„Šį mėsos marinato receptą turiu jau daugybę metų. Ir jis mums labai pasiteisino“, – pasakoja Vokietijoje su šeima gyvenanti Karina Požienė.
Kiaulienos šašlykų receptas⠀
1 kg kiaulienos sprandinės
4 susmulkintos česnako skiltelės arba 2 a. š. česnako granulių
2 v. š. smulkiai supjaustytų bazilikų
2 v. š. smulkiai supjaustytų petražolių
1 v. š. BBQ prieskonių
1 v. š. druskos
100 ml kečupo
50 ml aliejaus
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti stambiais gabalėliais. Ir labai gerai išmaišyti su visais likusiais ingredientais. Geriausia rankomis. Mėsą marinuoti mažiausiai 6 valandas.
Suverti ant iešmų ir kepti ant žarijų. Vyras kepdamas mėsą laisto alumi.
Patiekti su šviežiomis daržovėmis, marinuotais svogūnais ir kitais mėgstamais priedais.
„Tai mėgstamiausias mūsų šeimos marinatas jau daugybę metų. Išbandykite, tikrai nenusivilsite“, – sako K. Požienė.