Artėja Velykos – metas ne tik galvoti apie margučius, kepti pyragus, bet ir išbandyti gardžius užkandžius. Įvairiausi paštetai nuo seno atsiduria ant Velykų stalo, mat tai taupus, nesunkiai pagaminamas ir be galo skanus patiekalas. Jūsų dėmesiui – net 3 paštetų receptai: tradicinį kepenėlių, grybų i...
Paštetas
19 straipsnių
Žąsų arba ančių kepenėlių paštetas (pranc. Foie gras) – delikatesas, gaminamas pagal unikalią receptūrą iš žąsų arba ančių kepenėlių. Paukščiai paprastai peršeriami (pranc. gavage) 2–4 savaites prieš skerdimą kasdien 2–4 kartus kišant metalinį vamzdį į gerklę, tiekiant daugiau pašaro, nei gyvūnas sulestų natūraliai.
Kartą paragavęs namuose pagaminto patiekalo į parduotuvėse siūlomą analogą net nebežiūri. Šiam teiginiui 100 procentų pritaria maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė. Vilnietė tikina: skanesnio nei jos gaminamas paštetas dar neteko ragauti.
Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėją Ziną Bružienę Delfi Maistas skaitytojai jau puikiai pažįsta. Palangoje gyvenanti maisto virtuozė ne tik mielai dalijosi legendinių iš močiutės paveldėtu žagarėlių receptu, bet ir pamokė, kaip iš tikro turi atrodyti šie kepiniai. Kitas Zinos receptas – sti...
Jungtinės Karalystė gyvūnų teisių grupė PETA penktadienį pranešė, kad karalius Karolis III uždraudė foie gras (žąsų ir ančių kepenėlių paštetą) visose karališkosiose rezidencijose.
Kepenėlės yra vienas mėgstamiausių šefo Roko Galvono patiekalų ingredientų. Namuose jis dažnai gamina paštetą ir jį naudodamas ruošia įvairius greitus užkandžius.
Šventinis stalas turėtų apsieiti be šio delikateso: prabangus patiekalas – itin žiauraus elgesio su gyvūnais rezultatas (136)
„Foie gras (liet. riebiosios kepenėlės) pagamintos iš ančių ir žąsų kepenų yra vienas iš prabangių delikatesų, laikomas išskirtiniu Naujųjų metų stalo skanėstu. Ne visi jas skanaujantys žino, kad tai taip pat yra vienas iš brutaliausiai išgaunamų produktų visame pasaulyje, gyvūnams suteikdamas skaus...
Paštetas – tai mėsa tinginiams. Paruošto pašteto nereikia virti, kepti, pjauti ir net kramtyti. Tačiau naudingų medžiagų jame ne mažiau, negu įprastoje mėsoje.
Prisipažinkime – ne visi dieviname kepenėles. O jos neretai yra vienas svarbiausių ingredientų gaminant paštetą. Ir netgi garsusis foie gras, kurio keli šimtai gramų kainuoja apvalią sumą, nedaro įspūdžio, pirmiausia, dėl to, kokiu žiauriu būdu jos gaminamos – per tūbelę priverstinai grūdžiant maist...
Prancūzijos kelių eismo policija sučiupo pažeidėją – Rusijos pilietį, kuris prie vairo puikiai leido laiką. Rusas, kurio tapatybė neskelbiama, vairavo automobilį, mėgaudamasis ančių kepenėlių paštetu, užteptu ant skrudintos duonos, rašo newsru.com.
“ – Ką veiksi per Kalėdas? – Pastorėsiu dviem kilogramais“, – prancūzų rašytoja Anna Gavalda.
Pagaminti nuostabų žuvų paštetą išties lengviau, nei jums gali pasirodyti. Dalijamės trimis skirtingais receptais, kurie puikiai tiks ne tik advento laikotarpiui, bet ir pačioms žiemos šventėms.
Kokios šventės be pašteto? Mano siūlomas ančių kepenėlių paštetas – labai paprastas ir lengvai paruošiamas, bet svarbiausia – žaviai atrodantis.
JAV Kalifornijos valstijos federalinis teisėjas panaikino įstatymą, draudžiantį restoranams prekiauti žąsų ar ančių kepenėlių paštetu. Kepenėlių pašteto gamintojai ir restoranų savininkai vykdė aktyvią lobistinę veiklą, kad būtų panaikintas 2012 m. įsigaliojęs draudimas, teigdami, kad Kalifornijos v...
Gardus patiekalas, tiks ir pusryčiams, ir vaišėms.
Duona nuo seniausių laikų buvo pagrindinis maisto produktas. Tačiau skirtingos tautos derindavo su ja vis kitokius priedus. Šįkart norime pasidalinti senu, iš Prancūzijos kilusiu, receptu – įdarytos duonos sumuštiniu. Toks duonos sumuštinis ne tik labai sotus, bet ir labai originalus patiekalas. Jam...
Vienas islandų dizaineris sukonstravo specialią talpą, kurią jis vadina „Musių fabriku“. Čia jis augina muses, kurias vėliau apdorojus galima valgyti. Vaikino teigimu, vabzdžiai turi nemažai pranašumų prieš tradicinius baltymų šaltinius ir jau greitai žmonija pradės aktyviau vartoti juos maistui, ra...
„Virtuvės mitų griovėjai" - pirmasis Lietuvoje kulinarinis projektas. Alfas, Ali ir Martynas - trys mieli donkichotai, stebinantys visą Lietuvą savo kūrybiškai kulinariniais sprendimais. Martynas šioje laidoje parodys, kaip pasigaminti triušienos kepenėlių paštetą su džiovintų slyvų džemu. Patiekalu...