15
Kitas

Grill vištienos sparneliai

Vištienos iešmeliai su šonine

Vištienos iešmeliai su šonine
Vištienos iešmeliai su šonine
FOTO: Kristina Naturjevienė | Asmeninis archyvas
Susiję straipsniai

Greitai ir lengvai pagaminami, spalvingi ir labai gardūs vištienos filė iešmeliai. Vištienos filė puikiai dera su šonine, paprikos gabalėliais ir pievagrybiais.

Reikės:

apie 500g vištienos filė

250 g plonomis riekelėmis pjaustytos šviežios kiaulienos šoninės

160 g paprikos

130 g pievagrybių

1 šaukštelio medaus

2 šaukštų obuolių acto

1 šaukšto sojų padažo

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto kečiupo

Druskos

Pipirų

Sezamo sėklų

Medinių iešmelių

Vištienos iešmeliai su šonine
Vištienos iešmeliai su šonine
FOTO: Kristina Naturjevienė | Asmeninis archyvas

Kaip gaminti:

* 500g vištienos filė supjaustau nedideliais (maždaug 4x4 cm dydžio) gabalėliais. Vištienos gabalėlius verčiu į dubenį.

* Prie vištienos dedu apie 250 g šviežios plonai pjaustytos kiaulienos šoninės.

* Apie 160 g papriką supjaustau didesniais gabalėliais ir verčiu dubenį prie vištienos ir šoninės.

* Apie 130 g pievagrybių verčiu į bendrą dubenį – didesnius pievagrybius pjaunu pusiau, jei pievagrybiai nedideli pjauti nereikia.

* Mažesniame dubenėlyje pagaminsiu marinatą. Šaukštelį medaus dedu į dubenėlį. Prie medaus pilu 2 šaukštus obuolių acto – maišau, kol medus ištirps. Pilu šaukštą sojų padažo, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, dedu 1 šaukštą kečupo. Viską gerai sumaišau. Beriu druskos 0,5 a. š. pipirų, gerai sumaišau.

* Paruoštą marinatą užpilu ant mėsos ir daržovių. Gerai sumaišau, kad marinatas susimaišytų su mėsa, grybais ir paprikos gabalėliais. Man patogiausia maišyti rankomis. Uždengiu dubenį maistine plėvele ir palieku marinuoti apie 1 val. (galima ir ilgiau).

* Ant medinių iešmelių suversiu visus marinuotus „reikalus“. Šoninės riekeles sulankstau prieš verdama ant iešmelio – jos taip skaniau apkeps.

* Suvertus iešmelius (man pavyko suverti 6) dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Apibarstau sezamo sėklomis.

Kepsiu įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min – kepsiu įjungusi programą „viršus apačia“, be vėjelio.

* Iškepusius, gražiai apskrudusius iešmelius valgėme su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis. Buvo labai labai gardu.

Vištienos iešmeliai su šonine
Vištienos iešmeliai su šonine
FOTO: Kristina Naturjevienė | Asmeninis archyvas

Skanaus!

15
Kitas

Grill vištienos sparneliai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės