„Šį receptą perėmiau iš mamos virtuvės. Bulviniai varškėčiai. Mama juos gamindavo tada, kai likdavo vakarykščių virtų bulvių. Tad norint juos sunaudoti būdavo ruošiami būtent šie varškėčiai. Patys varškėčiai turi labai malonią tekstūrą ir švelnų skonį. O prie jų labai rekomenduoju pasiruošti marinuotų agurkėlių padažą, kuris suteiks traškumo ir išraiškingesnio skonio“, – pasakoja tinklaraštininkė.
Eliza – lygiai kaip ir jos mama – kai tik lieka virtų bulvių, formuoja bulvinius varškėčius.
„Patiekalas labai greitas ir lengvai pritaikomas visu skoniams. dar nebuvo nė vieno, kuriam nepatiktų“, – sako tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ kūrėja Eliza ir kviečia išbandyti.
Bulviniai varškėčiai su marinuotų agurkėlių ir jogurto padažu
Varškėčiams reikės:
360 g varškės (Eliza naudojo du šlapesnės varškės pakelius)
2 išvirtų ir atvėsintų bulvių (geriau didesnių)
1 kiaušinio
2 v. š. (su kaupu) miltų
druskos
Padažui reikės:
0,5 vnt. raudonojo svogūno 6–8 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių400 g graikiško jogurtodruskos, pipirųEiga:
* Bulves sutrinkite trintuve arba sutarkuokite, arba sumalkite mėsmale. Įdėkite į indą su varške, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir pasūdykite. Viską gerai išminkykite.
* Paruoštą masę išimkite ant miltuoto paviršiaus ir suvyniokite vienodo storio pailgą vyniotinį, kaip parodyta nuotraukoje. Abu šonus paspauskite, kad taptų plokšti. Supjaustykite vienodo dydžio griežinėliais, maždaug 3–4 cm ir sukite tarp delnų, retkarčiais patapšnodami viršuje, kad išeitų gražus apskritimas.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite varškėčius ant labai nedidelės kaitros, kol apskrus viena ir kita pusė.
* Kol varškėčiai kepa, pasiruoškite padažą. Labai smulkiai supjaustykite svogūnus ir agurkėlius. Sudėkite į indą kartu su graikišku jogurtu, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite.
* Varškėčius patiekite su paruoštu padažu. Jei mėgstate, – čia puikiai tiktų sūdyta ar rūkyta lašiša.
Skanaus!