„Tai pats skaniausias mano grilio patiekalas! Išbandykite – neabejotinai taps ir jūsų vakarėlių hitu šią vasarą“, – tikina Egidija ir ragina nedelsiant išbandyti.
Įdarytos keptos paprikos
Reikės:
5–6 pailgų paprikų
400 g maltos mėsos
4 skiltelių česnako
pundelio krapų
pundelio kalendros
pundelio petražolių
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelio pipirų
1 šaukštelio druskos
12 juostelių šoninės
2 lakštų lavašo
Gaminimas:
Paprikoms įpjauname siaurą juostele išilgai, išvalome sėklytes. Paprikos juosteles smulkiai supjaustome.
Žoleles ir česnaką sukapojame, įmaišome į mėsą kartu su smulkinta paprika ir prieskoniais. Kemšam įdarą į paprikas.
Apsukame paprikas šonine.
Mauname įdarytas paprikas ant iešmų ir apkepame iš abiejų pusių ant žarijų. Paprika vietomis turi pajuoduoti.
Iškepusias paprikas apsukame lavašu ir dar paskrudinam iš abiejų pusių.
Valgome su jogurto ir česnako padažiuku. Galima įmaišyti riešutų sviesto arba tahini.
„Be proto skanu! Išsisaugokite šitą receptą – tikrai pravers“, – tikina tinklaraštininkė.