Lietuviai itin mėgsta varškės patiekalus, tad kodėl nepabandžius į varškėčių tešlą įdėti virtų bulvių. Vokiečiai šį patiekalą valgo su obuoliene, bet galima rinktis pagal savo skonį ir gardinti tiesiog grietine ar graikišku jogurtu.
grilio gidas
60 straipsnių
Grilio gidas – viskas apie grilinimą, maisto gaminimą ant grilio, kepsninėse. Čia – receptai griliui, kepsninėms ar orkaitei bei patarimai, kaip paruošti maistą, kad jis būtų be galo skanus.
11 receptų Tėvo dienai – bus taip išskirtinai gardu, kad net širdis dainuos
2 būdai, kaip marinuoti svogūnus, – rinkitės švelnų ar pikantišką skonį
Nekasdieniškas vištienos šašlykas – sunkiausia išlaukti, kol mėsa pasimarinuos
Legendiniai bulviniai blynai – Irena sako dar nesutikusi tokių, kurie jiems liktų abejingi
Paskaičiavo, kiek atsieis grilio patiekalai keturiems, – vieno patiekalo kaina labai nustebino
Mėsos technologas pataria, kaip
sužinoti, ar mėsa tikrai šviežia: vertinkite pagal šiuos 4
kriterijus
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi
2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima
praryti
3 skaniausi būdai, kaip iškyloje
paruošti bulves, – nuo šiol gaminsite tik šitaip
3 marinuotos ir
traškios daržovės prie šašlykų – valgysite jau po
pusvalandžio
Dalijasi šeimos mėgiamiausiu
kiaulienos šašlyko receptu – per daugelį metų nė karto
nenusivylėme
Gaminame iš tortilijų: 10 pačių
gardžiausių užkandžių ir 1 desertas – sužavėti bus visi
Pats geriausias
užkandis prie šašlykų – pagaminti taip paprasta, kad net gėda
receptu vadinti
Netyčia atrado naują marinatą vištienai – eksperimentas pasiteisino visu 100 procentų!
Eliza dalijasi plėšytos kiaulienos receptu – galima paruošti dviem būdais
Roma kviečia išbandyti grilintus tortilijų suktinukus: tai bus tikras šios vasaros hitas!
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/projektai/grilio-gidas/roma-kviecia-isbandyti-grilintus-tortiliju-suktinukus-tai-bus-tikras-sios-vasaros-hitas-120010284
Maisto tinklaraštininkė dalijasi vienu mėgstamiausiu mėsos patiekalu – jį galima paruošti dviem
būdais
Toks geras, kad pamėginsite pasigaminti ir patys: legendinis gruziniškas Sandros chačapuris
Orkaitėje iškepė skumbrę: rezultatas – fantastika, nerealiai skanu!
Daugelis susiruošę į gamtą daro keletą esminių klaidų: nepamirškite šių dalykų, kurie palengvins buvimą gamtoje
Meksikietiškas kulinarijos šedevras, kurį pasigaminsite ir lauke, ir namuose
Maisto technologas visiems laikams išaiškino, kokių dešrelių negalima jokiu būdu kepti
Grilio kultūra pasaulyje: ką ir kaip kepa pasaulio tautos
Monikos Kėdainių blynai su baravykų padažu: ant grilio kepta grybų sezono nuodėmė
Pilate alų ant šašlyko? Specialistas amžiams ir visiems laikams atsakė – verta tai daryti ar ne
Natalija Bunkė išdavė tobulų pusryčių receptą: jums reikės tik keturių produktų
Mėsininkas iš Mažeikių išdavė geriausią šašlyko marinato receptą: mėsa tirps burnoje
Jūs tik išmėginkite šį Gintaro patiekalą – ir patys džiaugsitės, ir svečius pavaišinsite
Apsilaižysite pirštus: sūriu ir kumpiu įdaryti mėsos suktinukai
Grilio entuziastas aiškiai sudėliojo, kaip iškepti sultingą mėsą – nuo šiol šašlykus marinuosite tik taip
Vištienos blauzdelės azijietiškai: užtruksite tik 20 minučių
Lengvai paruošiamas sultingas gruziniškas mėsos troškinys: nustebsite, kaip viskas paprasta
9 užkandžiai vakarėliui – bus taip gardu, kad neliks nė trupinėlio
Vištiena su daržovėmis – vienos skardos patiekalas, kuris visada pasiteisina
Ekspertas patarė, kaip namuose iškepti restorano vertą jautienos kepsnį, – nereikės net marinuoti
Nuo plovo iki tailandietiško šašlyko – 7 receptai, ką galima pagaminti iš kiaulienos nugarinės
Lašišos sriuba duonos kubilėlyje – išskirtinis patiekalas, kurį pagaminti itin paprasta
Traškūs marinuoti svogūnai – taip paruoštas garnyras šaldytuve išsilaikys visą vasarą
Egidija tikina: tai pats skaniausias grilio patiekalas – neabejotinai taps ir jūsų vasaros hitu!
