Vištienos iešmeliai su šonine
Greitai ir lengvai pagaminami, spalvingi ir labai gardūs vištienos filė iešmeliai. Vištienos filė puikiai dera su šonine, paprikos gabalėliais ir pievagrybiais.
Reikės:
apie 500g vištienos filė
250 g plonomis riekelėmis pjaustytos šviežios kiaulienos šoninės
160 g paprikos
130 g pievagrybių
1 šaukštelio medaus
2 šaukštų obuolių acto
1 šaukšto sojų padažo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto kečiupo
Druskos
Pipirų
Sezamo sėklų
Medinių iešmelių
Kaip gaminti:
* 500g vištienos filė supjaustau nedideliais (maždaug 4x4 cm dydžio) gabalėliais. Vištienos gabalėlius verčiu į dubenį.
* Prie vištienos dedu apie 250 g šviežios plonai pjaustytos kiaulienos šoninės.
* Apie 160 g papriką supjaustau didesniais gabalėliais ir verčiu dubenį prie vištienos ir šoninės.
* Apie 130 g pievagrybių verčiu į bendrą dubenį – didesnius pievagrybius pjaunu pusiau, jei pievagrybiai nedideli pjauti nereikia.
* Mažesniame dubenėlyje pagaminsiu marinatą. Šaukštelį medaus dedu į dubenėlį. Prie medaus pilu 2 šaukštus obuolių acto – maišau, kol medus ištirps. Pilu šaukštą sojų padažo, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, dedu 1 šaukštą kečupo. Viską gerai sumaišau. Beriu druskos 0,5 a. š. pipirų, gerai sumaišau.
* Paruoštą marinatą užpilu ant mėsos ir daržovių. Gerai sumaišau, kad marinatas susimaišytų su mėsa, grybais ir paprikos gabalėliais. Man patogiausia maišyti rankomis. Uždengiu dubenį maistine plėvele ir palieku marinuoti apie 1 val. (galima ir ilgiau).
* Ant medinių iešmelių suversiu visus marinuotus „reikalus“. Šoninės riekeles sulankstau prieš verdama ant iešmelio – jos taip skaniau apkeps.
* Suvertus iešmelius (man pavyko suverti 6) dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Apibarstau sezamo sėklomis.
Kepsiu įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min – kepsiu įjungusi programą „viršus apačia“, be vėjelio.
* Iškepusius, gražiai apskrudusius iešmelius valgėme su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis. Buvo labai labai gardu.
Skanaus!