Laikas gamtoje ir šašlykai – neišskiriamas duetas, tad jei ruošiatės traukti prie vandens, į sodybą ir stovyklavietę, šie greitai paruošiami šašlyko iešmeliai – kaip tik jums.
grilio patiekalai
293 straipsnių
Grilio patiekalai yra vadinami patiekalai, kai maistas yra gaminamas ant griliaus. Grilio patiekalų receptus galite rasti DELFI portalo receptų puslapyje.
Ekspertas patarė, kaip namuose iškepti restorano vertą jautienos kepsnį, – nereikės net marinuoti
11 receptų Tėvo dienai – bus taip išskirtinai gardu, kad net širdis dainuos
Nekasdieniškas vištienos šašlykas – sunkiausia išlaukti, kol mėsa pasimarinuos
Legendiniai bulviniai blynai – Irena sako dar nesutikusi tokių, kurie jiems liktų abejingi
Mėsos technologas pataria, kaip
sužinoti, ar mėsa tikrai šviežia: vertinkite pagal šiuos 4
kriterijus
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi
2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima
praryti
3 skaniausi būdai, kaip iškyloje
paruošti bulves, – nuo šiol gaminsite tik šitaip
3 marinuotos ir
traškios daržovės prie šašlykų – valgysite jau po
pusvalandžio
Dalijasi šeimos mėgiamiausiu
kiaulienos šašlyko receptu – per daugelį metų nė karto
nenusivylėme
Gaminame iš tortilijų: 10 pačių
gardžiausių užkandžių ir 1 desertas – sužavėti bus visi
Pats geriausias
užkandis prie šašlykų – pagaminti taip paprasta, kad net gėda
receptu vadinti
Kiaulienos sprandinės šašlykas su tzatziki padažu – įsiminkite šį receptą visai vasarai
Mėsainis su kepta vištiena – tikrai norėsite kartoti
Dešrainis su dešrelėmis – be jų nepraeis nė vienas vakarėlis
Plėšyta vištiena su padažu – šį receptą tikrai išsisaugosite
Grilintas sūris su obuolių ir svogūnų pagardu – receptas išvykoms ir piknikams
Sumuštinis su skrudinta šonine – tikras malonumas valgyti
Dešrainis su aštriomis „Coleslaw“ salotomis – paprašysite dar
Vytaras Radzevičius vertina grilintojų įpročius į ugnį berti druskos ar įmesti kadagio šakelę: ne visi žino šias gudrybes
Ekspertas pataria: kaip paruošti vištieną, kad iškepusi ant grilio išorėje būtų traški, o viduje – minkšta ir sultinga
Šefas pasakė, kaip greitai ir lengvai išsikepti dešreles ant grilio: pavyks visiems
Gudrybė, kaip paruošti vištieną ant grilio, kad ši išliktų sultinga
9 užkandžiai vakarėliui – bus taip gardu, kad neliks nė trupinėlio
Paskaičiavo, kiek atsieis grilio patiekalai keturiems, – vieno patiekalo kaina labai nustebino
2 būdai, kaip marinuoti svogūnus, – rinkitės švelnų ar pikantišką skonį
Nuo plovo iki tailandietiško šašlyko – 7 receptai, ką galima pagaminti iš kiaulienos nugarinės
Lašišos sriuba duonos kubilėlyje – išskirtinis patiekalas, kurį pagaminti itin paprasta
Traškūs marinuoti svogūnai – taip paruoštas garnyras šaldytuve išsilaikys visą vasarą
Egidija tikina: tai pats skaniausias grilio patiekalas – neabejotinai taps ir jūsų vasaros hitu!
Edvardas kviečia kepsninėje išsikepti kibinų: patikėkite – tai kur kas skaniau nei orkaitėje
Tai vienas skaniausių būdų, kaip paruošti bulves, – pasijusite lyg restorane
Vaisių sultingumas, šviežių žolelių aromatas ir ant grilio čirškinamos mėsos kvapas – nors kiekvienas metų laikas turi savų privalumų, vasarą drąsiai galime tituluoti skonių karaliene. Ieškote kažko tikrai įsimintino? Lengvai pagaminamos sausai brandintos jautienos ir nektarinų salotos sukurs tikrą...
Sultinga ir minkšta, nes sočiai išsimaudžiusi gardžiame marinate – beveik neabejojame, kad šį kiaulienos nugarinės kepsnio receptą tikrai išsisaugosite.
Mėsainis – vienas populiariausių grilio patiekalų. Greitai paruošiamas, nesunkiai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Imkimės darbo.
Vištienos mėgėjai ir mėgstantys gaminti gamtoje, sukluskite! Nusiteikite ne tik ragauti, bet ir puotauti – lengvai paruošiami gardūs ir aromatingi sparneliai su jogurtiniu padažu.
