rūgštynės

19 straipsnių

Valgomoji rūgštynė (lot. Rumex acetosa) – rūgtinių (Polygonaceae) šeimos, rūgštynių (Rumex) genties daugiametis žolinis augalas.

Fausta Marija Leščiauskaitė

Julija Juozapavičienė kartu su šeima puoselėja „Gudelių“ ūkį ir savo klientus džiugina puokštėmis bei kompozicijomis iš savo pačios užaugintų, pievų gėlių, o taip pat ir augalų, kurie ligi šiol puokštėse paprastai neatsidurdavo. Jauna moteris sako savo puokštes papuošianti ir mėtomis, kurias vėliau ...

Sporto mitybos specialistė, socialinio tinklalapio „Kuras Kūnui“ autorė Emilija Miliauskė

Nuo pavasario iki pat rudens gamta mums dovanoja itin daug naudingų sveikatai dovanų. Nemažai jų galime rasti tiesiog pievoje. Įvairūs žalumynai labai naudingi organizmui. Jie gausūs vitaminų ir mineralų. Apžvelkime lengviausiai randamus ir atpažįstamus valgomuosius pievų žalumynus.

Net neabejoju, kad visi mokate išvirti tradicinę rūgštynių sriubą. Pačią skaniausią – kaip kitaip. O aš papasakosiu, kaip iš tradicinių produktų, panaudojus vos kelis papildomus prieskonius, pagaminti neįprastą, bet ne mažiau gardų patiekalą.

Ugnė Karaliūnaitė

Ilgus metus tik Vilniaus turgavietėse daržoves perkanti Jūratė pastebi, kad kainos paskutiniuosius metus šiek tiek ūgtelėjo. O atėjus pavasario sezonui, kai stalą vis dažniau norisi papuošti žaliomis salotomis, kainų pokyčiai dar labiau jaučiasi. DELFI domisi, kiek šiuo metu sostinės turgavietėse ka...

Nors maistui rūgštynes jau XII amžiuje vartojo prancūzai, mums jos dar ilgą laiko buvo viso labo piktžolės. Tačiau yla netrunka išlįsti iš maišo, tad ir ant mūsų stalo rūgštynės išsikovojo sau vietą. Ir ne veltui.