17
Kitas

Maistingas kiaulienos troškinys

Šie patiekalai puikiai tiks ir pagrindiniams dienoms valgiams, ir draugų bei šeimos susibūrimams. O kiaulienos nugarinė ar jos likučiai nuo pagrindinių patiekalų pravers ruošiant pusryčius ar pritrūkus užkandžio – iš jų lengvai pagaminsite sumuštinukus ar gaivia.

Kiaulienos nugarinės iešmelis pagal tailandietišką receptą

Kiaulienos patiekalai

Ingredientai:

Kiaulienos nugarinė – 1.5 kg

Cukinijos– 2 vnt.

Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai

Druska – 1 šaukštelis

Juodieji malti pipirai – šaukštelis

Mangai – 1 vnt.

Paprikos – 2 vnt.

Imbieras šviežias – 80 g

Citrinžolės – 1 vnt.

Česnako galva – 1 vnt.

Svogūnai – 1 vnt.

Rudasis cukrus – 3 šaukštai

Saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai

Sojos padažas – 4 šaukštai

Kalendros maltos – 1 šaukštas

Kuminai – 1 šaukštas

Kajeno pipirai malti – šaukštelis

Ciberžolė – 1 šaukštelis

Sezamų aliejus – 1 šaukštelis

Laimo vaisių sultys – 1 vnt.

Gaminimas:

  • Kiaulienos nugarinę išilgai supjaustykite pailgomis juostelėm (apie 2 cm pločio ir 1 cm storio).

  • Paruoškite marinatą: ypač smulkiai supjaustykite svogūną ir citrinžolę, išspauskite česnakų skilteles bei sutarkuokite imbierų šaknį ir viską sudėkite į indą, kuriame marinuosite mėsą. Į jį taip pat sudėkite likusius prieskonius bei saulėgrąžų aliejų. Viską labai gerai sumaišykite. Į prieskonių mišinį sudėkite mėsos juosteles ir darkart gerai viską sumaišykite. Mėsą marinuoti reikia mažiausiai 3 val.

  • Prieš verdami mėsą ant iešmelių, nubraukite nuo jos marinato likučius. Mėsą ant iešmelių verkite vingiuotai (lyg formuotumėte gyvatuką) ir išlaikykite vienodą mėsos storį per visą iešmelio ilgį.

  • Supjaustykite cukinijas, pasūdykite jas, užberkite maltų juodųjų pipirų, išspauskite laimo sultis ir sumaišykite su sezamų aliejumi.

  • Paruoškite kepsninę. Mėsą kepkite taip pat, kaip kepate šašlykus.

  • Stenkitės mėsos neperkepti, kad ji išliktų sultinga. Svarbu, kad anglys būtų pakankamai karštos ir mėsa greit iškeptų bei apskrustų.Kartu su mėsa ant žarijų apkepkite ir cukinijas.

  • Keptą mėsą ir cukinijas patiekite kartu su šviežio mango ir paprikos skiltelėmis.

Receptu dalijasi hdlife.lt

17
Kitas

Maistingas kiaulienos troškinys