Laikas gamtoje ir šašlykai – neišskiriamas duetas, tad jei ruošiatės traukti prie vandens, į sodybą ir stovyklavietę, šie greitai paruošiami šašlyko iešmeliai – kaip tik jums.
šašlykai
139 straipsnių
Šašlykas (rus. Шашлык, krym. Şışlıq) – keptos jautienos ar avienos (dabar gaminamas ir iš kitokios mėsos) patiekalas.
Populiarus Vidurio Azijoje, Kaukaze, buvusioje TSRS.
Vasarą kepimui grilyje skirtus mėsos patiekalus išbando net ir tie, kurie suktis virtuvėje įprastai ne itin mėgsta. „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius pastebi: nors tradiciškai lietuviai dažniausiai renkasi kiaulienos šašlykus ir marinuotus kepsnius, į pirkinių krepšelius vis dažniau keliauj...
Jei perkate jau paruoštus šašlykus ir dešreles, įsidėmėkite šį ingredientą: kepdamas jis virsta kancerogenu (3)
Kokia vasara be šašlykų, vištienos sparnelių ar gardžiai skrudintų dešrelių. Parduotuvių lentynos net lūžta nuo jau paruoštos mėsos pasirinkimo: su majonezu, rytietiškai, lietuviškai, su žolelėmis, sausai marinuota ir t.t. Bet atidžiau panagrinėjus kiekvieno tokio gaminio etiketę, pamatai, kad šalia...
Vasarą norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke. Žmonės gryname ore ne tik leidžia laisvalaikį, tačiau taip pat ir gamina valgyti bei mėgaujasi skaniu maistu su šeima ir draugais. O kokius patiekalus dažniausiai pasirenka kepti lietuviai? Žinoma, pirmojoje vietoje galėtų atsidurti šašlykai, turbūt j...
Vasarą neišsikepti gardžių ir burnoje tirpstančių šašlykų būtų didelė nuodėmė. Tačiau norint išties idealių šašlykų, reikia rinktis tik kokybišką ir šviežią mėsą bei žinoti keletą gaminimo gudrybių.
Dvi svarbiausios sultingų šašlykų ir kepsnių taisyklės iš NORFOS vyr. mėsininko lūpų – iškepsite taip, tarsi kasdien tai darytumėte (1)
Tikriausiai kiekvienoje kompanijoje yra tas vienas žmogus, kuriam visuomet patikimas svarbiausias darbas – sukioti šašlykų iešmus ir gerai iškepti gardžiausius kepsnius. O iš tiesų skaniai paruošti mėsą grilyje gali kiekvienas, jei tik žinosite kelis praktiškus patarimus.
Sakoma, kad graikams iki pilnos laimės reikia ne taip jau daug – smagiai pasijuokti ir sočiai pavalgyti. Ir iš tiesų, per tūkstantmečius susiformavusioje skonių mozaikoje senosios tradicijos persipina su naujomis receptūromis, tačiau vienas dalykas nekinta – tai meilė maistui ir mokėjimas juo mėgaut...
Griliui kviečia ruoštis „Maximoje“: čia visą vasarą grilio entuziastų laukia išskirtinis ir gausus pasirinkimas (1)
Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ paruošė puikią naujieną grilio ir iškylų gerbėjams. Gegužę džiuginusias ir didelio populiarumo sulaukusias teminio Grilio mėnesio prekes pirkėjai nuo šiol, visą vasaros laikotarpį, galės ir toliau rasti lentynose – tarp jų ir kepimui paruošti zefyrai, duonos tra...
Kofta – maltos mėsos (faršo) kebabas, kepamas ant iešmelių. Idealu valgyti su jogurtiniu padažu. Skanaukite ir prašykite dar vienos porcijos!
Vasara – kepsninių metas, kuomet ant iešmų sukiojame lietuvių taip pamėgtus įvairiausiais būdais marinuotus šašlykus ir ant grotelių čirškiname gardžiausius sultingus kepsnius. Nė kiek neabejojame, kad tiek grilinimo asai, tiek pradedantieji turi savų gaminimo gamtoje gudrybių, tačiau keliomis ištie...
Sakoma, kad Kinijoje valgoma viskas, kas turi keturias kojas, išskyrus stalą ir kėdes. Tačiau žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius šmaikštauja, kad jei šalia yra gero padažo, būtų suvalgyti ir baldai. Vis dėlto, pasak jo, grilio patiekalų Azijoje įvairovė – neišpasakytai didelė, o ka...
Kiekvienas šeimininkas turi savo mėgiamus šašlykų marinavimo receptus, tačiau kartais juk norisi išbandyti ir kažką naujo. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė nutarė išbandyti naują marinavimo receptą. Rezultatas – stulbinantis!
Kokia yra puikių mėsainių, minkštutėlių šašlykų ir gardžių dešrelių paslaptis? Svarbiausias dalykas yra net ne receptas ar kepimo technika, bet mėsos kokybė, įsitikinęs mėsos technologas Gintaras Bačkovas. Ekspertas dalijasi naudingais patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis šviežią mės...
Maisto tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ autorė Karina Požienė kasmet laukia grilio sezono pradžios, nes žino, kad šeima galės mėgautis mėgiamiausiais šašlykais.
Sultingi, kupini skonių ir aromatų šašlykai – kiekvieno, dievinančio šį vasaros hitą, svajonė. Atšilus orams, pats laikas svajonę paversti realybe – marinuojame mėsą, traukiame kepsnines arba šašlykines, kuriame ugnį, čiumpame iešmus, bet... Ar padarėme viską, kad gautume maksimalų rezultatą? Pagrin...
Arnas tikina, kad jo šašlykai – skaniausi: kiek šeimininkų, tiek receptų, bet už šį galiu duoti ranką nukirsti (1)
Maisto tinklaraščio „Skanus žmogus“ kūrėjas Arnas Raulinaitis jau keleri metai gyvena Portugalijoje. Tačiau, kaip sako, nesvarbu, kur bebūtų, šašlykai visada buvo ir bus vasaros malonumas. Ypač kai vyras atrado pačius gardžiausius šašlykus. Ir svarbiausi čia du dalykai: receptas ir kepimo temperatūr...
Nepamirškite šio dalyko, jei kepsite vištienos ar kiaulienos šašlykus – mėsa bus žymiai minkštesnė (1)
Nors įsibėgėjęs pavasaris dar ne visuomet džiugina saulėtais orais, grilio sezono stabdyti niekas neketina – privačiuose kiemuose, sodybose ir paežerėse čirškinamų mėsų kvapai iš tolo kutena nosį.
Sostinės centrines gatves jau užtvindė Kaziuko mugės prekybininkų palapinės. Kaip ir kasmet čia galima įsigyti visko – nuo žuvies iki meduolių ar medaus. Prekybininkai pripažįsta, kad kainas šiemet teko pakelti, tačiau nežymiai. Delfi pasidairė, kas kiek kainuoja.
Šašlykai – vienas iš tų patiekalų, kuris savo populiarumo nepraranda jau šimtus metų. Kiekviena šalis turi skirtingas šio patiekalo ruošimo ir gaminimo tradicijas, kurios, kaip ir mūsų šeimose, neretai perduodamos iš kartos į kartą.
Kartais šaltibarščiai ar šašlykai – nuo vasaros neatsiejamas maistas, įvardijami kaip blogis. Esą verčiau jų nesirinkti, nes gali pakenkti figūrai. O kur dar prie jų valgomos bulvės ar pomidorų padažas!