šakotis

36 straipsnių

„Be širdies šakočio neiškepsi – nei gero, nei vidutinio“, – sakė mano šakočių guru Paulius, Kelmėje kadaise kepęs pačius geriausius šakočius. Augant miestelyje, kurį vadinu šakočių miesteliu, augant gatvėje, kur gyvena garsiausi šakočių kepėjai, nori to ar ne, sužinai, koks iš tiesų turi būti šis ke...

2023.08.22 21:04
Fausta Marija Leščiauskaitė

Praėjusių metų gruodį išrinkau geriausių Lietuvos grybukų penketuką (apie tai galite skaityti čia). Kodėl grybukų? Nes buvo iki gyvo kaulo daėdę tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jauka...

2023.07.02 11:10
Fausta Marija Leščiauskaitė

Praėjusių metų gruodį išrinkau geriausių Lietuvos grybukų penketuką (apie tai galite skaityti čia). Kodėl grybukų? Nes buvo iki gyvo kaulo daėdę tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jauka...

2023.07.02 11:10
Rita Gečiūnaitė

Lietuvių, rusų, italų dizainerių darbai, skanumynai ir kito Lietuvos krašto ar net Kaukazo ar Kirgizijos, žolelių arbatos, prieskoniai, elnių, bebrų, briedžių mėsa, saldžios spurgytės, latviški saldainiai „Karvutė“. Jūros šventės mugėje apstu visko, ir kiekvienam pagal skonį bei piniginės storį.

2021.07.24 15:10

Šeimos bei tautinės šventės sunkiai įsivaizduojamos be tradicinio lietuviško deserto – šakočio. Šio saldėsio mėgėjams, ieškantiems naujų skonių, „Kačergės vingis“ gamybos vadovė Jolanta Jasinskaitė rekomenduoja paragauti kitą unikalų gaminį – šakočių tortą. Nors šeimos verslo įkūrėja Janina Guobužie...

2021.03.11 08:56
Rita Gečiūnaitė

Jei ant lietuvio stalo per šventę stovėjo šakotis, tai buvo ženklas, kad šventės rengėjas yra pasiturintis žmogus. Tokią istoriją mena įmonės „Danutės šakotis“ vadovė Danutė Ivanauskienė iš savo patirties, kai dar tik pradėjo kepti šiuos spygliuotus skanėstus. Pagal šilutiškės močiutės receptą iškep...

2020.12.12 10:53
Julija Vercinskė

„Pakelkite rankas, kas iš Jūsų esate kepę šakotį... lažinuosi, kad nedaugelis. Mes kepėm irgi pirmą kartą. Pirmas „blynas“ nebuvo pridegęs, jis buvo užsidegęs, bet šiek tiek patvarkėm ir bandėm vėl, ir pavyko!“, – taip savo patirtį aprašo Alina Juodienė feisbuko grupėje „Lithuania Grilling and Smoki...

2019.05.14 14:20