vištiena

700 straipsnių

Vištiena – mėsa, gaunama papjovus gaidį arba vištą. Tai populiariausia paukštienos rūšis. Valgoma krūtinėlė, sparneliai ir kulšelės. Valgoma virta, kepta, rūkyta, vytinta, šutinta. Vištieną galima ilgam laikui užšaldyti, greitai paruošiama.

Nuostabus patiekalas vos iš 2 vištienos krūtinėlių – užtruksite 15 minučių

Indrė pataria, kaip gaminti vištieną, kad plutelė būtų traški, – nereikės nei majonezo, nei kiaušinių

Sigutė Limontaitė

Dabar valgydami vištieną turbūt net nesusimąstome, kad vos prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje buvo įmanoma gauti tik neišpjaustytų paukščių, jie buvo parduodami turguose. Populiarios rūšies mėsos transformacija lietuviškoje virtuvėje prasidėjo nuo mažo ūkio, kuris per 60 metų išaugo iki vienos didži...

Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šiandien vis daugiau žmonių atidžiai renkasi, kas patenka į jų lėkštes. Noras maitintis sveikiau ir atsakingiau skatina mus ieškoti produktų, kurie ne tik naudingi sveikatai, bet ir yra tvariai užauginti ar pagaminti. Juk maistas, kuris maitina mūsų kūną, gali prisidėti ir prie švaresnės aplinkos kū...

Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šimtai triukų, kaip paukštieną paruošti sultingai, sveikai ir skaniai, dar negarantuoja sėkmės. Net patyrę virtuvės šefai sutiks, kad pirmiausia ir svarbiausia – pasirinkti kokybišką mėsą. Pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuota ir „Nacionalinė kokybė Lietuva“ ženklu pažymėta pau...