Jei dar nespėjote šią vasarą pasilepinti gardžiu gamtoje ruoštu maistu arba ieškote alternatyvų jau kiek pabodusiems šašlykams, turime kaip tik jums skirtą receptą. Brandintos jautienos antrekotas nepaliks abejingų net ir didžiausių grilio gurmanų.
Jei susiruošėte į gamtą, tačiau pamiršote pagalvoti apie maistą, mes tai padarėme už jus. Šiuos jautienos nugarinės kepsnius išsikepsite greitai ir paprastai, o skonis – nepaliks abejingų.
Minkštai ir sultingai grilyje keptai mėsai reikia tinkamo garnyro – jei virtos ar lauže keptos bulvės kiek pabodo, ant iešmelių verkite paprikas, pievagrybius ir kitas šviežio derliaus gėrybes. Įgavusios lengvo dūminio aromato, keptos daržovės taps sveiku, labai skaniu ir lengvai paruošiamu garnyru....
Gamtoje gaminamas maistas pats skaniausias, tačiau šį kartą siūlome pamiršti tradicinius šašlykus ar kepsnius ir nesunkiai pasigaminti be galo gardžius sumuštinius su kiaulienos šonine.
Vasarai įpusėjus, veikiausiai ant pirštų galima suskaičiuoti tuos, kurie dar nekūrė kepsninės. Sezonas geras, orai palankūs, belieka tik išbandyti naujus skonius ar receptus. Jei ieškote kažko universalaus, čiupkite kepamąsias dešreles – paruošite lengvai, o skonis taps maloniu atradimu.
Lietuviai itin mėgsta varškės patiekalus, tad kodėl nepabandžius į varškėčių tešlą įdėti virtų bulvių. Vokiečiai šį patiekalą valgo su obuoliene, bet galima rinktis pagal savo skonį ir gardinti tiesiog grietine ar graikišku jogurtu.
Mėsos kukuliai ant iešmo, arba liulia kebabai – puikus pasirinkimas mėgstantiems gaminti gamtoje. Šis iš Azerbaidžano kilęs, o Turkijoje išpopuliarėjęs patiekalas šiandien dominuoja daugelyje ne tik Azijos, bet ir Europos virtuvių, o jo atsiradimo istorija verčia nusišypsoti.
Šitaip paruoštas bulves galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas. Ypatingai gardus patiekalas, kurio paragauti neatsisakys nė vienas.
Ko gero, nė vienas vakarėlis neapsieina be keptos duonos ar patiekalų su šiuo ingredientu. Vieniems labiau patinka aliejuje kepta duona, kiti renkasi sveikesnį variantą kepti orkaitėje ar ant grilio, o kas su kepta duona ruošia itin gardžius užkandžius. Jūsų dėmesiui: sveikuoliška kepta duona, kepta...
Prekybininkai sako, kad vištiena yra mėgiamiausia grilyje kepti mėsa. Tad tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė šiandien dalijasi 5 vištienos receptais. Išbandykite vištienos iešmelius su šonine, grilintus vištienos sparnelius, vištienos iešmelius su daržovėmis, kalakutienos keps...
Vasarai įsibėgėjant prie kepsninių ar grilių praleidžiame vis daugiau laiko. Dietistė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kaip mėgautis ne tik skaniais, bet ir nebrangiais bei sveikais ant grilio paruoštais patiekalais.
Vilnietis Edvardas Politika visada mėgo maisto ruošimą – ypač prie ugnies. O kai kone prieš pusmetį įsigijo kepsninę, šiuo pomėgiu užkrėtė ir septyniolikmetį sūnų. „Sūnus tris keturis kartus per savaitę kuria kepsninę – net dažniau nei aš. Beje, idėja kepsninėje iškepti kibinus – taip pat mano sūnau...
„Kokie gardūs, lengvai apskrudę šie žuvies gabalėliai, iškepti ant grotelių! Paslaptis – nuostabaus skonio marinatas iš visiems gerai pažįstamų kelių ingredientų“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė.
Nė viena vasaros iškyla neapsieina be svarbiausio šiltojo sezono atributo – grilio. Vis dažniau lietuviai iškylų karaliumi tituluojamus šašlykus iškeičia į gurmaniškus patiekalus, vienas iš jų – brandintos jautienos kepsniai. Restorano „RiverTown“ šefas Šarūnas Marčiulaitis sako, kad norint skanauti...
Kiaulienos mentė – vienas populiariausių lietuvių pasirinkimų. Tinkamai pamarinavus ir iškepus šią mėsą, galima gauti tobulo skonio kepsnius, tad nieko nelaukime ir kibkime į darbus.