„Šeimų virtuvėje“ šeimininkauja žinoma dainininkė Vaida Genytė. Drauge su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske nesudėtingai, greitai ir labai skaniai paruoš egzotišką patiekalą – vištieną su bulvėmis, morkomis ir obuoliais.
vištiena
700 straipsnių
Vištiena – mėsa, gaunama papjovus gaidį arba vištą. Tai populiariausia paukštienos rūšis. Valgoma krūtinėlė, sparneliai ir kulšelės. Valgoma virta, kepta, rūkyta, vytinta, šutinta. Vištieną galima ilgam laikui užšaldyti, greitai paruošiama.
Nuostabus patiekalas vos iš 2 vištienos krūtinėlių – užtruksite 15 minučių
Kaišiadoryse gyvenantis ūkininkas papasakojo, kaip tenka auginti vištas, norint užtikrinti aukščiausią kokybę (1)
Sigitas Petkevičius, patyręs paukštininkystės sektoriaus verslininkas, jau daugiau nei 30 metų puoselėja savo ūkį Kaišiadorių rajone. Kasmet čia užauginama šimtai tūkstančių mėsinių viščiukų.
Vištiena – vienas populiariausių pasirinkimų lietuvių racione. Tai ne tik sveika ir kasdienę mitybą praturtinanti, bet ir daugybę galimybių kulinariniams eksperimentams suteikianti mėsa. „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis dalijasi vertingais patarimais, kaip pa...
Žinomas keliautojas ir laidų vedėjas Orijus Gasanovas šįkart nepasikuklino ir nusprendė išbandyti, ką valgo Didžiosios Britanijos futbolo žvaigždės. Tačiau, užuot keliavęs į Angliją, Orijus į savo virtuvę pasikvietė Giedrę Mieldažytę – 20 metų Londone gyvenusią ir Anglijos futbolo komandos žaidėjams...
Kai renkamės vietinę paukštieną, mūsų sprendimas dažnai atrodo paprastas: šviežesnė, kokybiškesnė, dažnai netgi skanesnė produkcija. Tačiau norint suprasti tikrąją lietuviškos paukštienos vertę, reikia pažvelgti giliau – į tai, ką reiškia vietinių produktų pasirinkimas ekonomikai, aplinkai ir mums p...
Aukštai kokybės kartelę iškėlę Lietuvos ūkininkai užsibrėžė įrodyti, kad jų gaminama produkcija pranoksta ES standartus ir teisės aktuose numatytus reikalavimus. Tokią galimybę jiems suteikia Nacionalinės maisto kokybės (NKP) sertifikatai. Paukštininkystės sektoriuje šis sertifikatas tapo svarbiu ko...
Vieno didžiausių Lietuvos paukštynų istorija: buvo laikas, kai niekas nežinojo, kas tie broileriai, o šiandien jų užauginama 45 mln. per metus (2)
Dabar valgydami vištieną turbūt net nesusimąstome, kad vos prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje buvo įmanoma gauti tik neišpjaustytų paukščių, jie buvo parduodami turguose. Populiarios rūšies mėsos transformacija lietuviškoje virtuvėje prasidėjo nuo mažo ūkio, kuris per 60 metų išaugo iki vienos didži...
Šiandien vis daugiau žmonių atidžiai renkasi, kas patenka į jų lėkštes. Noras maitintis sveikiau ir atsakingiau skatina mus ieškoti produktų, kurie ne tik naudingi sveikatai, bet ir yra tvariai užauginti ar pagaminti. Juk maistas, kuris maitina mūsų kūną, gali prisidėti ir prie švaresnės aplinkos kū...
Šimtai triukų, kaip paukštieną paruošti sultingai, sveikai ir skaniai, dar negarantuoja sėkmės. Net patyrę virtuvės šefai sutiks, kad pirmiausia ir svarbiausia – pasirinkti kokybišką mėsą. Pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuota ir „Nacionalinė kokybė Lietuva“ ženklu pažymėta pau...
Pagaminama greitai ir labai paprastai, gana nebrangi ir išties maistinga vištiena užkariavusi pagarbią vietą ant dažno lietuvio stalo ir iš ten nė neketina pasitraukti. Kol dietologai kalba apie šios paukštienos naudingas savybes, mes pakalbėkime apie tai, kaip parduotuvėje pasirinkti tinkamiausią v...
Lietuviai puikiai pažįsta „Vilniaus paukštyno“ produkciją: žalios spalvos pakuotėse, matomose parduotuvių lentynose, slepiasi aukščiausios kokybės produktai. Čia rasite be antibiotikų užaugintą vištieną ir platų pasirinkimą greitai paruošiamų vištienos produktų.
„Vilniaus paukštynas“ švenčia 60 metų jubiliejų. Įmonės generalinis direktorius Tadas Sprindžiūnas dalinasi, kaip tokiame besikeičiančiame pasaulyje ne tik išlaikyti verslą šitiek metų klestintį, bet ir darbuotojus motyvuoti ištisais dešimtmečiais likti darbovietėje.
Maisto tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė neretai ruošia patiekalus iš azijietiškos virtuvės. O bendraudama su sekėjais suprato, kad ne visi žino gerą keptos vištienos receptą. Tad šiandien – receptas ir patarimai, kaip padaryti, kad mėsos plutelė būtų maloniai trašku – kaip ...
Skirtingų pasaulio virtuvių skonius išbandantis laidų vedėjas ir keliautojas Orijus Gasanovas šį kartą leidosi į gastronominę kelionę po Skandinaviją. Kad geriau pažintų šio regiono maistą, į pagalbą žinomas vyras pasikvietė savo gerą draugę, 7 metus Norvegijoje praleidusią Katrę Grumbinaitę-Plynę.
Virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius, labiau žinomas kaip Chef the Viking, demonstruoja, kokį nuostabų patiekalą galima pasigaminti gamtoje vos iš dviejų vištienos krūtinėlių. „Skanu ir labai paprastai pagaminama“, – tikina šefas gamindamas šavarmą.
Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) pradėjo procedūrą dėl lietuviškos apdorotos vištienos produktų eksporto leidimo, penktadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Susiruošėte į gamtą ir norite greitai ir lengvai paruošiamo patiekalo puikiam laikui gryname ore? Sultingos ir gardžios vištienos blauzdelės – vienas geriausių pasirinkimų.
Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų
Prekybos tinklas „Rimi Lietuva“ pranešimu informuoja, kad skubiai nuo rugpjūčio 2 dienos iki rugpjūčio 9 dienos yra vykdomas galimai nesaugaus maisto, vištienos produktų, pašalinimas iš rinkos ir susigrąžinimas iš vartotojų.
Kebabo kainos, kaip ir kitų patiekalų, nelinkusios stoviniuoti vietoje. Kaip rodo Valstybės duomenų agentūros statistika, šis patiekalas brangsta pamažu, bet stabiliai. Pavyzdžiui, Vilniuje vidutinis kebabas su vištiena ar kiauliena jau kainuoja 4,7 euro, o brangiausiai tarp lyginamų miestų tektų mo...