Vilnietės namuose lietuviška virtuvė yra mėgiama, tad patiekalų iš bulvių – ypač vėsiu metu – netrūksta.
Čia rasite tinklaraštininkės gardaus kugelio receptą, o čia Audronė pataria, kaip pasigaminti puikius kitokius balandėlius.
„Tarkuotų bulvių blynus esu nesyk kepusi. Jie labai gardūs, sotūs, o pagaminami gana greitai“, – sako Audronė Zemenskienė ir dalijasi receptu.
Bulviniai blynai su mėsa
Reikės:
6–8 bulvių,
apie 200 g kiaulienos/jautienos faršo (gali būti ir kitoks),
1 kiaušinio,
1–2 morkų,
1 svogūno,
2 v. š. džiūvėsėlių,
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos
lydyto sviesto, aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
* Morkas sutarkuoti smulkia burokine trintuve, svogūnus susmulkinti. Daržoves apkepti keptuvėje ant lydyto sviesto.
* Kiaulienos/ jautienos faršą pagardinti prieskoniais, sudėti apkeptas daržoves.
* Bulves sutarkuoti smulkia burokine trintuve, skystį nupilti ir sudėti faršą.
* Į bulvių ir faršo masę įmušti kiaušinį, įdėti porą valgomų šaukštų džiūvėsėlių, pagardinti druska ir išmaišyti.
* Blynų masė paruošta, beliko prikepti blynelių.
* Blynus kepti ant aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.
* Audronė juos patiekė su spirgučių padažu.
Skanaus.