„Bulvinius blynus kepu retai. Gal 3–4 kartus per metus – visgi maistas riebus ir sunkus. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai – paprasti bulviniai blynai, bet kepsninėje juos iškepti ne visiems iš pirmo karto pavyksta“, – Irena juokauja, kad pati ranką jau taip „atmušusi“, kad galėtų juos kepti kone užmerktomis akimis.

Bulviniai blynai

O mėgsta juos visa Irenos šeima. Dažniausiai ir kepa vyro užsakymu. „Vyras labiausiai mėgsta šiuos blynus su grietine ir raudonais ikrais. Sūnus visada valgo be nieko, jam patinka tas blynų traškumas“, – pasakoja Irena.

Bulviniai blynai

Šiuos blynus labai mėgsta ir į svečius užsukantys draugai – vis prašo iškepti.

„Šiems blynams abejingų beveik niekada nebūna. Gaunu labai daug žinučių su prašymais patarti, kaip paruošti, kaip iškepti blynus. Visada patariu ir džiaugiuosi kitų pavykusiais patiekalais“, – pasakoja knygos „Kamado enciklopedija“ bendraautorė.

Bulviniai blynai

Kartais moteris improvizuoja ir kepa bulvinius blynus su faršu – kaip kėdainių blynus. Būna, į tešlą prideda grybų. Ir kiekvienąkart, tikina, skonis yra nuostabus.

Na o šįkart dalijasi bulvinių blynų receptu.

Legendiniai kamado bulviniai blynai

Bulviniai blynai

Reikės:

1,5 kg šviežių bulvių (naujokams geriau iš pradžių bandyti kepti blynus iš senų bulvių)

2 didelių svogūnų

2 kiaušinių

3 šaukštų miltų (jei gaminate iš senų bulvių, 1–2 šaukštai)

Druskos, pipirų

Gaminimas:

  • Bulves ir svogūnus sutarkuoti, įmušti kiaušinius, išmaišyti. Sudėti miltus, prieskonius su druska ir išmaišyti.

  • Įkaitinti keptuvėles apie –10 min. 200–220 laipsnių temperatūroje.

  • Įpilti į keptuves saulėgrąžų aliejaus. Į keptuvę (16 cm) pilkite 2 valgomuosius šaukštus – daugiau nepilkite, nereikia bulvių skandinti aliejuje. Mažiau irgi bus blogai, nes viskas prilips, pridegs, neapskrus šonai.

  • Pakaitinti aliejų apie 10 minučių 200–220 laipsnių temperatūroje.

Bulviniai blynai
  • Supilti tarkius. Uždaryti kepsninės dangtį, palaikyti 200–220 laipsnių temperatūrą su deflektoriais. Kepti apie 15 minučių (priklauso nuo blyno storio).

  • Kaip jau matosi, kad šonai apskrudo, šakute ir mentelea apversti blynus ir kepti apie 10 min.

  • Patiekti su kepta šonine, grietine ir ikrais. Skanaus.

Bulviniai blynai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją