Vilnietės namuose lietuviška virtuvė yra mėgiama, tad patiekalų iš bulvių – ypač vėsiu metu – netrūksta.

Čia rasite tinklaraštininkės gardaus kugelio receptą, o čia Audronė pataria, kaip pasigaminti puikius kitokius balandėlius.

„Tarkuotų bulvių blynus esu nesyk kepusi. Jie labai gardūs, sotūs, o pagaminami gana greitai“, – sako Audronė Zemenskienė ir dalijasi receptu.

Bulviniai blynai su mėsa

Bulviniai blynai su faršu

Reikės:

6–8 bulvių,

apie 200 g kiaulienos/jautienos faršo (gali būti ir kitoks),

1 kiaušinio,

1–2 morkų,

1 svogūno,

2 v. š. džiūvėsėlių,

prieskoninių žolelių,

pipirų ir druskos

lydyto sviesto, aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

* Morkas sutarkuoti smulkia burokine trintuve, svogūnus susmulkinti. Daržoves apkepti keptuvėje ant lydyto sviesto.

* Kiaulienos/ jautienos faršą pagardinti prieskoniais, sudėti apkeptas daržoves.

* Bulves sutarkuoti smulkia burokine trintuve, skystį nupilti ir sudėti faršą.

* Į bulvių ir faršo masę įmušti kiaušinį, įdėti porą valgomų šaukštų džiūvėsėlių, pagardinti druska ir išmaišyti.

Bulviniai blynai su faršu

* Blynų masė paruošta, beliko prikepti blynelių.

* Blynus kepti ant aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.

Bulviniai blynai su faršu

* Audronė juos patiekė su spirgučių padažu.

Bulviniai blynai su faršu

Skanaus.