Paštetas

19 straipsnių

Žąsų arba ančių kepenėlių paštetas (pranc. Foie gras) – delikatesas, gaminamas pagal unikalią receptūrą iš žąsų arba ančių kepenėlių. Paukščiai paprastai peršeriami (pranc. gavage) 2–4 savaites prieš skerdimą kasdien 2–4 kartus kišant metalinį vamzdį į gerklę, tiekiant daugiau pašaro, nei gyvūnas sulestų natūraliai.

Jurga Brazauskaitė

Prisipažinkime – ne visi dieviname kepenėles. O jos neretai yra vienas svarbiausių ingredientų gaminant paštetą. Ir netgi garsusis foie gras, kurio keli šimtai gramų kainuoja apvalią sumą, nedaro įspūdžio, pirmiausia, dėl to, kokiu žiauriu būdu jos gaminamos – per tūbelę priverstinai grūdžiant maist...

Artūras Piulskis

Duona nuo seniausių laikų buvo pagrindinis maisto produktas. Tačiau skirtingos tautos derindavo su ja vis kitokius priedus. Šįkart norime pasidalinti senu, iš Prancūzijos kilusiu, receptu – įdarytos duonos sumuštiniu. Toks duonos sumuštinis ne tik labai sotus, bet ir labai originalus patiekalas. Jam...