„Šį mėsos marinato receptą turiu jau daugybę metų. Ir jis mums labai pasiteisino“, – pasakoja Vokietijoje su šeima gyvenanti Karina Požienė.

Karina Požienė

Kiaulienos šašlykų receptas⠀

Šašlykai

1 kg kiaulienos sprandinės

4 susmulkintos česnako skiltelės arba 2 a. š. česnako granulių

2 v. š. smulkiai supjaustytų bazilikų

2 v. š. smulkiai supjaustytų petražolių

1 v. š. BBQ prieskonių

1 v. š. druskos

100 ml kečupo

50 ml aliejaus

Šašlykai

Gaminimas:

  • Mėsą supjaustyti stambiais gabalėliais. Ir labai gerai išmaišyti su visais likusiais ingredientais. Geriausia rankomis. Mėsą marinuoti mažiausiai 6 valandas.

  • Suverti ant iešmų ir kepti ant žarijų. Vyras kepdamas mėsą laisto alumi.

  • Patiekti su šviežiomis daržovėmis, marinuotais svogūnais ir kitais mėgstamais priedais.

    „Tai mėgstamiausias mūsų šeimos marinatas jau daugybę metų. Išbandykite, tikrai nenusivilsite“, – sako K. Požienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją