„Paštetą gaminu jau daug metų, todėl drąsiai galiu teigti, kad namuose ruoštas yra daug gardesnis nei pirktinis. Ir visai nebūtina laukti ypatingų progų – tiesiog užsimanai ir pasigamini, juolab, kad jį paruošti nesudėtinga ir gana greita“, – pasakoja vilnietė.
Paštetui gaminti A. Zemenskienė dažniausiai renkasi vištienos kepenėles. Toks paštetas lyginant su gaminamu iš kiaulienos yra švelnesnio skonio, todėl jį su malonumu valgo ir tinklaraštininkės anūkai.
O kad būtų dar skaniau, Audronė gamindama paštetą eksperimentuoja su ingredientais.
Gaminant paštetą Audronė visada pila grietinėlės – ši ne tik suteikia skonio, bet ir pagal jos kiekį galima reguliuoti pašteto konsistenciją.
„Jei norite tvirtesnio pašteto, grietinėlės pilkite labai nedaug, o jei norite tepamos tekstūros, grietinėlės reikės daugiau. Čia jau kiekvienam pagal skonį“, – pataria.
Taip pat tinklaraštininkė pataria ant paruošto pašteto užpilti truputį tirpinto sviesto – kad paštetas nedžiūtų. Nors, juokiasi pašnekovė, jos šeimoje paštetas ilgai neužsibūna – vyrui jis taip patinka, kad kabina šaukštais.
Gardusis vištienos kepenėlių paštetas
Reikės:
600 g vištienos kepenėlių (jau sutvarkytų),
100 g sviesto,
150 ml grietinėlės (30 proc.),
1–2 morkų,
1 svogūno,
2–3 skiltelių česnako,
čiobrelio (naudojau džiovintą),
druskos pagal skonį,
šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
* Kepenėles supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną ir česnaką susmulkinti, morką sutarkuoti burokine trintuve.
* Keptuvėje ant šlakelio aliejaus ir sviesto pakepinti svogūnus, česnaką ir morkas.
* Daržovėms apkepus sudėti kepenėles, pagardinti prieskoniais ir pamaišant viską kartu pakepinti apie 7 minutes. Kepenėlių nereikia perkepti! Keptuvės turinį palikti kiek atvėsti.
Apkeptas kepenėles sudėti į smulkintuvą, supilti grietinėlę ir sutrinti iki vientisos masės.
Štai ir viskas. Paštetas pagamintas, beliko sudėti į dubenėlius ar formeles ir laikyti šaldytuve.
P.S. ant paruošto pašteto galite užpilti tirpinto sviesto, kad paštetas nedžiūtų.
Skanaus.