Edvardas kviečia kepsninėje išsikepti kibinų: patikėkite – tai kur kas skaniau nei orkaitėje
10 vieno kąsnio užkandžių šventėms – šito gėrio niekada nebus per daug
Tai vienas skaniausių būdų, kaip paruošti bulves, – pasijusite lyg restorane
Šitaip paruoštas bulves galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas. Ypatingai gardus patiekalas, kurio paragauti neatsisakys nė vienas.
Vieno kąsnio užkandžiai – geriausias sprendimas ruošiant švenčių stalą. Ir kuo įvairesnių bus užkandžių, tuo laimingesni valgytojai. Jūsų dėmesiui – 10 idėjų užkandžių stalui. Tekste rasite šiuos receptus: lašišos vėrinukai, agurkai su krevetėmis, įdaryti pomidoriukai, vieno kąsnio sumuštiniai su rū...
Ko gero, nė vienas vakarėlis neapsieina be keptos duonos ar patiekalų su šiuo ingredientu. Vieniems labiau patinka aliejuje kepta duona, kiti renkasi sveikesnį variantą kepti orkaitėje ar ant grilio, o kas su kepta duona ruošia itin gardžius užkandžius. Jūsų dėmesiui: sveikuoliška kepta duona, kepta...
Prekybininkai sako, kad vištiena yra mėgiamiausia grilyje kepti mėsa. Tad tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė šiandien dalijasi 5 vištienos receptais. Išbandykite vištienos iešmelius su šonine, grilintus vištienos sparnelius, vištienos iešmelius su daržovėmis, kalakutienos keps...
Vasarai įsibėgėjant prie kepsninių ar grilių praleidžiame vis daugiau laiko. Dietistė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kaip mėgautis ne tik skaniais, bet ir nebrangiais bei sveikais ant grilio paruoštais patiekalais.
Vilnietis Edvardas Politika visada mėgo maisto ruošimą – ypač prie ugnies. O kai kone prieš pusmetį įsigijo kepsninę, šiuo pomėgiu užkrėtė ir septyniolikmetį sūnų. „Sūnus tris keturis kartus per savaitę kuria kepsninę – net dažniau nei aš. Beje, idėja kepsninėje iškepti kibinus – taip pat mano sūnau...
„Kokie gardūs, lengvai apskrudę šie žuvies gabalėliai, iškepti ant grotelių! Paslaptis – nuostabaus skonio marinatas iš visiems gerai pažįstamų kelių ingredientų“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė.
Studentės surengė pikniką dviem – paskaičiavo, kiek tai kainavo, ir kur buvo galima dar labiau sutaupyti (1)
Šilti orai kviečia daugiau laiko praleisti gryname ore, mėgautis gamta ir poilsiu joje. Studentės nutarė surengti pikniką ir sužinoti, ar tokia pramoga turi reikalauti daug pastangų, laiko ruošiant maistą ir būti brangi? Atliktas eksperimentas įrodė, kiek piknikas atsiėjo dviems žmonėms ir kokių kla...
