Iki svarbiausių metų švenčių likus visai nedaug, daugelis suka galvą, ką šiemet paruošti brangiausiems žmonėms. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi skanių lietuviškų tradicijų įkvėpti receptais.
receptai
1459 straipsnių
Kulinarijos menas gali būti įkandamas kiekvienam, tik reikia netingėti jo imtis nuo pačių pagrindų, pirmiausia stengiantis perprasti gaminimo metu vykstančius procesus. Apie kulinarinius eksperimentus ir paslaptis išgaunant tobulą patiekalų skonį kalbėjomės su neseniai Panevėžyje viešėjusiu rašytoju...
Kalėdų laikotarpis – tai metas, kai namai prisipildo jaukumo, o virtuvė tampa kūrybinių idėjų centru, kuriame susitinka tradicijos ir nauji kulinariniai atradimai. Ne paslaptis, kad prieš šventes aktyviai ieškome idėjų ir paslapčių, kaip nustebinti artimuosius ir draugus. Vilnietė, slapyvardžiu „Tof...
Socialiniuose tinkluose gausu įvairiausių idėjų, tačiau artėjant šventėms ypač „TikTok“ platforma tampa tikru įkvėpimo šaltiniu tiems, kurie ieško, kuo nustebinti artimuosius prie šventinio stalo. Nuo saldumynų iki pikantiškų užkandžių – šiame socialiniame tinkle tikrai apstu įdomiausių receptų. Tad...
Lietuviška kepta duona išrinkta geriausiu užkandžiu pasaulyje – išbandykite 7 receptus, puikiai tiksiančius ir šventiniam stalui (1)
Šaltibarščiai jau sulaukę įvertinimo svetur, atėjo laikas ir naujai lietuviškos virtuvės žvaigždei pasaulyje – aromatingai keptai duonai. Ji yra stalo pažiba ne tik kiekviename draugų susibūrime Lietuvoje, bet sulaukė ir įtakingo tarptautinio maisto portalo pripažinimo.
„Šeimų virtuvės“ laidoje svečiuojasi žinoma Lietuvos scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Drauge su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske jos paruoš vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su kiaulienos dešrelėmis.
Va čia tai bus Kūčios: kulinarė pasidalino net 18 silkės patiekalų receptų, kuriems pagaminti nereiks nei daug laiko, nei pinigų (6)
Kūčių stalo karalienei silkei sunkiai kas beprilygsta. Kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią jos versiją, bet kodėl nepabandžius kažko naujo? Knygos „Didžioji konservavimo knyga“, geravirtuve.blogspot.com autorė Dalia Raimonda Mačenskienė mielai dalinasi savo nuostabiais, lengvai ir greitai pagami...
„Raudonkepuris“ – taip vadinasi naujausia Alfo Ivanausko šventinių receptų knyga ir tai yra jau penkta kalėdinė dovana virtuvės šefo gerbėjams, jo kulinarinių laidų žiūrovams ir knygų skaitytojams.
Vienas iš patikimiausių būdų sutaupyti maisto produktams – savo meniu pritaikyti prie naudingų akcijų. Apriboti raciono nereikės, jeigu apsipirksite „Iki“ parduotuvėse. Mat jose rinktis galima iš tūkstančių geros kainos pasiūlymų, kurių nuo ketvirtadienio iki sekmadienio – tik dar daugiau. Pavyzdžiu...
Žydiškų patiekalų knygoje – iš kartos į kartą perduodami receptai: išbandykite žydišką silkę ir pyragą lekechą (7)
Kodėl visame pasaulyje mėgstamų beigelių plutelė tokia ypatinga? Ar žydiški balandėliai tokie pat skanūs kaip lietuviški? Iš ko ruošiami litvakiški šaltibarščiai? Kaip išgauti nepamirštamą saldžiarūgštį žydiškos silkės skonį? Ir kodėl jautienos sriuba gardinama saldžiu kiaušinio plakiniu gogel mogel...
Artėjant žiemos šventėms daugelis mūsų jau pradedame galvoti, kokiais receptais nustebinsime savo artimuosius, ir vienas tokių – kalėdinė antis. Dėl savo išraiškingo skonio, universalumo ir naudingų savybių, antis jau seniai yra užsitarnavusi garbingą vietą tarp šventinių delikatesų. Be to, jos liku...
Mėgstantiems gaminti karšto oro gruzdintuvėje – maloni naujiena: pirmą kartą lietuvių kalba išleista receptų knyga „Viskas ore“, kuri skirta patiekalams, gaminamiems gruzdintuvėje. Prie jos leidybos prisidėjo visas būrys žinomų Lietuvos kulinarijos meistrų.
Neseniai močiutės netekusi maisto tinklaraščio „IngaLill’s Kitchen“ autorė Inga Lill atkreipia dėmesį, kaip svarbu išsaugoti senolių receptus, antraip jų niekada nebesužinosime. Tad šiandien ji dalijasi kadaise iš senolės išmoktu receptu, pagal kurį ruošiami blynai yra tiesiog fantastiško skonio.
10 receptų, kuriuos verta išbandyti.
Ši universali daržovė seniai verta būti pakylėta virš barščių ir konservuotų mišrainių.
Šeima surizikavo ir Panevėžyje atidarė ypatingų kepinių namus: daug metų pro tą vietą būdavo net baisu praeiti (1)
Senas šimtalapių kepimo tradicijas į Panevėžį atvežę Miglė ir Justinas Žiogeliai šį gardėsį pavertė savotiška Aukštaitijos sostinės vizitine kortele. Nors tuomet, kai iš baisios aludės vien savo rankomis kūrė būsimos kavinukės interjerą, burnos higienistė ir aplinkos inžinierius nė nenumanė, kuo jie...
Violeta sako, kad pasigaminti obuolių sūrį nėra taip sunku, kaip daugeliui atrodo. Tereikia žinoti kelias gudrybes. Ji pasidalijo, kaip ruošia obuolių masę, kaip džiovina ir laiko šiuos ypatingo skonio gaminius.
Netiesa, jog lietuviški patiekalai – vien skirtingi bulvių, morkų, kopūstų ar burokėlių deriniai. Nors daugeliui lietuvių tradicinė gastronomija gerai pažįstama, verta atkreipti dėmesį į keletą netikėtų interpretacijų, kurios padės atšviežinti savos virtuvės skonius. Vokietijoje gyvenanti lietuvių k...
Violeta ne vienerius metus raugia obuolius. Anot jos, tokie obuoliai ne tik skanu, bet ir naudinga, ypač žiemą. Dabar puikus metas tą daryti. Moteris pasidalijo receptu ir keliomis gudrybėmis, kurios padės džiaugtis puikiu raugintų obuolių skoniu.
Grįžtant į rudenišką rutiną, norisi kuo mažiau vargo ir išlaidų. Tokį norą išpildys taikliai parinktos jau ketvirtadienį prasidėjusios didžiosios „Iki“ savaitgalio akcijos. Sočius, bet lengvai pagaminamus ir visai nebrangius savaitgalio pietus paruošite iš ypač gerų „Iki“ pasiūlymų: bulvių už superk...