Tai ant žarijų kepti pievagrybiai su šonine. Receptą Egidija rado instagrame.
„Tik aš supaprastintą variantą rinkausi. O dar galima į pievagrybių vidų įdėti sūrio ar jalapeno pipiro gabaliuką. Tačiau ir be šių priedų – tiktas skanumėlis!“, – tikina tinklaraštininkė.
Ant ugnies kepti grybai su šonine – pirmas šio sezono kepinys Egidijos šeimoje. „Jei orai ir toliau bus gražūs, bent kartą per savaitę kažką kepsime ant ugnies. Dažniausiai tai būna šašlykai, daržovės, žuvis, fetos sūris su petražolėmis lavaše, desertui kepame vaisius: bananus, persikus, ananasą“, – pasakoja.
Egidija kviečia išbandyti neabejotinai vieną gardžiausių užkandžių prie šašlykų.
Grybai šoninės apvalkale
Reikės:
pievagrybių
šoninės juostelių
Nupjauti pievagrybių kotelius ir apvynioti plona šonine.
Kepti ant ugnies apie 15 minučių vis pavartant.
Baigus kepti galima dar užpilti pesto padažo.
Skanaus.