Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
Tortilijos
86 straipsnių
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Greitai pagaminamas karštas užkandis – tortilijos su įdaru. O jis gali būti kokio tik užsigeidžiate – daržovių, mėsos ar pan. Šįkart tortilijų receptas su mėsos įdaru.
Tortilijos – nepamainomas maistas ruošiantis į gamtą, skubantiems ir norintiems sutaupyti. Į jas įsukus daržovių, vištienos, kiaulienos, jautienos, krevečių ar kitą vaizduotės padiktuotą ingredientą galima mėgautis išties gardžiu, maistingu ir nebrangiu patiekalu. Iš Meksikos virtuvės atkeliavusias ...
Šis tortilijos paruošimo būdas skoniu primena karštą sumuštinį. Galima naudoti tokius ingredientus kaip kumpis, sūris, pomidorai bei kitas daržoves. Tačiau šiame recepte siūlome įdomų bemėsį variantą – sotumo suteiks kepinti pievagrybiai bei graikiniai riešutai. Receptas sukurtas bendradarbiaujant s...
Kartais norisi kažko skanaus, bet niekaip negalime suprasti, ko... Pažįstamas jausmas? Ypač, jeigu kalbame apie užkandžius prie filmo, vakarojimus su draugais, o gal tiesiog tada, kai reikia pasirūpinti sočiu maistu į gamtą. Tokiems atvejams maisto tinklaraščio „5produktai“ kūrėja Roma Labžentė turi...
Enčilados – tai tortilijų suktinukai, įdaryti mėsos (gali būti malta mėsa arba keptos vištienos gabalėliai) ir pupelių įdaru, aplieti aromatingu pomidorų padažu bei pagardinti kalnu skanių priedų: čederio sūriu, jogurtu, avokadais, pomidorais, kalendra. Patikėkite, pagaminti šį patiekalą visai nesud...
Vasarą, kai atšyla oras, norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Juk šiluma mus lepina taip trumpai, tad visi stengiamės vasaros nuotykius ir patirtis semti pilnomis saujomis: žygiai gamtoje, stovyklavimas, jūros bangos, kelionės, šilti vakarai su draugais. Nė vienas iš šių gyvenimo malonumų nep...
Jei mėgstate tortilijas su faršu, griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas.
Augustė atliko eksperimentą – iškepė 2 rūšių tinginių čeburekus ir pasakė, kurie gerokai skanesni (1)
Sumaniusi palepinti šeimą gardžiu užkandžiu, maisto tinklaraščio „Ragautoja“ kūrėja Augustė Sudeikienė nutarė pagaminti dviejų rūšių tinginių čeburekus. Gamyba – itin paprasta, o iškepus gana greitai paaiškėjo ir nugalėtojas.
Gana greitai pagaminamas užkandis – kesadilija su vištiena. Itin skanu jį valgyti šiltą, bet skanus ir atvėsęs. Ptrie kesadilijos su vištiena patiekite gvakamolės ar bet kokio mėgiamo padažo.
Pirmiausia šie tortilijų suktinukai patrauks akį – dėl rožinės spalvos. Na o paragavus šio užkandžio sustoti nesinorės. Tortilijų suktinukus prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
Tortilijų apkepėlės padės nuspręsti, ką gaminti pusryčiams ar vakarienei. Traškios iš išorės, drėgnos ir skonių kupinos apkepėlės dar ir labai sočios. Patiekite tortilijų apkepėles, kol dar karštos.
TikToke šiuo metu itin populiarus tortilijos sumuštinis su burokėliais – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas. Tinkantis visomis progomis, o ir įdarų įvairovė beribė. Tortilijos sumuštinių su burokėliais galima pasigaminti iš anksto – beliks tik apkepti.
Šios tortilijos su vištiena – ypatingos, nes paruoštos su naminiu pomidorų padažu. O jis suteiks ypatingą skonį ir drėgmę. Patiekite tortilijas su vištiena dar šiltas.
Pabodus kiaušinienėms ar sumuštiniams pasigaminkite pusryčių kesadiliją. Tikrai sotus patiekalas pusryčiams. Pusryčių kesadiliją gardinkite smulkintomis petražolėmis.
Jei sulaukėte netikėtų svečių ar tiesiog tingite stoviniuoti virtuvėje, gaminkite takus su vištiena ir avokadais. Toks užkandis puikiai tinka ir iškylai. Takus su vištiena ir avokadais papuoškite kalendrų lapeliais.
Pietums – tortiliju suktinukai. Patiekalas greitai paruošiamas ir tikrai neatsibodęs. Iškeptus tortilijų suktinukus apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Užsimanėte čeburekų, tačiau esate pavargę ar maisto gaminimui neturite daug laiko? Jokia bėda! Turime jums receptą, pagal kurį gamindami čeburekais mėgausitės vos po 20 minučių.
Labai skanūs ir greitai paruošiami tortilijų traškučiai. Ypač patiko tai, kad galima rinktis mėgstamus prieskonius ir improvizuoti pagal savo skonį. Sūris taip pat nėra būtinas, bet jis traškučiams suteikia pikantiškumo. Torilijų traškučių rekomenduojama neperkepti, nes bus kieti. Skaniausia, kai ji...