Itin greitai pagaminama lašišos sriuba yra švelni ir maistinga. Ją galima valgyti ir vieną, tačiau jei norisi įdomesnio patiekalo, Irena Kviat rekomenduoja ją supilstyti į duonos kubilėlius. Taip – daug įdomiau ir sriuba tampa jau kitokiu patiekalu.
Šitaip patiekta sriuba sužavės kiekvieną.
„Originalus pateikimas garantuoja dar geresnį skonį. Tokią sriubą galima patiekti tiek per šeimos pietus, tiek kaip šventinį patiekalą. Dabar sriubos įgauna pagreitį ir per šventes. O toks pateikimas gali tapti šventinio stalo puošmena. Šįkart mano pasirinkimas buvo lašišos sriuba, bet labai populiaru ir labai tinka taip pateikti ir grybų sriuba, pvz., baravykų“, – sako Irena Kviat.
Ekspertė pataria sriubą į dubenėlius pilti prieš pat patiekiant ją ant stalo, tačiau ppatikina, kad toks duonos kubiliukas yra gana stangrus ir tikrai išlaikys sriubą viso valgymo metu.
„Valgote sriubą tuo pat metu atsikasdami duonos. Patikėkite, tai sužavi kiekvieną. Toks sriubos pateikimas labai patinka ir vaikams – net ir tie, kurie paprastai jų nemėgsta, norės paragauti“, – tikina tinklaraštininkė.
Reikės:
Apvalūs duonos kepalai – 2 vnt.
Gabalėlis sviesto
Šalto rūkymo šoninės – apie 50 g
1 svogūnas
1 morka
3 mažos bulvės
Šviežios lašišos
1 l sultinio
200 ml grietinėlės
Saujelė krapų
Apelsininių pipirų
Sviesto ir česnako duonos aptepimui
Gaminimas:
Daržoves ir šoninę supjaustyti kubeliais.
Apkepti puode ant sviesto šoninę, tada – morkas ir svogūną.
Dėti bulves ir pilti sultinį. Virti 10 min.
Tada dėti kubeliais supjaustytą lašišą, berti pipirus (jeigu sultinys be druskos, berti ir druskos).
Įpilti grietinėlę. Palaukti, kol užvirs ir nuimti nuo ugnies. Įberti pjaustytų krapų.
Nupjauti duonos kepalo viršų ir išgremžti minkštimą. Patepti vidų ištirpintu sviestu su česnaku. Paskrudinti kepaliukus kepsninėje.
Rekomenduojama naudoti defleltorius, antraip greit sudegs. Taip pat galima skrudinti ir orkaitėje 5–7 min 200 laispnių temperatūroje.
„Labai skanu. Rekomenduoju išbandyti ir šiaip sriubytę, net ir be duonos kubilėlio“, – sako Irena Kviat.
Skanaus!