17
Kitas

Traški vištiena – gardžiausi gabaliukai, kokius teko valgyti

Grilinti vištienos sparneliai

Patiekalai iš vištienos

„Atšilę orai taip ir kviečia į lauką kepti kepsnelių, sparnelių, šašlykų. Labai pasiilgstu per žiemą šio kvapnaus sezono, kai čirškanti mėsytė skleidžia gardų ir viliojantį kvapą. Todėl, vos tik oras leidžia, griliname. Šašlykus ar kepsnelius stengiuosi marinuoti namuose, nes taip ne tik skaniau, bet ir sveikiau. Šį kartą kepėme vištienos sparnelius – buvo labai labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Reikės:

2 kg vištienos sparnelių

1,5 šaukštelio druskos

Pipirų (pagal skonį)

1 šaukštelio džiovintų petražolių

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

1 šaukštelio česnako granulių

1 šaukštelio kmynų

1 šaukštelio paprikos miltelių

1 šaukštelio cukraus

3 šaukštų citrinos sulčių

4 šaukštų graikiško jogurto

Kaip gaminti:

* Vištienos sparnelius nuplaunu, nusausinu ir supjaustau į tris dalis. Mažosios dalies neprireiks, naudosiu tik petelius ir vidurines sparnelių dalis.

* Sparnelius dedu į didesnį dubenį. Beriu:1,5 šaukštelio druskos, šiek tiek pipirų (jei mėgstate aštriau berkite daugiau), šaukštelį džiovintų petražolių, šaukštelį džiovintų raudonėlių, šaukštelį česnako granulių, šaukštelį kmynų, šaukštelį paprikos miltelių, šaukštelį cukraus.

* Pilu 3 šaukštus citrinų sulčių. Dedu 4 šaukštus graikiško jogurto. Viską gerai sumaišau – patogiausia taip padaryti ranka (aš užsidedu pirštinę).

* Kai viskas sumaišyta ir mėsa visa gražiai pasidengusi prieskoniais ir jogurtu, uždengiu dangtį. Dedu dubenį su vištiena į šaldytuvą, marinuosiu apie 6 val. Galima ir ilgiau. Šiuo marinatu dažnai marinuoju ne tik vištienos sparnelius, bet ir kalakutieną, sprandinę ar vištienos šlaunelių mėsą.

* Kai mėsa pasimarinuoja, vyras pasirūpina šašlykinės reikalais, kad būtų kur kepti sparnelius. Vištienos sparnelius kepsime grotelėse. Labai patogu – sudedu sparnelius ant grotelių ir čirškinu, kol gražiai apskrunda viena pusė ir kita.

* Išverdu ryžių, supjaustau šviežių pomidorų ir agurkų, dar visuomet pasiimame pomidorų padažo.

* O kai sparneliai iškepę, sudedu juos į dubenį ir gabenu ant stalo. Reikia skubėti valgyti, kol neatvėso. Skanaus.

17
Kitas

Traški vištiena – gardžiausi gabaliukai, kokius teko valgyti

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją