Prekybininkai sako, kad vištiena yra mėgiamiausia grilyje kepti mėsa. Tad tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė šiandien dalijasi 5 vištienos receptais. Išbandykite vištienos iešmelius su šonine, grilintus vištienos sparnelius, vištienos iešmelius su daržovėmis, kalakutienos keps...
grilio receptai
17 straipsnių
Grilio patiekalai yra vadinami patiekalai, kai maistas yra gaminamas ant griliaus. Grilio patiekalų receptus galite rasti DELFI portalo receptų puslapyje.
Ekspertas patarė, kaip namuose iškepti restorano vertą jautienos kepsnį, – nereikės net marinuoti
11 receptų Tėvo dienai – bus taip išskirtinai gardu, kad net širdis dainuos
Nekasdieniškas vištienos šašlykas – sunkiausia išlaukti, kol mėsa pasimarinuos
Legendiniai bulviniai blynai – Irena sako dar nesutikusi tokių, kurie jiems liktų abejingi
Mėsos technologas pataria, kaip
sužinoti, ar mėsa tikrai šviežia: vertinkite pagal šiuos 4
kriterijus
Ne tik šašlykai – Živilė dalijasi
2 saldesnių patiekalų ant grilio receptais: liežuvį galima
praryti
3 skaniausi būdai, kaip iškyloje
paruošti bulves, – nuo šiol gaminsite tik šitaip
3 marinuotos ir
traškios daržovės prie šašlykų – valgysite jau po
pusvalandžio
Dalijasi šeimos mėgiamiausiu
kiaulienos šašlyko receptu – per daugelį metų nė karto
nenusivylėme
Gaminame iš tortilijų: 10 pačių
gardžiausių užkandžių ir 1 desertas – sužavėti bus visi
Pats geriausias
užkandis prie šašlykų – pagaminti taip paprasta, kad net gėda
receptu vadinti
Kiaulienos sprandinės šašlykas su tzatziki padažu – įsiminkite šį receptą visai vasarai
Mėsainis su kepta vištiena – tikrai norėsite kartoti
Dešrainis su dešrelėmis – be jų nepraeis nė vienas vakarėlis
Plėšyta vištiena su padažu – šį receptą tikrai išsisaugosite
Grilintas sūris su obuolių ir svogūnų pagardu – receptas išvykoms ir piknikams
Sumuštinis su skrudinta šonine – tikras malonumas valgyti
Dešrainis su aštriomis „Coleslaw“ salotomis – paprašysite dar
Vytaras Radzevičius vertina grilintojų įpročius į ugnį berti druskos ar įmesti kadagio šakelę: ne visi žino šias gudrybes
Ekspertas pataria: kaip paruošti vištieną, kad iškepusi ant grilio išorėje būtų traški, o viduje – minkšta ir sultinga
Šefas pasakė, kaip greitai ir lengvai išsikepti dešreles ant grilio: pavyks visiems
Gudrybė, kaip paruošti vištieną ant grilio, kad ši išliktų sultinga
9 užkandžiai vakarėliui – bus taip gardu, kad neliks nė trupinėlio
Paskaičiavo, kiek atsieis grilio patiekalai keturiems, – vieno patiekalo kaina labai nustebino
2 būdai, kaip marinuoti svogūnus, – rinkitės švelnų ar pikantišką skonį
Nuo plovo iki tailandietiško šašlyko – 7 receptai, ką galima pagaminti iš kiaulienos nugarinės
Lašišos sriuba duonos kubilėlyje – išskirtinis patiekalas, kurį pagaminti itin paprasta
Traškūs marinuoti svogūnai – taip paruoštas garnyras šaldytuve išsilaikys visą vasarą
Egidija tikina: tai pats skaniausias grilio patiekalas – neabejotinai taps ir jūsų vasaros hitu!
Edvardas kviečia kepsninėje išsikepti kibinų: patikėkite – tai kur kas skaniau nei orkaitėje
Vilnietis Edvardas Politika visada mėgo maisto ruošimą – ypač prie ugnies. O kai kone prieš pusmetį įsigijo kepsninę, šiuo pomėgiu užkrėtė ir septyniolikmetį sūnų. „Sūnus tris keturis kartus per savaitę kuria kepsninę – net dažniau nei aš. Beje, idėja kepsninėje iškepti kibinus – taip pat mano sūnau...
„Kokie gardūs, lengvai apskrudę šie žuvies gabalėliai, iškepti ant grotelių! Paslaptis – nuostabaus skonio marinatas iš visiems gerai pažįstamų kelių ingredientų“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė.
Kad užtektų jėgų linksmybėms, prieš tai svarbu tinkamai pasistiprinti. Tad jūsų dėmesiui – 5 receptai, tenkinsiantys įvairų skonį turinčius valgytojus. Tekste rasite šiuos receptus: kiaulienos šašlykas, grilyje kepta kalakutiena su daržovėmis ir čimičiuri padažu, vištiena pagal azijietišką receptą, ...
