„Bulvinius blynus kepu retai. Gal 3–4 kartus per metus – visgi maistas riebus ir sunkus. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai – paprasti bulviniai blynai, bet kepsninėje juos iškepti ne visiems iš pirmo karto pavyksta“, – Irena juokauja, kad pati ranką jau taip „atmušusi“, kad galėtų juos kepti kone užmerktomis akimis.

Bulviniai blynai

O mėgsta juos visa Irenos šeima. Dažniausiai ir kepa vyro užsakymu. „Vyras labiausiai mėgsta šiuos blynus su grietine ir raudonais ikrais. Sūnus visada valgo be nieko, jam patinka tas blynų traškumas“, – pasakoja Irena.

Bulviniai blynai

Šiuos blynus labai mėgsta ir į svečius užsukantys draugai – vis prašo iškepti.

„Šiems blynams abejingų beveik niekada nebūna. Gaunu labai daug žinučių su prašymais patarti, kaip paruošti, kaip iškepti blynus. Visada patariu ir džiaugiuosi kitų pavykusiais patiekalais“, – pasakoja knygos „Kamado enciklopedija“ bendraautorė.

Bulviniai blynai

Kartais moteris improvizuoja ir kepa bulvinius blynus su faršu – kaip kėdainių blynus. Būna, į tešlą prideda grybų. Ir kiekvienąkart, tikina, skonis yra nuostabus.

Na o šįkart dalijasi bulvinių blynų receptu.

Legendiniai kamado bulviniai blynai

Bulviniai blynai

Reikės:

1,5 kg šviežių bulvių (naujokams geriau iš pradžių bandyti kepti blynus iš senų bulvių)

2 didelių svogūnų

2 kiaušinių

3 šaukštų miltų (jei gaminate iš senų bulvių, 1–2 šaukštai)

Druskos, pipirų

Gaminimas:

  • Bulves ir svogūnus sutarkuoti, įmušti kiaušinius, išmaišyti. Sudėti miltus, prieskonius su druska ir išmaišyti.

  • Įkaitinti keptuvėles apie –10 min. 200–220 laipsnių temperatūroje.

  • Įpilti į keptuves saulėgrąžų aliejaus. Į keptuvę (16 cm) pilkite 2 valgomuosius šaukštus – daugiau nepilkite, nereikia bulvių skandinti aliejuje. Mažiau irgi bus blogai, nes viskas prilips, pridegs, neapskrus šonai.

  • Pakaitinti aliejų apie 10 minučių 200–220 laipsnių temperatūroje.

Bulviniai blynai
  • Supilti tarkius. Uždaryti kepsninės dangtį, palaikyti 200–220 laipsnių temperatūrą su deflektoriais. Kepti apie 15 minučių (priklauso nuo blyno storio).

  • Kaip jau matosi, kad šonai apskrudo, šakute ir mentelea apversti blynus ir kepti apie 10 min.

  • Patiekti su kepta šonine, grietine ir ikrais. Skanaus.

Bulviniai blynai