Kad užtektų jėgų linksmybėms, prieš tai svarbu tinkamai pasistiprinti. Tad jūsų dėmesiui – 5 receptai, tenkinsiantys įvairų skonį turinčius valgytojus. Tekste rasite šiuos receptus: kiaulienos šašlykas, grilyje kepta kalakutiena su daržovėmis ir čimičiuri padažu, vištiena pagal azijietišką receptą, ...
Šonkauliukai – vieni geidžiamiausių patiekalų gamtoje. Mėsos technologas Vidas Nadzeika išsamiai pasakoja, kaip pasigaminti tokius šonkauliukus, kurių norės visi be išimties. V. Nadzeika dalijasi ir padažo receptu ir primena, kad visi padažai tinka ne tik valgymui – juos galima naudoti ir kaip marin...
Šiltą savaitgalį neabejotinai dauguma atsidurs gamtoje, prie ežero ar upės ir maistą gamins ant ugnies. Surinkau 7 marinatų receptus. Tekste rasite: pikantiškas marinatas vištienai, sultingų jautienos šašlykų receptas, svogūninis marinatas kiaulienai, vyno marinatas vištienai, kefyro marinatas šašly...
Vištienos kepsneliai su naminiu padažu – dar vienas patiekalas grilio vakarėliui. Paruošti labai paprasta, kaip ir naminį padažą – jo receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Vištienos kepsneliai su naminiu padažu gardūs ir karšti, ir atvėsę.
Egidija tikina: tai pats skaniausias grilio patiekalas – neabejotinai taps ir jūsų vasaros hitu! (5)
Maisto tinklaraščio „Tinginiai“ autorė Egidija Smilingienė nevengia paeksperimentuoti ir tokiu būdu atranda itin gardžių receptų. Šiuo metu mėgiamiausiu grilio patiekalu Egidijai yra mėsa įdarytos, šonine paskanintos ir lavaše įsuktos paprikos, kurios kepamos ant grilio ar kepsninėje. „Šakės, kaip s...
Šamo filė su žirniais receptas itin pravers, kai stinga laiko. Lengvas ir gana greitai bei paprastai paruošiamas patiekalas kiekvieną ragautoją nustebins gardžiu ir maloniu skoniu. Šamo filė su žirniais – puikus patiekalas iškylai.
Svarbiausia, kaip teigia maisto tinklaraščio „Tinginiai irgi verda“ autorė Egidija Smilingienė, šiems blynams kepti turėti nesvylančią keptuvę. O tada jau kepate, kur norite, namie, lauke ar iškyloje. Nepasisekti negali!
Kasdienė sriuba gali tapti kur kas šventiškesniu patiekalu, kai ji patiekiama visiškai neįprastai. O svarbiausia, kad tai padaryti itin paprasta, užtat efektas – didžiulis! Kaip tai padaryti, pasakoja maisto tinklaraščio irenakviat.tatsy kūrėja Irena Kviat.
Receptų prieš poilsio dienas niekada nebus per daug. Ypač tokių, pagal kuriuos galima gaminti tiek namuose ant viryklės, tiek lauke kepsninėje. Būtent tokiais receptais šiandien ir dalijasi maisto tinklaraščio „Skaniai ir sveikai“ autorė Indrė Denisovienė. Tekste rasite šiuos receptus: vištienos šni...
Sako, tikra vasara prasideda tada, kai pasirodo pirmosios šviežio derliaus lietuviškos bulvės. Vieni jas, žinoma, skuba patiekti prie šaltibarščių, o kiti ieško naujų receptų. Kviečiame išmėginti nebrangius, bet labai gardžius receptus iš šviežių bulvyčių. Tekste rasite šiuos receptus: grilyje kepto...
Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. O kad ilgai neužtruktumėte, dalijamės 7 nesudėtingai paruošiamais ir gardžiais receptais iš kiaulienos nugarinės. Tekste rasite šiuos receptus: kiaulienos nugarinės iešm...