„Marokietiški blynai „baghrir“ – purūs ir su gražiomis skylutėmis. Be kiaušinių ir pieno produktų. Svarbiausia čia yra turėti gerą, neprilimpančią keptuvę – ir visa paslaptis“, – šypsosi maisto kūrėja nuo pajūrio. Moteris neslėpė – yra jau įvaldžiusi tokį meistriškumą, kad vienu metu kepa blynus dvejose keptuvėse.

Kai Egidija pasidalijo receptu, juo susidomėjo iki šiol dar neregėtas sekėjų skaičius. Ne vienas rašė receptą išbandęs ir patikinantis, kad „blynai puikūs“, „žiauriai skanūs“, „geruliai“ ir „šeima juos užskaitė“.

Taigi, kviečiame ir jus išbandyti minkštučius blynus.

„Receptą išsisaugokite – pravers savaitgalio pusryčiams“, – net neabejoja E. Smilingienė.

Marokietiški blynai

Marokietiški blynai

Tešlai reikės:

200 g manų kruopų

100 g kvietinių miltų

450 ml šilto vandens

2 šaukštų cukraus

7 g. kepimo miltelių

4 g sausų mielių

0.5 šaukštelio druskos

1 šaukštas citrinos sulčių

Gaminimas:

  • Visus tešlos komponentus sudėti į dubenį ir sutrinti rankiniu blenderiu iki vientisos skystokos masės.

  • Tešlą uždengti virtuviniu ramkšluosčiu ir palikti pastovėti 15 minučių.

  • Į neprilimpančią, sausą keptuvę pilti samtuku tešlą. Svarbu: kepti ant vidutinės kaitros.

  • Palaukite, kol blyno paviršiuje atsiras skylutės ir neliks šlapios tešlos. Kepkite tik iš vienos pusės.

  • Iš nurodyto tešlos kiekio iškepsite 14 blynų.

  • Galima valgyti su skysta uogiene arba marokietišku sviesto ir medaus užpilu. Užpilui ištirpinti kupiną šaukštą sviesto su šaukštu medaus. Pilti dar karštą ant blynų ir valgyti nedelsiant.

  • Egidija dar užbarstė lofilizuotų aviečių miltelių. Labai tiko!

  • Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją