Kažin ar atsirastų nors vienas, kam nepatiktų kreminis desertas su šakočiu. Lengvas, gaivus ir tiesiog aksominės tekstūros. Kreminį desertą su šakočiu patiekite iškart ir mėgaukitės.
šakotis
36 straipsnių
Iškepti šakočio pyragą, liaudyje vadinamą šakočio „pusbroliu“ laiko prireiks, tačiau jei norite artimuosius nustebinti ypatingai skaniu desertu, verta! Kiekvienas, kas tik šio skanumyno paragauja, nuoširdžiai nustemba – šio pyrago skonis labai primena šakotį.
Tradicinio šakočio namuose išsikepti greičiausiai nepavyks. Tačiau kuo puikiausiai galima iškepti tokį pat skanų šakočio pyragą, nė kiek neprastesnį už raguotąjį skanumyną.
Tai – šakotis su istorija. Kepykla įkurta 1990-aisiais, kurios šakočio receptas, kaip jie patys sako, perduodamas per moterišką šeimos liniją iš kartos į kartą: iš motinos dukrai.
„Be širdies šakočio neiškepsi – nei gero, nei vidutinio“, – sakė mano šakočių guru Paulius, Kelmėje kadaise kepęs pačius geriausius šakočius. Augant miestelyje, kurį vadinu šakočių miesteliu, augant gatvėje, kur gyvena garsiausi šakočių kepėjai, nori to ar ne, sužinai, koks iš tiesų turi būti šis ke...
Precedento neturinčios „Šakočių kovos“: ragaudama kepinį iš Šiaulių Leščiauskaitė rado prie ko prikibti (1)
Lietuvoje šiais laikais darosi lengviau gauti kokį nors išmanių formų ir derinių desertą nei rasti seną gerą Napoleoną. Arba Skruzdėlyną. Tinginį. Medutį. Jaukių, sviestiškų bandelių.
Lietuvoje šiais laikais darosi lengviau gauti kokį nors išmanių formų ir derinių desertą nei rasti seną gerą Napoleoną. Arba Skruzdėlyną. Tinginį. Medutį. Jaukių, sviestiškų bandelių.
Kai mane iki gyvo kaulo daėdė tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jaukaus bei savo, nusprendžiau rasti geriausią Lietuvos šakotį.
Kai mane iki gyvo kaulo daėdė tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jaukaus bei savo, nusprendžiau rasti geriausią Lietuvos šakotį.
Precedento neturinčios „Šakočių kovos“: Leščiauskaitė ragauja ir renka Lietuvos geriausiąjį. Pirmąjį įvertino garsųjį šakotį iš Kelmės (2)
Praėjusių metų gruodį išrinkau geriausių Lietuvos grybukų penketuką (apie tai galite skaityti čia). Kodėl grybukų? Nes buvo iki gyvo kaulo daėdę tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jauka...
Praėjusių metų gruodį išrinkau geriausių Lietuvos grybukų penketuką (apie tai galite skaityti čia). Kodėl grybukų? Nes buvo iki gyvo kaulo daėdę tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jauka...
Vasarą Alfas pasilieka mieste ir nori parodyti, kad nebūtinai visada reikia keltis į mišką, prie upės ar jūros norint surengti iškylą. Šiais metais šefas įkūrė savo studiją šalia Baltojo tilto ir visą vasarą jus stebins daugiau nei 30 skirtingų patiekalų, kurie tikrai pavyks kiekvienam.
Vasarą Alfas pasilieka mieste ir nori parodyti, kad nebūtinai visada reikia keltis į mišką, prie upės ar jūros norint surengti iškylą. Šiais metais šefas įkūrė savo studiją šalia Baltojo tilto ir visą vasarą jus stebins daugiau nei 30 skirtingų patiekalų, kurie tikrai pavyks kiekvienam.
Lietuvos gyventojai išskyrė lietuviškus nacionalinius patiekalus ar produktus, kurie labiausiai tiktų garsinti Lietuvą užsienyje: juodą ruginę duoną ir cepelinus (didžkukulius). Tai parodė šių metų rugpjūtį atlikta „Baltijos tyrimų“ Lietuvos gyventojų apklausa.
Jūros šventė šiemet – rojus mėgstantiems apsipirkinėti: išskirtiniai skanėstai ir dizainerių darbai, kainos – nuo 10 centų iki išties apvalių sumų (67)
Lietuvių, rusų, italų dizainerių darbai, skanumynai ir kito Lietuvos krašto ar net Kaukazo ar Kirgizijos, žolelių arbatos, prieskoniai, elnių, bebrų, briedžių mėsa, saldžios spurgytės, latviški saldainiai „Karvutė“. Jūros šventės mugėje apstu visko, ir kiekvienam pagal skonį bei piniginės storį.
Šeimos bei tautinės šventės sunkiai įsivaizduojamos be tradicinio lietuviško deserto – šakočio. Šio saldėsio mėgėjams, ieškantiems naujų skonių, „Kačergės vingis“ gamybos vadovė Jolanta Jasinskaitė rekomenduoja paragauti kitą unikalų gaminį – šakočių tortą. Nors šeimos verslo įkūrėja Janina Guobužie...
Kiekvienos šventės saldus stalas neįsivaizduojamas be tradicinių lietuviškų saldumynų – šakočio ir skruzdėlyno – kurių prieš kone trisdešimt metų negalėjai nusipirkti kiekvienoje parduotuvėje. Būtent prieš tiek laiko kaišiadorietė Jolanta Špakauskienė, radusi mamos receptą, iškepė savo pirmąjį skruz...
Jei ant lietuvio stalo per šventę stovėjo šakotis, tai buvo ženklas, kad šventės rengėjas yra pasiturintis žmogus. Tokią istoriją mena įmonės „Danutės šakotis“ vadovė Danutė Ivanauskienė iš savo patirties, kai dar tik pradėjo kepti šiuos spygliuotus skanėstus. Pagal šilutiškės močiutės receptą iškep...
Lazdijų rajono Šventežerio mokyklos direktorius Artūras Čiurlionis dirba vadovaujamą darbą, turi iki kaklo įvairių visuomeninių, politinių veiklų, bet suranda laiko ir mokslams, laisvalaikio pomėgiams. Sugebėjo baigti net dvejas magistrantūros studijas.
„Pakelkite rankas, kas iš Jūsų esate kepę šakotį... lažinuosi, kad nedaugelis. Mes kepėm irgi pirmą kartą. Pirmas „blynas“ nebuvo pridegęs, jis buvo užsidegęs, bet šiek tiek patvarkėm ir bandėm vėl, ir pavyko!“, – taip savo patirtį aprašo Alina Juodienė feisbuko grupėje „Lithuania Grilling and Smoki...