Persikai, įdaryti pelėsiniu sūriu
Labai paprastas ir labai skanus užkandis. receptas tinkamas gaminti tiek orkaitėje tiek ir grilyje.
Ingredientai:
Persikai
Pelėsinis sūris (geriau su mėlynuoju pelėsiu)
Graikinių riešutų
Agavų sirupo arba medaus
Mėtų pateikimui
Gaminimas:
* Persikus perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir truputį pagiliname duobutę.
* Dedam pelėsinio sūrio, smulkintų graikinių riešutų ir palaistom agavų sirupu. Jei neturit jo – tiks ir medus.
* Kepti 180C orkaitėje 20–25min priklausomai nuo persikų sunokimo.
* Patiekti apibarsčius smulkintomis mėtomis.
Skanaus!
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi
Jei savaitgalį planuojate vakarienę dviem ar laukiate svečių – šis patiekalas Jums turėtų patikti. Tiks ir kaip užkandis prie taurės vyno arba kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Ingredientai:
Kriaušės
Medus
Pelėsinis sūris
Graikiniai riešutai
Gaminimas:
Kriaušes perpjauname pusiau ir išpjauname sėklalizdžius. Aš išpjaunu gausiau minkštimo, kad tilptų daugiau įdaro.
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 15-20 min (priklausomai nuo kriaušių kietumo, gali suminkštėti ir anksčiau).
Tada į kiekvienos kriaušės duobutę dedam po šaukštelį medaus, gabalėlį pelėsinio sūrio ir pabarstome smulkintais graikiniais riešutais. Dar pakepame apie 5 min ir patiekiame šiltas.
Skanaus!