Šį bulvinių varškėčių receptą maisto tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ autorė Eliza Bielinė atsinešė iš vaikystės. Tačiau patiekalas gardus ne tik todėl, kad kelia sentimentus. Malonios tekstūros, švelnaus skonio varškėčiai yra gana paprastai ir greitai paruošiamas patiekalas, o jei dar pagaminsite ...
Bulviniai patiekalai
13 straipsnių
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Eksperimentas: kiek kainuoja skaniausias Vilniaus cepelinas ir ar viskas, kas patiekiama, tinka maistui (1)
Cepelinas, arba didžkukulis (nors kai kurie ekspertai tikina, kad tai du skirtingi patiekalai) nacionalinis lietuvių patiekalas, kuriuo dažnai mėginame vaišinti egzotikos ištroškusius užsieniečius.
Atvėsus orams nori nenori lietuvį traukia prie bulvinių patiekalų. Tad skutame bulves ir ruošiame kugelio tešlą. Belieka receptą išsirinkti: kugelio receptų galybė, o ir įdarą galima pagl skonį pasirinkti. Štai 9 ypatingi receptai, perimti iš tėvų ir senelių ar pačių dar patobulinti. Tekste rasite: ...
Lietuviai labai mėgsta bulvinius patiekalus, todėl pagarbiai vyriausiąja Lietuvoje maisto tinklaraštininke vadinama Biruta Stankevičienė Delfi Maistas skaitytojams siūlo naują receptą. Šį kartą – virtų bulvių kukulius.
Ar prieš 30 metų, ar dabar, lietuvių silpnybė tradiciniams patiekalams tikrai nemažėja. Cepelinai, kugelis ar traškūs bulviniai blynai – kas gi jiems atsispirtų? Vis tik kulinarijos pasaulyje tradicijas vertinantys lietuviai konservatyvumu tikrai nepasižymi.
Mokslininkų įrodyta, kad, valgant krakmolingas daržoves, mūsų smegenyse išsiskiria cheminės medžiagos, kurios leidžia pajausti pilnatvę ir ramybę, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Pasak jos, ruduo – pats tinkamiausias laikas valgyti tradicinius lietuviškus bulvini...
Pagal šį močiutės receptą pagamintą bulvinį patiekalą po filmavimo valgiau tik antrą kartą gyvenime, tačiau dabar jau žinau, kad šiuos ragelius valgysiu dažniau, nes jie to tikrai verti! Išbandykite.
Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios bulvių skiltelės gali tikrai tapti vienomis mėgstamiausių. Taip paruoštas bulves galite patiekti su įvairiausiais pagrindiniais...
Lietuva – bulvinių patiekalų kraštas. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, vienas šalies gyventojas per metus suvalgo 94 kilogramus bulvių.
Užsukusieji į Šakius čia gali išgirsti gražią zanavykišką šnektą, kuri laikoma mūsų bendrinės lietuvių kalbos pagrindu.
Bulvių salotos, pagardintos traškiais skrudintais riešutais ir pikantišku česnakiniu padažu.