„Anyta man perdavė lauknešėlį, o ten – rūgštynės. Kaip aš jų laukiau!“ – pasakoja tinklaraštininkė.

Mat tiek ji, tiek vyras labai mėgsta rūgštynių sriubas. Tad nieko nelaukusi Audronė išsivirė rūgštynių sriubos su frikadelėmis,o likusias porcijomis užšaldė.

Rūgštynės

„Esu rūgštynes ir virtas konservavausi stiklainiuose, vis tik man labiau pasiteisino šaldymas. Na o šiandien skubu su jumis pasidalinti labai gardžios, greitai pagaminamos rūgštynių sriubos su frikadelėmis receptu“, – dalijasi A. Zemenskienė.

Rūgštynių sriuba su frikadelėmis

Rūgštynių sriuba

Frikadelėms reikės:

apie 300 g smulkintos kiaulienos/jautienos,

1 kiaušinio,

1 svogūno,

prieskoninių žolelių,

pipirų, druskos (pagal skonį)

Sriubai reikės:

3–4 bulvių,

1–2 morkų,

1–2 svogūnų,

2–3 saujų pjaustytų rūgštynių,

lydyto sviesto daržovėms apkepti.

Gaminimo eiga:

* Į smulkintą kiaulieną ar jautieną įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir suformuoti nedideles frikadeles.

* Bulves supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti burokine trintuve, svogūnus susmulkinti. Ant lydyto sviesto apkepti svogūnus ir morkas.

* Į puodą su verdančiu vandeniu sudėti frikadeles. Verdant susidarančias putas nugriebti.

* Po maždaug 7–10 minučių į puodą sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir apkeptus svogūnus su morkomis, pagardinti druska.

* Sriubai pavirus apie 10–15 min. į puodą sudėti rūgštynes.

* Dar po kelių minučių puodą nukelti nuo kaitros.

* Audronė patiekdama sriubą gardino natūraliu jogurtu ir šviežiai smulkintais krapais. Ir pastebi, kad jogurtas labai tinka šiai sriubai – labai gardu. Žinoma, galima balinti ir grietine.

Skanaus.