Receptas:

Padažas

  • 1 valg.š. sviesto

  • 1 valg.š. miltų

  • 300 ml jautienos sultinio

  • 150 ml pomidorų tyrės

  • 1 valg. š. tako prieskonių

  • druskos ir pipirų

Enčilados

  • 1 pak. vidutinio dydžio tortilijų

  • aliejaus

  • 500 g maltos jautienos

  • 2 skiltelės česnakų

  • 1 skardinė konservuotų pupelių

  • 20 g prieskonių takams

  • 100 g čederio sūrio

Priedai

  • 1 vnt. avokado

  • 1 vnt. jalapeno paprikos

  • 1 vnt. pomidoro

  • šviežių kalendrų

Kaip paruošti

  1. Ruošiame padažą: Į nedidelį puodą dedame sviestą, išlydome. Į lydytą sviestą beriame miltus, išmaišome, kad gautųsi košė. Kaitinant ant vidutinės ugnies po truputį vis maišant pilame sultinį. Mūsų tikslas – jokių gumulėlių padaže, todėl sultinį pilame po 50 ml. ir vis maišome, kol tokiu būdu supilame visą sultinį. Tuomet supilame pomidorų tyrę, suberiame prieskonius ir ant nedidelės ugnies kaitiname padažą 10 minučių, kol padažas sutirštėja.

  2. Ruošiame mėsos įdarą: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame maltą jautieną ir iškepame. Suberiame pupeles, susmulkintus česnakus bei prieskonius ir maišydami kepiname dar kelias minutes.

  3. Į kepimo formą pilame ketvirtadalį padažo, paskirstome tolygiai pagal formos dugną.

  4. Į kiekvienos tortilijos apatinę dalį dedame po du šaukštus mėsos įdaro ir susukame tortiliją į paprastą suktinuką, dedame jį į kepimo formą. Taip kartojame su visomis tortilijomis.

  5. Ant tortilijų viršaus supilame likusį padažą ir pabarstome tarkuotu sūriu.

  6. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

  7. Patiekiant ant viršaus dedame graikiško jogurto, avokado, Jalapeno griežinėlių, pomidoro kubelių. Apšlakstome aitriųjų paprikų padažu ir pabarstome šviežių kalendrų lapeliais.

Patarimas! Jei liko nesuvalgytų tortilijų, pakuotę sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve – tortilijos išliks šviežios dar kelias dienas. Galėsite bet kada pasigaminti kesadilijų arba kitą mėgstamą patiekalą iš tortilijų.