Nežinau, kaip jums, bet man vos išvydus tokį grožį pačios rankos ima ieškoti bulvių ir skutuko. Šį patiekalą pagaminusi tinklaraščio „irenakviat.tasty“ autorė Irena Kviat sako dažnai sulaukianti žinučių su prašymais papasakoti, kaip šį patiekalą paruošti ir kaip iškepti. Ir ne be reikalo – blynai to...
Arnas tikina, kad jo šašlykai – skaniausi: kiek šeimininkų, tiek receptų, bet už šį galiu duoti ranką nukirsti (1)
Maisto tinklaraščio „Skanus žmogus“ kūrėjas Arnas Raulinaitis jau keleri metai gyvena Portugalijoje. Tačiau, kaip sako, nesvarbu, kur bebūtų, šašlykai visada buvo ir bus vasaros malonumas. Ypač kai vyras atrado pačius gardžiausius šašlykus. Ir svarbiausi čia du dalykai: receptas ir kepimo temperatūr...
Keptas sūris yra paprastas ir skanus maistas ne tik vegetarams – patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis, su vaisiais, medumi ar pikantiškais pagardais, jis patiks net ir prisiekusiems mėsos gerbėjams.
Vytaras Radzevičius vertina grilintojų įpročius į ugnį berti druskos ar įmesti kadagio šakelę: ne visi žino šias gudrybes (1)
Kai, rodos, kiekviena šventė ar vakarėlis šiltuoju metų laiku Lietuvoje neapsieina be dūmų ir kepamo maisto kvapo, natūralu, kad ir skirtingų receptų bei kepimo būdų – taip pat gausybė. Apklausa rodo, kad didžioji dauguma gyventojų – maždaug 82 proc. – dažniausiai grilio patiekalams renkasi šašlykus...
Užplūdus šilumai ir saulėtam pavasariui, norisi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, lauke ruošti ir maistą. Daugelis ant žarijų pasirenka kepti vieną populiariausių mėsos rūšių – vištieną, juk ji greitai ir lengvai paruošiama, o be to, tinka su daugeliu garnyrų. Maisto technologijų ekspertas sa...
Barbekiu kaip maisto kultūros atšaka ir gaminimo būdas išplito Amerikoje, o BBQ padažai tapo populiarūs su įvairia kepta mėsa – jie pamėgti dėl specifinio dūmo poskonio. Mėsos technologas Vidas Nadzeika sako, kad nors klasikinis barbekiu padažas gaminamas iš pomidorų pastos, sojos ir Vorčesterio pad...
Maisto ruošimą ant grilio galime laikyti nauja meno rūšimi, kadangi skonio gudrybių čia mokomasi ne vienerius metus. Nors tobulai iškepti šašlykai ar kepsniai gimsta tik patyrusių grilio meistrų rankose, paruošti dešreles – vieną dažniausių grilio sezono pasirinkimų – gali kone kiekvienas. Tačiau ar...
Tikras vasaros simbolis – prinokęs ir gardus arbūzas – yra vienas mėgstamiausių vaisių, kuris ypač naudingas atplūstant vasariškai šilumai. Nors dažnai valgomas tiesiog suraikytas ir atstoja desertą, arbūzas gali būti naudojamas kur kas įdomiau – kepamas ant grilio ar net dedamas į troškinius.
Ant grilio keptą vištieną mėgsta daugelis. Visgi, švelnią šios rūšies mėsą nesunku perkepti. O perkepta vištiena greitai išsausėja, todėl tam, kad paruoštumėte burnoje tirpstantį patiekalą, reikėtų pasidomėti, kiek laiko ir kokią vištienos dalį kepti.
Nevalgote plekšnės? Pasigailėsite. Maisto ekspertė įvardijo gerąsias jos savybes ir naudą sveikatai (12)
Neįprastos išvaizdos plekšnė – viena originaliausių žuvų. Ir nors jos išvaizda gali gąsdinti, balta mėsa, savitas skonis ir subtili tekstūra paperka išrankiausius maisto gurmanus. Plekšnė populiarumu kol kas nusileidžia kitų rūšių žuvims, tačiau žuvies mėgėjai vis dažniau įtraukia ją į savo racioną,...
Žinomas virtuvės šefas išdavė tobulo skonio šonkauliukų receptą: be jokio vargo tapsite vakaro griliaus žvaigžde (21)
Nors pirmasis rudens mėnuo jau baigėsi, griliaus ir iškylų mėgėjai iš tiesų gali pasidžiaugti kone idealiomis sąlygomis būti gamtoje, ar šedevrais nuo kepsninės džiaugtis namų terasose. Tiesa, keičiantis sezonui garsūs šefai ragina rinktis kiek kitokius patiekalus bei nepamiršti kelių taisyklių, kur...
Egzotiški mėsos marinavimo būdai: tailandietiškas, meksikietišas, japoniškas, turkiškas ir itališkas (15)
Visi turime savo mėgiamus ir laiko patikrintus mėsos marinavimo kepimui ant grilio receptus. Maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė supažindina, kaip marinatus ruošia skirtingos pasaulio šalys. Keli egzotiniai ingredientai ir prieskoniai ant laužo kepamai mėsai gali suteikti neįprastų skonių,...