Sveikuoliška kepta duona
Koks lietuvis nemėgsta keptos duonos? Tačiau ar teko valgyti tokią, kuri nepermirkusi riebaluose, ir su sveikuolišku padažu. Būtent tokiu receptu dalijasi maisto tinklaraščio „Takemetosainttropez“ autorė Viktorija Vaičekauskytė.
Reikės:
šviežios duonos
50g varškės
100 g graikiško jogurto
miškinio česnako arba kitų žolelių
didelės skiltelė česnako
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus aptepimui
Gaminimas:
Supjaustykite duoną, apošlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje oro gruzdintuvėje 8 min.
Kol kepa, paruoškite padažą: varškę sumaišykite su jogurtu, smulkiai pjaustytomis žolelėmis, pagardinkite druska ir pipirais.
Iškepusią duoną ragaukite su varškės padažu.
Skanaus!