuvės šefė ir dalijasi receptu.

Kugelis vištienos apvalkale

Kugelis vištienos apvalkale

Reikės:

bulvių

prieskonių (Loreta jų naudoja daug ir įvairių)

svogūno

česnako

vištienos odelių

Gaminimas:

  • Sutarkuoju bulves, į tarkius dedu prieskonių, smulkiai pjaustytus svogūną, česnaką.

  • Vištienos odeles iš vakaro apibarstau pipirais, druska, smulkintu česnaku.

  • Kitą dieną imu odelę, dantų krapštuku susmeigiu šoną ir į gautą kišenėlę šaukštu pridedu tarkių. Pagaliuku susmeigiu kraštą ir dedu į skardą.

  • Kad nesutrūktų kepsnelių viršų subadau adata.

Kugelis vištienos apvalkale
  • Kepu 180-200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Kepimo metu dar pavartau – kad iš visų pusių apskrustų.

  • Patiekiu su spirgučiais ir grietine. Kas valgė, tiesiog mėgavosi ir vis kartojo: kaip skanu.