Šie patiekalai puikiai tiks ir pagrindiniams dienoms valgiams, ir draugų bei šeimos susibūrimams. O kiaulienos nugarinė ar jos likučiai nuo pagrindinių patiekalų pravers ruošiant pusryčius ar pritrūkus užkandžio – iš jų lengvai pagaminsite sumuštinukus ar gaivia.
Kiaulienos nugarinės iešmelis pagal tailandietišką receptą
Ingredientai:
Kiaulienos nugarinė – 1.5 kg
Cukinijos– 2 vnt.
Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai
Druska – 1 šaukštelis
Juodieji malti pipirai – šaukštelis
Mangai – 1 vnt.
Paprikos – 2 vnt.
Imbieras šviežias – 80 g
Citrinžolės – 1 vnt.
Česnako galva – 1 vnt.
Svogūnai – 1 vnt.
Rudasis cukrus – 3 šaukštai
Saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai
Sojos padažas – 4 šaukštai
Kalendros maltos – 1 šaukštas
Kuminai – 1 šaukštas
Kajeno pipirai malti – šaukštelis
Ciberžolė – 1 šaukštelis
Sezamų aliejus – 1 šaukštelis
Laimo vaisių sultys – 1 vnt.
Gaminimas:
Kiaulienos nugarinę išilgai supjaustykite pailgomis juostelėm (apie 2 cm pločio ir 1 cm storio).
Paruoškite marinatą: ypač smulkiai supjaustykite svogūną ir citrinžolę, išspauskite česnakų skilteles bei sutarkuokite imbierų šaknį ir viską sudėkite į indą, kuriame marinuosite mėsą. Į jį taip pat sudėkite likusius prieskonius bei saulėgrąžų aliejų. Viską labai gerai sumaišykite. Į prieskonių mišinį sudėkite mėsos juosteles ir darkart gerai viską sumaišykite. Mėsą marinuoti reikia mažiausiai 3 val.
Prieš verdami mėsą ant iešmelių, nubraukite nuo jos marinato likučius. Mėsą ant iešmelių verkite vingiuotai (lyg formuotumėte gyvatuką) ir išlaikykite vienodą mėsos storį per visą iešmelio ilgį.
Supjaustykite cukinijas, pasūdykite jas, užberkite maltų juodųjų pipirų, išspauskite laimo sultis ir sumaišykite su sezamų aliejumi.
Paruoškite kepsninę. Mėsą kepkite taip pat, kaip kepate šašlykus.
Stenkitės mėsos neperkepti, kad ji išliktų sultinga. Svarbu, kad anglys būtų pakankamai karštos ir mėsa greit iškeptų bei apskrustų.Kartu su mėsa ant žarijų apkepkite ir cukinijas.
Keptą mėsą ir cukinijas patiekite kartu su šviežio mango ir paprikos skiltelėmis.
Receptu dalijasi hdlife.lt